[X2] WIELU GRACZY, JEDEN SEJW - wspolna rozgrywka na bazie MWM

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Stalovy
x2

Post by Stalovy »

(...) tam u góry strony to świetna argumentacja :thumb_up:
JA - to jest argumentacja, która do mnie najbardziej przemawia za dokowaniem statków na noc, zaś jej pośrednim autorem jest Sauron... (a dokładnie TEN jego post).

BTW, Marcy, czy przypadkiem ten wątek nie tłumaczy, dlaczego na sektor startowy do MMWM wybrałeś Akeela's Beacon?
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Stalovy wrote:BTW, Marcy, czy przypadkiem ten wątek nie tłumaczy, dlaczego na sektor startowy do MMWM wybrałeś Akeela's Beacon?
Jejku... znów zruszenie odebrało mi czucie... oczy sie pocą... tworzymy piekny kawalek historii, mili bracia ;)
Piqu¶
x2

Post by Piqu¶ »

Cześć Chłopaki!

Można powiedzieć, że jestem w stanie rozpocząć współpracę z Kompanią, ale... nie wiem, czy w to wchodzić. :D Jak czytam wasze wypowiedzi, to prawie nic z nich nie rozumiem... :shock: jakieś WK, WFWK... WTF?? :d Jakie są "dobra startowe" (o jakiejś SPP chyba czytałem), jakie dokładnie warunki trzeba spełnić przed końcem tury i przesłaniem sejwa, jakieś dodatkowe zasady? Jakie są zadania poszczególnych Udziałowców, do czego ta cała akcja zmierza i o co chodzi z tą Arką??? :lol:

Wiecie, tak po krótce, od myślniczków może być. :) Bo jak do mnie z myślniczkami, to ja się nie gniewam. ;)

-Pozdrawiam,
-Piquś
Przeżyłem Incydent Smoka! :D
X2 1.4 + Bonus-Pack PL + MWM (standardowa mapa)
27 Stacji, jakieś 50 TS'ów, 1xM6, 3xM3, 1xM4, 4xM5 i kilka innych badziewi. :)
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Można powiedzieć, że jestem w stanie rozpocząć współpracę z Kompanią, ale... nie wiem, czy w to wchodzić.
Wchodzić, wchodzić! :D
Jak czytam wasze wypowiedzi, to prawie nic z nich nie rozumiem... :shock: jakieś WK, WFWK... WTF??
WK - Wolna Kompania, WFWK - Wszechświatowe Forum Wspierania Kolonizatorów (chyba; w razie czego koledzy z WFWK poprawią :P ), WTF - hmm, no tego nie będę tłumaczył :D .
Jakie są "dobra startowe" (o jakiejś SPP chyba czytałem)
Dokładnie - dostajesz nowiuteńką SPP w najlepiej nasłonecznionym sektorze wszechświata, czyli Akeela's Beacon. Ponadto masz dostęp do funduszy zgromadzonych na koncie Kwatery Głównej Wolnej Kompanii (KGWK), ale tyle ile stamtąd weżmiesz, tyle samo musisz pod koniec tury oddać. Tu zahaczamy o twoje next pytanie:
jakie dokładnie warunki trzeba spełnić przed końcem tury i przesłaniem sejwa
Dokujesz swoje statki (najlepiej do swej SPP) z dezaktywowanymi komendami; statek, którym latasz, dokujesz do KGWK (tam, gdzie dokują statki reszty Braci); na konto KGWK przelewasz dowolną kwotę, tak samo na konto Muzeum. Konto Muzeum istnieje tylko po to, żeby uzbierać fundusze na wyremontowanie Arki. Arka to statek Gonnerów, który można dostać na samym początku gry w MWM.
Jakie są zadania poszczególnych Udziałowców, do czego ta cała akcja zmierza i o co chodzi z tą Arką???
Wiesz już co to jest Arka, a co do zadań, to... zależy. Zależy od tego, co ustalimy na tym forum.
Mam nadzieję, że trochę pomogłem! :)
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Ten problem chyba dotyczy moda a nie samego tłumaczenia. Jestem pewny, że plik był przerobiony w sposób, po którym krzaki nie powinny występować, a tymczasem jak wcześniej ich nie miałem, tak dziś zauważyłem:
http://img517.imageshack.us/img517/9512/problem17vl.jpg
http://img517.imageshack.us/img517/3122/problem28vr.jpg
MWM musi coś mieszać z tymi tekstami :(
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Piqu¶
x2

