"X3: Reunion" zamiast "X2: The Return"

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Gamer77
Moderator (Polski)
Moderator (Polski)
x3tc

Post by Gamer77 »

mają w planie lokalizację
Ciekawe czy zlokalizuja glosy. W pelni zlokalizowane zostaly nie tylko niemiecka i angielska wersja, ale nie tak dawno rowniez hiszpanska... zobaczymy :wink:
fOX_a
x4

Post by fOX_a »

Heh Sau ja też jestem ciekawe co będzie :) Bo przecież niemogą ignorować Polskiej społeczności X :) Poza tym mógłbyś się dowiedzieć po ile będą chciali iksa sprzedawać :) Bo jeżeli jakoś drogo to nie tylko na sprzęt trzeba będzie zbierać ....

EDIT: Ale swoją drogą TopWar pokazał jak wydać dobrą grę za niskie pieniądze :D więc jestem dobrej myśli ....
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Gamer77 wrote:Ciekawe czy zlokalizuja glosy.
Mam nadzieję, że nie. Nadal jestem przeciw dubbingowi i w razie czego użyję wszystkich moich wpływów :roll: aby temu zapobiec :twisted:
Jak dotąd wersja polska prawdopodobnie dlatego nie ma priorytetu w Ego, że Ego nie zna polskiego wydawcy, a tym samym nie może założyć niczego w kwestii lokalizacji czy podkładania głosów.
W kwestiii ceny jeszcze nie możńa nic powiedzieć. TW na razie wie, że wyda X3, ale pewnie mnóstwo rzeczy jest jeszcze do dogrania, w tym kwestia lokalizacji, co jest przecież potrzebne do kalkulacji ceny końcowej :)
Jak na razie ambitny termin wydania X3 ze strony TopWare to listopad. Nie wiem nic o możliwościach zespołu lokalizacyjnego TW (jeśli takowy istnieje), jednak w sytuacji gdy lokalizacja jeszcze nie ruszyła - to jest to bardzo mało czasu :sceptic: .
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Sauron11 wrote:
Gamer77 wrote:Ciekawe czy zlokalizuja glosy.
Mam nadzieję, że nie. Nadal jestem przeciw dubbingowi i w razie czego użyję wszystkich moich wpływów :roll: aby temu zapobiec :twisted: ...
Zrób to :twisted: Do tej pory X-aki gaworzyli w języku lengłydż i nie chciałbym aby nagle zmienili przyzwyczajenia...

Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
Reel Mixer
x2

Post by Reel Mixer »

Dołączam się, ja też jestem przeciw dubbingowi. Polonizacja kinowa wystarczy w zupełności.
Trzymam kciuki, żeby nasi ludzie zostali dopuszczeni do spolszczania gry przez Topware.

Sauron Piszesz, że kontakt został nawiązany. Przydałby im się link do tego forum :) , aby wiedzieli co myślimy o całej sprawie.
------------
Inna firma filtruje w jakis sposób internet. Znalazłem stronę ze spolszczeniami - wiele z nich zostało wycofane na prośbę CDP.
[ external image ] X3 - gram legalnie.
[ external image ]
Błękitny Grom znów na posterunku :).
Gamer77
Moderator (Polski)
Moderator (Polski)
x3tc

Post by Gamer77 »

Jak na razie ambitny termin wydania X3 ze strony TopWare to listopad. Nie wiem nic o możliwościach zespołu lokalizacyjnego TW (jeśli takowy istnieje)
Maja zespol do lokalizacji, rowniez zajmuja sie dubbingiem. Do tej pory wszystkie gry wydane przez Topware w Polsce, w ktore mialem przyjemosc grac byly calkowicie spolszczone. Zobaczymy... :wink:
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Gamer77 wrote:Do tej pory wszystkie gry wydane przez Topware w Polsce, w ktore mialem przyjemosc grac byly calkowicie spolszczone.
Z X3 będzie inaczej :mrgreen:.
Poza tym Gamer, Ty się i tak nie musisz przejmować, X2 użytkujesz w niemieckiej wersji to i X3 też pewnie w niemieckiej? :)
Last edited by Sauron11 on Thu, 21. Jul 05, 17:53, edited 1 time in total.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Dubbingowi mówię zdecydowanie Nie!!! gdyby nie gry nie miał bym najlepszej wymowy w szkole :wink:
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Wieści z frontu:
TW ciepło przyjął propozycję naszej pomocy przy X3 co znaczy, że będziemy lokalizować wspólnie :)
TW jest zgodne, że w X3 dubbingu nie powinno być, czyli prawdopodobnie będzie wersja kinowa jak w X2 :)
fOX_a
x4

