[X3 TC] Rozpadajacy się kompleks.

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

gujos

[X3 TC] Rozpadajacy się kompleks.

Post by gujos »

Cześć, mam w Cho defet (miałem) kompleks, który mi się rozpada na poszczególne fabryki. Główni fabryki Chipów (z 10) , kryształów itp.
Rozpad następuje samoistnie bez wpływu z zewnątrz.
Oczywiście próbowałem odczytać wcześniejsze savy - nic z tego.
Macie może pojęcie o co chodzi?
Pozdrawiam
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

daj skrypty jakie masz zainstalowane. Odbudowywałeś kompleks i też wybuchał?
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
gujos

Post by gujos »

Nie mam żadnych skryptów. Na razie ręce mi opadły i przestałem grać więc nic nie odbudowałem.
Pozdrawiam
Urban
x4

Post by Urban »

Jesteś w sektorze gdy następuje rozpad, czy niezależnie od tego się rozpada?
gujos

Post by gujos »

Za pierwszym razem mnie nie było, wczytałem wcześniejszego sava i kompleks rozleciał się na moich oczach.
Mam taką teorię, że musiałem wpakować jakieś fabryki na siebie i nie wytrzymało, ale...
W tej chwili wróciłem do jakiegoś odległego sava, połączyłem te same fabryki a nawet ciut więcej i jakoś odpukać jest Ok.
Pozdrawiam
Ravenscar7
x4

Post by Ravenscar7 »

Też kiedyś miałem taki przypadek poprostu postawiłeś za blisko 2 fabryki a jeżeli się stykają ze sobą wytrzymałość ich powoli maleje a później tak jak napisałeś rozpadają się.
starjacker0
x3tc

Post by starjacker0 »

Ja w Reunion postawilem kiedys fabryke blisko planety w Rhys Desire i rozwalila sie, wiec takze atmosfer planet trzeba unikac.
Bestią jestem, by się bestią nie stać
Iwo
x3tc

Post by Iwo »

Ja postawiłem Elektrownie XL w ... asteroidzie. I po elektrowni. Musiałem szybko, czitując, utworzyć kopalnie w tym asteroidzie i ją zniszczyć - asteroid zniknął i uratowałem komplex.
skuz

Post by skuz »

żywotność maleje ale nie do konca przepis jest prosty nie stawiać fabryk na fabrykach :) jak juz postawisz to gra po np postawieniu kolejnej obniza wytrzymałość * tyle że ona sie odnawia jak nic nie robisz i nic nie budujesz ;](powoli) a wiec w puźniejszym czasie możesz mieć takiego suprisa że ci kompleks sypnie jak wiecej elementów postawisz naraz i to najprawdopodobniej się właśnie przydarzyło . Ja wiem że np nałożone na siebie fabryki obniżają o okolo 200tys tarczy na element czas regeneracji na set 10 to jakies 3-4 min wiec jak masz słaba fabryke to ona może ci pociagnać za soba kilka innchy w wybuchu :D i można zobaczyć bigbang :D
BlueBerry SheWolf
x3tc

Post by BlueBerry SheWolf »

Witam

Budowanie kompleksów za pomocą skryptów to istny spacerek po parku. Szybko, łatwo i wygodnie. Niestety, grając bez skryptów wybudowanie nawet małego kompleksu to porywanie sie z motyką na słońce.
Tak wiec moje pytanie jest następujące: Jak wybudować kompleks w X3TC bez pomocy skryptów. Na dzień dzisiejszy uważam, że tworzenie jakiegoś kompleksu w czystym X3TC, to totalne nieporozumienie.
klarix
Moderator (Polski)
Moderator (Polski)
x4

Post by klarix »

W aktualnej grze mam 6 kompleksów. Naturalnie budowane bez skryptów.
Było to czasochłonne (liczenie, planowanie i budowanie), ale gdzie widzisz problem?

klarix
BlueBerry SheWolf
x3tc

Po wielu zmaganiach, w końcu udało mi się "coś" postawić. Chodzi o to, że bez skryptu nie możemy postawić iście wspaniałej konstrukcji. I to mi właśnie nie pasuje, w końcu handel wytwarzanymi produktami jest jednym z naszych głównych dochodów. Więc twórcy mogli lepiej się postarać ;)
klarix
Moderator (Polski)
Moderator (Polski)
x4

Post by klarix »

BlueBerry SheWolf wrote:Chodzi o to, że bez skryptu nie możemy postawić iście wspaniałej konstrukcji.
Może to nie taka wspaniała konstrukcja, ale udało mi się zachować porządek. Trzy przykłady jeszcze przed połączeniem:

