[X3 TC] Rozpadajacy się kompleks.
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
[X3 TC] Rozpadajacy się kompleks.
Cześć, mam w Cho defet (miałem) kompleks, który mi się rozpada na poszczególne fabryki. Główni fabryki Chipów (z 10) , kryształów itp.
Rozpad następuje samoistnie bez wpływu z zewnątrz.
Oczywiście próbowałem odczytać wcześniejsze savy - nic z tego.
Macie może pojęcie o co chodzi?
Pozdrawiam
Rozpad następuje samoistnie bez wpływu z zewnątrz.
Oczywiście próbowałem odczytać wcześniejsze savy - nic z tego.
Macie może pojęcie o co chodzi?
Pozdrawiam
-
daj skrypty jakie masz zainstalowane. Odbudowywałeś kompleks i też wybuchał?
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
XTC+XRM | Albion Prelude
-
-
-
Za pierwszym razem mnie nie było, wczytałem wcześniejszego sava i kompleks rozleciał się na moich oczach.
Mam taką teorię, że musiałem wpakować jakieś fabryki na siebie i nie wytrzymało, ale...
W tej chwili wróciłem do jakiegoś odległego sava, połączyłem te same fabryki a nawet ciut więcej i jakoś odpukać jest Ok.
Pozdrawiam
Mam taką teorię, że musiałem wpakować jakieś fabryki na siebie i nie wytrzymało, ale...
W tej chwili wróciłem do jakiegoś odległego sava, połączyłem te same fabryki a nawet ciut więcej i jakoś odpukać jest Ok.
Pozdrawiam
-
-
-
Ja postawiłem Elektrownie XL w ... asteroidzie. I po elektrowni. Musiałem szybko, czitując, utworzyć kopalnie w tym asteroidzie i ją zniszczyć - asteroid zniknął i uratowałem komplex.
My website: komputerowiec Szczecin
-
żywotność maleje ale nie do konca przepis jest prosty nie stawiać fabryk na fabrykach
jak juz postawisz to gra po np postawieniu kolejnej obniza wytrzymałość * tyle że ona sie odnawia jak nic nie robisz i nic nie budujesz ;](powoli) a wiec w puźniejszym czasie możesz mieć takiego suprisa że ci kompleks sypnie jak wiecej elementów postawisz naraz i to najprawdopodobniej się właśnie przydarzyło . Ja wiem że np nałożone na siebie fabryki obniżają o okolo 200tys tarczy na element czas regeneracji na set 10 to jakies 3-4 min wiec jak masz słaba fabryke to ona może ci pociagnać za soba kilka innchy w wybuchu
i można zobaczyć bigbang 

-
Witam
Budowanie kompleksów za pomocą skryptów to istny spacerek po parku. Szybko, łatwo i wygodnie. Niestety, grając bez skryptów wybudowanie nawet małego kompleksu to porywanie sie z motyką na słońce.
Tak wiec moje pytanie jest następujące: Jak wybudować kompleks w X3TC bez pomocy skryptów. Na dzień dzisiejszy uważam, że tworzenie jakiegoś kompleksu w czystym X3TC, to totalne nieporozumienie.
Budowanie kompleksów za pomocą skryptów to istny spacerek po parku. Szybko, łatwo i wygodnie. Niestety, grając bez skryptów wybudowanie nawet małego kompleksu to porywanie sie z motyką na słońce.
Tak wiec moje pytanie jest następujące: Jak wybudować kompleks w X3TC bez pomocy skryptów. Na dzień dzisiejszy uważam, że tworzenie jakiegoś kompleksu w czystym X3TC, to totalne nieporozumienie.
-
- Moderator (Polski)
-
-
- Moderator (Polski)
Może to nie taka wspaniała konstrukcja, ale udało mi się zachować porządek. Trzy przykłady jeszcze przed połączeniem:BlueBerry SheWolf wrote:Chodzi o to, że bez skryptu nie możemy postawić iście wspaniałej konstrukcji.
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
klarix [ external image ]
-
Szkoda, że nie posiadam Save ze swoimi kompleksami
Moje kompleksy przekraczały nawet kilkaset tysięcy kredytów. Ale je budowałam za pomocą skryptów 
Co do budowania kompleksów, to miałam na myśli bardziej skomplikowane i twórcze budowanie. Owszem wiem, że można ustawiać je w rządku. Problem w tym, że jeżeli mamy mały sektor to za wiele takich kompleksów nie postawimy.
Pozdrawiam.

