Zmiana kursu: Egosoft rezygnuje z "X²: The Return" i zapowiada na jesień nową grę "X³: Reunion".
Jeśli ktoś ma już przetłumaczone oficjalne wiadomości, to prosze tutaj wstawić. Mój polski nie nadaje sie na to

klarix
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
Pozyjemy, zobaczymy. Mam nadzieję, że nie wprowadzą myszkologi jak we Freelancer'ze, bo to byloby zabojstwem dla tej gry.Vill wrote: X3 zapowiada sięfenomenalnie... tylko czy mój komp to dźwignie
To nie jest upadek TR. Wszystko to nad czym developerzy pracowali dla TR przechodzi do projektu X3, zmienia się po prostu nazwa projektu.garghgor wrote:A czy faktycznie ja zobaczymy w III kwartale? szczerze wątpię, skoro w przeddzień premiery X2:the Return ogłasza się jego upadek.
He hegarghgor wrote:Z drugiej strony już zbieram kasę na GF 6600GT to może chociaż troche se w X3 pogram.Vill wrote: X3 zapowiada sięfenomenalnie... tylko czy mój komp to dźwignie
.
Nic nie wiemy jeszcze o wymaganiach X3, więc nie ma potrzeby się zawczasu zamartwiać. Napewno to umarł Kopernik*Visconius wrote:Myślę że chcą po prostu nas wydoić z kasy (dodatek choćby był stand alone byłby chyba tańszy). Nie mówiąc o tym ze do X3:Reunion to procesor będe musiał już napewno zmienić.
No nigdy nie wiadomo. Mówię tak nie bez powodu, grało mi się fajnie do pewnego momentu, a od dokończenia eksploracji kosmosu, postawieniu 30 stacji, zakupu 240 statków klas wszelakich, oraz wysłaniu ogromnej ilości Xenonów w Exodus do swych dawnych systemów, gra zaczeła sobie chrupać. Radeon 9500Pro wystarcza do komfortowej gry, 768Ramu raczej też, ale gorzej z prockiem bo to tylko Athlon 2000+. Przypuszczam iż optymalizacja kolejnej części raczej nie poprawi zbytnio wydajności. Może i jestem pesymistą ale za to jakie mam powody do frajdy jeśli jednak coś się z mych założeń nie sprawdziSauron11 wrote:...nie ma potrzeby się zawczasu zamartwiać. Napewno to umarł Kopernik*
Polemizował bym. Wszak wydawanie kolejnej części zaraz po dodatku byłoby bez sensu (zarzynanie kury zanim by było wiadomo jakie jajka znosi, może akurat złote). Myślę że X2 sobie odpuścili. Za dużo się fanom nie podobało, sami też nie byli zadowoleni, więc dla zatarcia złego wrażenia da się nowy tytuł.Sauron11 wrote:...Jeśli by wydali The Return to X3 i tak byłaby potem, co dałoby dwukrotny wydatek.
A obecnie to, co byłoby rozbite na dwie gry - będzie w jednej i za jedną cenę. Nie widzę w tym żadnego dojenia.
* Kopernik podobno była kobietą