[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]

klarix [ external image ]
BlueBerry SheWolf
x3tc

Szkoda, że nie posiadam Save ze swoimi kompleksami ;) Moje kompleksy przekraczały nawet kilkaset tysięcy kredytów. Ale je budowałam za pomocą skryptów ;)
Co do budowania kompleksów, to miałam na myśli bardziej skomplikowane i twórcze budowanie. Owszem wiem, że można ustawiać je w rządku. Problem w tym, że jeżeli mamy mały sektor to za wiele takich kompleksów nie postawimy.
Pozdrawiam.
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

skuz wrote:żywotność maleje ale nie do konca przepis jest prosty nie stawiać fabryk na fabrykach :) jak juz postawisz to gra po np postawieniu kolejnej obniza wytrzymałość * tyle że ona sie odnawia jak nic nie robisz i nic nie budujesz ;][...ciach..]
Ale odgrzałeś kotleta po dwóch latach....

A poza tym: Factory Complex Constructor by Dusty
oraz
Factory Complex Constructor: X³:TC 2.5 Compliance Update by Saetan
Last edited by LeWaR on Wed, 27. Jul 11, 21:14, edited 1 time in total.
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
skuz

Post by skuz »

a tam czepiasz się :) faje fabryczki ludzie stawiają ja mam narazie plątaninę fabryk u siebie 140 i nadal rośnie ;) staram się codzienię cosik dobudować ;) 6 TL lata a ich ładownia jest w pełni wykorzystywana ;]
klarix
Moderator (Polski)
Moderator (Polski)
x4

Post by klarix »

BlueBerry SheWolf wrote:Co do budowania kompleksów, to miałam na myśli bardziej skomplikowane i twórcze budowanie.
Nie wiem, czy to ważne, jak wielkie kompleksy się buduje. Myślę, że wydajność jest ważniejsza.
Dla mnie te moje 6 są wystarczające - wkrótce osiągnę X-Treme. Ale może Ty masz inne cele w tej grze.

klarix [ external image ]
Sorkvild
x3tc

Post by Sorkvild »

Hej klarix niezle konstrukcje, ale cos mnie sie wydaje ze nad budowa i lokowanie stacji spedziles kilka dni :P Normalnie równiutko jak od linijki.

Niestety mnie nie udaje sie tak budowac, albo stacja gdzies jest krzywo, albo rura polaczeniowa wychodzi nie tam gdzie trzeba :/ Dlatego jak buduje to jakies male 2-6 stacji.

Przydalby sie jakis maly poradnik jak budowac fajne konstrukcje nie uzywajac skryptow.
Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
We want the Boron back!
BlueBerry SheWolf
x3tc

Wystarczy dobrze zarabiać i mieć sporo Salvage Insurance ;) W tedy możesz budować takie kompleksy, że hoho :D
A co do wypowiedzi Sorka to zgadzam się. kompleksy ładnie wyglądają i faktycznie robią wrażenie, tym bardziej, że nie użyto do ich budowy skryptów ;)
Ja na razie przesiadłam się na wersje nie steamową ;) Więc jak dorobię się czegoś to też coś tam wybuduje :D I wrzucę tutaj screena.
Co do kompleksów, to chciałabym kiedyś wybudować własne imperium, które samodzielnie mogłoby wybudować nawet największe statki klasy M1 lub M2 i do tego je odpowiednio wyposażyć :D
Co do ich lokalizacji to zawsze rozpoczynam od rozlewni wódzi w Avarice ;)

Pozdrawiam.
skuz

Post by skuz »

przeciez stawianie fabryk nie jest takie znowu trudne ;) num5 centruje budynek potem szukamy tylko punktu zaczepienia i jedziemy w jednej lini z fabrykami jak dochodzimy do granicy zasiegu kompleksu zaczynamy od nowa np poniżej :) i tak można tworzyć gigantyczne konstrukcje ;) ale nawet mi sie nie udało za pierwszym razem zrobić super kompleksu hehe narazie mam tylko 2 :) każy po 140 fabryk XD jedna tychnologiczna chipy satelity i inne badziewia a druga produkcja wódzi :D wszytsko robi mi zysk na okolo 20-25 mln /h czyli 10 min :P ale cel to 100mln ;D mam za zadanie rozwalić całe uniwersum hehe i bede panował "alon" :twisted:
czy ktoś jeszcze wie gdzie można postawic dobrze prosperujaca fabryke ? narazie mam w ring moon i nieznany sector kolo income przydał by sie gdzies trzeci :D obecnie lata mi 8 TL :D wiec szybko stawiam kompleks ;] (na mapie ten konwój z obstawą zajebiście wygląda ) mod DDTC

Return to “Polskie / Polish X-Forum”