Co do budowania kompleksów, to miałam na myśli bardziej skomplikowane i twórcze budowanie. Owszem wiem, że można ustawiać je w rządku. Problem w tym, że jeżeli mamy mały sektor to za wiele takich kompleksów nie postawimy.
Pozdrawiam.
-
Ale odgrzałeś kotleta po dwóch latach....skuz wrote:żywotność maleje ale nie do konca przepis jest prosty nie stawiać fabryk na fabrykachjak juz postawisz to gra po np postawieniu kolejnej obniza wytrzymałość * tyle że ona sie odnawia jak nic nie robisz i nic nie budujesz ;][...ciach..]
A poza tym: Factory Complex Constructor by Dusty
oraz
Factory Complex Constructor: X³:TC 2.5 Compliance Update by Saetan
Last edited by LeWaR on Wed, 27. Jul 11, 21:14, edited 1 time in total.
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
XTC+XRM | Albion Prelude
XTC+XRM | Albion Prelude
-
-
- Moderator (Polski)
Nie wiem, czy to ważne, jak wielkie kompleksy się buduje. Myślę, że wydajność jest ważniejsza.BlueBerry SheWolf wrote:Co do budowania kompleksów, to miałam na myśli bardziej skomplikowane i twórcze budowanie.
Dla mnie te moje 6 są wystarczające - wkrótce osiągnę X-Treme. Ale może Ty masz inne cele w tej grze.
klarix [ external image ]
-
Hej klarix niezle konstrukcje, ale cos mnie sie wydaje ze nad budowa i lokowanie stacji spedziles kilka dni
Normalnie równiutko jak od linijki.
Niestety mnie nie udaje sie tak budowac, albo stacja gdzies jest krzywo, albo rura polaczeniowa wychodzi nie tam gdzie trzeba :/ Dlatego jak buduje to jakies male 2-6 stacji.
Przydalby sie jakis maly poradnik jak budowac fajne konstrukcje nie uzywajac skryptow.

Niestety mnie nie udaje sie tak budowac, albo stacja gdzies jest krzywo, albo rura polaczeniowa wychodzi nie tam gdzie trzeba :/ Dlatego jak buduje to jakies male 2-6 stacji.
Przydalby sie jakis maly poradnik jak budowac fajne konstrukcje nie uzywajac skryptow.
Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
We want the Boron back!
We want the Boron back!
-
Wystarczy dobrze zarabiać i mieć sporo Salvage Insurance
W tedy możesz budować takie kompleksy, że hoho 
A co do wypowiedzi Sorka to zgadzam się. kompleksy ładnie wyglądają i faktycznie robią wrażenie, tym bardziej, że nie użyto do ich budowy skryptów
Ja na razie przesiadłam się na wersje nie steamową
Więc jak dorobię się czegoś to też coś tam wybuduje
I wrzucę tutaj screena.
Co do kompleksów, to chciałabym kiedyś wybudować własne imperium, które samodzielnie mogłoby wybudować nawet największe statki klasy M1 lub M2 i do tego je odpowiednio wyposażyć
Co do ich lokalizacji to zawsze rozpoczynam od rozlewni wódzi w Avarice
Pozdrawiam.

A co do wypowiedzi Sorka to zgadzam się. kompleksy ładnie wyglądają i faktycznie robią wrażenie, tym bardziej, że nie użyto do ich budowy skryptów

Ja na razie przesiadłam się na wersje nie steamową

Co do kompleksów, to chciałabym kiedyś wybudować własne imperium, które samodzielnie mogłoby wybudować nawet największe statki klasy M1 lub M2 i do tego je odpowiednio wyposażyć

Co do ich lokalizacji to zawsze rozpoczynam od rozlewni wódzi w Avarice

Pozdrawiam.
-
przeciez stawianie fabryk nie jest takie znowu trudne
num5 centruje budynek potem szukamy tylko punktu zaczepienia i jedziemy w jednej lini z fabrykami jak dochodzimy do granicy zasiegu kompleksu zaczynamy od nowa np poniżej
i tak można tworzyć gigantyczne konstrukcje
ale nawet mi sie nie udało za pierwszym razem zrobić super kompleksu hehe narazie mam tylko 2
każy po 140 fabryk XD jedna tychnologiczna chipy satelity i inne badziewia a druga produkcja wódzi
wszytsko robi mi zysk na okolo 20-25 mln /h czyli 10 min
ale cel to 100mln ;D mam za zadanie rozwalić całe uniwersum hehe i bede panował "alon"
czy ktoś jeszcze wie gdzie można postawic dobrze prosperujaca fabryke ? narazie mam w ring moon i nieznany sector kolo income przydał by sie gdzies trzeci
obecnie lata mi 8 TL
wiec szybko stawiam kompleks ;] (na mapie ten konwój z obstawą zajebiście wygląda ) mod DDTC

czy ktoś jeszcze wie gdzie można postawic dobrze prosperujaca fabryke ? narazie mam w ring moon i nieznany sector kolo income przydał by sie gdzies trzeci