Post by fOX_a »

Sauron11 wrote:Wieści z frontu:
TW ciepło przyjął propozycję naszej pomocy przy X3 co znaczy, że będziemy lokalizować wspólnie :)
TW jest zgodne, że w X3 dubbingu nie powinno być, czyli prawdopodobnie będzie wersja kinowa jak w X2 :)
O no to fajnie jak już się udało ci się hmmm... "nawiązać kontakt" :)
A wiesz może po ile planują go wydać ? Bo jak spolszczają to powinna być tańsza :D
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

fOX_a wrote:A wiesz może po ile planują go wydać ? Bo jak spolszczają to powinna być tańsza :D
Tego nie wiem i pewnie nie wie tego nikt. Za wcześnie na takie informacje, przecież nawet nie zaczęła się lokalizacja. Kalkulacja ceny odbywa się po podliczeniu wszystkich kosztów, a te jak sądzę w chwili obecnej nie są jeszcze znane.
Fenek
x2

Post by Fenek »

Nie wiem ilu z was to widziało, ale i tak ogłosze :D

Nowe skriny!

http://www.egosoft.com/games/x3/screens ... en_019.jpg
http://www.egosoft.com/news/images/news ... 30_001.jpg
http://www.egosoft.com/games/x3/screens ... en_021.jpg

Mogę tylko powiedzieć: cuda, cudeńka, my precciooouusssss :P

A wg BurnIt! pierwsze 2 skriny przedstawiają
Spoiler
Show
M3 Teladich
ale jak dla mnie równie dobrze mogłoby być M6 Terran :P
X2 1.4 PL+Bonus pack+Burianek's Laser / Economy Rebalance
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Nowe zrzuty są ładne, brakuje mi tylko jakiejś zabawy światłami na powierzchni statków. Modele są trochę za ciemne.
Na trzecim zrzucie latadło wygląda na zmodyfikowaną borońską płaszczkę, bo cóż niby innego? :)
fOX_a
x4

Post by fOX_a »

A mi to wygląda na nowe typy statków a nie modyfikacje starych :P
Fenek
x2

Post by Fenek »

X2 1.4 PL+Bonus pack+Burianek's Laser / Economy Rebalance
fOX_a
x4

Post by fOX_a »

Ten drugi link niedziała Fenek :( No ale zapowiada się narazie nieżle ...Tylko mam nadzieję że nie tylko grafikę podrasowują ale poprawi się też gameplay bo mimo wszysko można było na x2 się nieżle powściekać :x
MAG1
x2

Post by MAG1 »

Skriny są świetne, tylko czy mój komputerek to wytrzyma. W X2 miałem spełnione wymagania zalecane ale i tak w nie których momętach gra się cieła . Mam nadzieję, że dodadzą w x3 więcej funkcji zarządzania stacjami i, że wątku fabularnego w grze nie da się przejść w niecałe 2 tygodnie grając po 2 godziny dziennie. Przy okazji jaka jest przewidywalna data wydania X3 na świecie.
Reel Mixer
x2

Post by Reel Mixer »

Jakoś dziwnie piszą nazwę - Xł zamiast X3. Byłem przekonany, że za granicą nie używają polskiej klawiatury. Po co im nasze "ł" w nazwie?
[ external image ] X3 - gram legalnie.
[ external image ]
Błękitny Grom znów na posterunku :).
Gamer77
Moderator (Polski)
Moderator (Polski)
x3tc

Post by Gamer77 »

12 nowych screenów z X3 znajdziecie tutaj :wink: :
http://www.x2.mpn.pl/modules.php?op=mod ... m=5&page=3
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Reel Mixer wrote:Jakoś dziwnie piszą nazwę - Xł zamiast X3. Byłem przekonany, że za granicą nie używają polskiej klawiatury. Po co im nasze "ł" w nazwie?
To jakiś numer z kodowaniem, raz jest X2-X3 (do potęgi :) ) a raz z tym ł. Trudno stwierdzić ani co tak naprawdę powoduje ten problem ani jak sobie z nim poradzić. Widać ten typ tak ma i już :wink:

Return to “Polskie / Polish X-Forum”