Post by Piqu¶ »

Cynkowy - no cóż, dalej jestem 50/50, ale jeszcze nie stawiajcie na mnie krzyżyka. :D
Arka... hmmmm, i tu pojawia się mały zonk, bo zaczynając moją przygodę w MWM nie przypominam sobie, żeby jakiś Goner mi głowę zawracał... Co jeszcze dziwniejsze, gdzieś czytałem, że chwilę później powinien być najazd państwa X na Argon Prime, którego też nie było... WTF?? (nie, nie musisz tego tłumaczyć :D ). I jeszcze jedno odnośnie Arki: skoro tyle czasu zbieracie na jej remont kasę, to czym ten Goner leciał... TL'em?? :o
A... i po moim osobistym Incydencie Smoka (i wyłączeniu skryptu, który "mnożył" te cholerstwa) przestałem dostawać SMS'y zapraszające mnie na 15 minutowe imprezy oraz od gości, którym statki nawaliły i proszą o pomoc... muszę się temu bliżej przyjrzeć.

S11 - Ślicznie się coś chrzani, szczególnie w linijce "Zaatakowała nas Witaj" - fajny :lol: A, i gdzie jest sektor "pusty"?? :D

-Pozdro,
-Piquś.

P.S. Weźcie po pierwszej literze każdego wyrazu z pewnej 3 wyrazowej linijki w moim podpisie... łojezu! :lol:
Przeżyłem Incydent Smoka! :D
X2 1.4 + Bonus-Pack PL + MWM (standardowa mapa)
27 Stacji, jakieś 50 TS'ów, 1xM6, 3xM3, 1xM4, 4xM5 i kilka innych badziewi. :)
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Sau wrote:Ten problem chyba dotyczy moda a nie samego tłumaczenia.
Tak, wygląda na to, że wersje MMWM zainstalowane u nas różnią się od siebie w jakiś bliżej nieokreślony sposób. Może kolejność instalowania patchy, dodatków i pluginów ma znaczenie; może jeden plugin wyłącza to, zaś inny tamto, a odwrotna kolejność ich zainstalowania spowoduje wyłączenie innych funkcji MWM? I dlatego u jednych pojawia się prawidłowy text, a u innych krzaczki.
Oj, coś czuję, że wkrótce trzeba będzie reinstalować MMWM i zaczynać rozgrywkę od nowa... :(
Black-Templar
x2

Post by Black-Templar »

Hej czyja dziś kolejka? Jeśli chodzi o krzaczki w X2 to jakieś mi wyskakują czasami w dokach zaopatrzeniowych ale poztym innych się nie doczytałem. Stalovy nie strasz mnie że tyle godzin grania może przepaść.... :(
In the grim darkness of the far future, there is only war...
Rasalom
x2

Post by Rasalom »

BT
Ja sejwa posłałem do Ciebie. Na adres litanyoffury[małpa]o2.pl
Please cross your legs, I have only one nail left...
Black-Templar
x2

Post by Black-Templar »

Ups! Rzeczywiście :roll: ... Ras kiedy wpiszesz coś do dzienniczka ? Podpbnie jak Rdzawy chciałbym zachować ciągłość opisów.
Rasalom
x2

Post by Rasalom »

BT
Właśnie nad tym pracuję. Wreszcie mam Słowo i mogę pisać ;)
Black-Templar
x2

Post by Black-Templar »

Bo jest jeden mankament projektu "zrojen" - on nie ma sensu, gdy uzywamy tego Oprogramowania Handlowego Buzki - bo wszystko jest dostepne od reki...
Marcyś nie koniecznie. Oprogramowanie buźki faworyzuje khaackie uzbrojenie które nie jest koniecznie najlepsze. Podejrzewam że może to stwarzać spore problemy przy wyposażaniu M2. Np. mamy Odysa i chcemy mu dać same PDF , używamy buźkowych dostawców i otrzymujemy same GFU lub khaackie działka. Ponadto nadwyżki broni zawsze można sprzedać z zyskiem.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Black-Templar wrote:Np. mamy Odysa i chcemy mu dać same PDF , używamy buźkowych dostawców i otrzymujemy same GFU lub khaackie działka. Ponadto nadwyżki broni zawsze można sprzedać z zyskiem.
Sprawdziłem to, Buźka daje ledwo 6 Kyonów Gamma, a reszta to PDFy. Nie montował na Odysie GFU. Być może kieruje się liczbą oznaczającą moc laserów. GFU ma ją dość niską...

A poza tym to skuteczność Kyonów G. jest zdumiewająco niska przeciwko małym celom. Zwykły transportowiec lecący setką był w stanie je wymanewrować, a promienie krzyżowały się, strzelały gdzieś obok, ogólnie się rozczarowałem. Kyony Gamma nie są warte swej ceny :roll:
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Black-Templar
x2

Post by Black-Templar »

Oj chyba najpierw wstawia tam gdzie się da Kyony a potem dowala uzbrojenie wg. mocy. W Smoka mi wstawił 4 bkyony zamiast Ghept , podobnie w Rybołowie. Zauważyłem dziwną właściwość działek A-Bkyonowych. Przy atakach na okręty większe niż M6 są jakieś wyjątkowo mało skuteczne. Podobnie przy niszczeniu stacji , po zdjęciu osłon ionami prułem do niej mieszanką jonów i kyonów i przez 5 minut ubyło jej może 2 % kadłuba!
Rasalom
x2

Post by Rasalom »

Bracia z WK
Zawodny jak zawsz Rasalom obwieszcza wszem i wobec, że ucieka od cywilizacji i ze stolicy wyjeżdża.
Udaje się w strony rodzinne, aby tam celebrować święta BN.
Powróci dopiero po zakończeniu kolędowania na Zachodzie naszego Kraju.

Przy czym pewnie nie będę miał do netu dostępu, więc życzę Wesołych Świąt i masy kredytek.

PS
Możecie korzystać nieodpłatnie ze sprzętu AG w czasie mojej nieobecności.
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Ras wrote:Możecie korzystać nieodpłatnie ze sprzętu AG w czasie mojej nieobecności.
Hurra! :D

Acha, i wszystkiego najlepszego w te świeta!
Bogatego Brodatego, hyhyhy!
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Black, sejv idzie do ciebie! A potem do mnie, i tak w kółko, aż Rasalom powie: "dość!". :D
Black-Templar
x2

Post by Black-Templar »

Stalovy co robimy z działalnością WK na okres świąt? Zawieszamy czy kontynujemy?
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

No, nie wiem... :/ Wczoraj nie miałem czasu pograć, bo z roboty późno wróciłem i wygląda na to, że ten tydzień będzie cały taki. Może dziś i jutro uda mi się zagrać, wtedy w piątek wysłałbym sejva do ciebie i można by kontynuować rozgrywkę.
Nie wiem dokładnie, kiedy wraca Rasalom... Jeśli będzie w następnym tygodniu to może sejv od ciebie poszedłby do niego, a potem do mnie (na Nowy Rok).
Na razie zobaczymy, czy uda mi się zagrać - jeśli nie, to zawieszamy działalnośc na Święta. Pasuje?
Black-Templar
x2

Post by Black-Templar »

A może prześlij mi sejva dziś ja pogram do piątku i w piątek wieczorkiem ci go prześlę i będziesz miał 3 dni na granie w spokoju ( ja na święta mam jakieś dzikie plany). Ras twierdził że wraca po świętach więc we wtorek sejv by trafił do niego.
Last edited by Black-Templar on Wed, 21. Dec 05, 10:49, edited 1 time in total.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”