EnglishGermanFrenchRussianPolishItalianSpanish
Log inRegister
 
Get Help, Workarounds, Gameplay mechanics, Game info, Plot issues, etc ALL HERE ASK
Post new topic Reply to topic Goto page 1, 2, 3 ... 51, 52, 53  Next
View previous topic :: View next topic
Author Message
BlackRain
Moderator (English)
Moderator (English)



Joined: 15 Dec 2003
Posts: 2999 on topic

Thank you for registering your game
modified
PostPosted: Sat, 16. Nov 13, 03:50    Post subject: Get Help, Workarounds, Gameplay mechanics, Game info, Plot issues, etc ALL HERE ASK Reply with quote Print

Various information, helpful links, workarounds and such to help players get into X Rebirth.

How to edit saves:
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=350404


What each NPC does:
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=347620


Info on trade:
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=347914

Various videos to help players (on youtube)
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?p=4285724#4285724


Galaxy Map (SPOILERS HERE)
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=356830



Last edited by BlackRain on Sat, 14. Dec 13, 20:13; edited 9 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
Dirkpitt01





Joined: 29 Jul 2009
Posts: 30 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Sat, 16. Nov 13, 03:54    Post subject: Reply with quote Print

I'm having trouble getting my freighter to move between sectors (blue not yellow). I gave them a command to dock at Lonely Giant and it is currently is a neighboring sector but it just sits there.

Back to top
View user's profile Send private message
BlackRain
Moderator (English)
Moderator (English)



Joined: 15 Dec 2003
Posts: 2999 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Sat, 16. Nov 13, 03:58    Post subject: Reply with quote Print

Hmm, through a superhighway? Capital ships dont use the highways, they can travel very fast when moving between areas and such. Try giving the ship a manual command to move to the sector by calling up the pilot and selecting "new order" and then take me to... and then find the sector on the map and left click select it and then on the bottom click "select". See if it moves.

Back to top
View user's profile Send private message
BlackRain
Moderator (English)
Moderator (English)



Joined: 15 Dec 2003
Posts: 2999 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Sat, 16. Nov 13, 04:07    Post subject: Reply with quote Print

If you need help or want something explained, now is the time to ask since I wont be on here forever heh. Just want to help people out since I know how frustrating it is at first.

Back to top
View user's profile Send private message
beach07





Joined: 11 Mar 2006
Posts: 152 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Sat, 16. Nov 13, 04:10    Post subject: Reply with quote Print

Have you made it to the part in the campaign where you are offered to buy shields from a mechanic? I can't seem to buy shields from her or sell the shields I already have.

I move the slider to sell shields, press ok, then the next screen shows them still in my inventory.

I can't even move the slider when buying shields. I'm guessing that's because my ship is maxed (2/2).

Back to top
View user's profile Send private message
santi





Joined: 13 Feb 2007
Posts: 2309 on topic
Location: UK
Thank you for registering your game
PostPosted: Sat, 16. Nov 13, 04:10    Post subject: Reply with quote Print

Save first, then try to make space selling something?


_________________
A por ellos que son pocos y cobardes
Back to top
View user's profile Send private message
BlackRain
Moderator (English)
Moderator (English)



Joined: 15 Dec 2003
Posts: 2999 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Sat, 16. Nov 13, 04:12    Post subject: Reply with quote Print

Actually buying a shield will replace a shield, but you should sell your shield first since then you can pick which shield gets replaced. You might be moving the slider the wrong way. It definitely works. Let me go check in game.

Back to top
View user's profile Send private message
beach07





Joined: 11 Mar 2006
Posts: 152 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Sat, 16. Nov 13, 04:17    Post subject: Reply with quote Print

Ah, turns out I WAS moving the slider the wrong way when selling. Oops.

BUT I still can't buy the other shields, only the shields I just sold. Is there some incompatability with certain shields I'm not aware of?

I'm trying to buy either the Behemoth Mk2 or Dashing Shield MK2, while selling my previously installed Steady Shield MK1. Do I need to have the MK1 versions first or something?

Something tells me I'm missing something basic, like the slider thing lol.

Back to top
View user's profile Send private message
santi





Joined: 13 Feb 2007
Posts: 2309 on topic
Location: UK
Thank you for registering your game
PostPosted: Sat, 16. Nov 13, 04:18    Post subject: Reply with quote Print

Not sure if there is a limit of space for some upgrades for the Skunk


_________________
A por ellos que son pocos y cobardes
Back to top
View user's profile Send private message
BlackRain
Moderator (English)
Moderator (English)



Joined: 15 Dec 2003
Posts: 2999 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Sat, 16. Nov 13, 04:18    Post subject: Reply with quote Print

Do you have enough money to afford them? They are quite expensive. The numbers may seem confusing because it might say something like 30,000k (which actually is like 3 million or something haha)

Back to top
View user's profile Send private message
Nukah





Joined: 10 Feb 2007



PostPosted: Sat, 16. Nov 13, 04:18    Post subject: Reply with quote Print

BlackRain wrote:
Actually buying a shield will replace a shield, but you should sell your shield first since then you can pick which shield gets replaced. You might be moving the slider the wrong way. It definitely works. Let me go check in game.


Didnt for me. Sliders was locked, selling shields didnt help. I didnt pick up any random ware, i think its the most stupidest thing ever to be able to pickup loot everywhere in stations and ships. (and they are a pain to sell, too)

Back to top
View user's profile Send private message
zone22





Joined: 04 Aug 2006
Posts: 54 on topic

Thank you for registering your game
modified
PostPosted: Sat, 16. Nov 13, 04:18    Post subject: Reply with quote Print

Can I accept jobs from my ship or do I have to be station/ship side?



Last edited by zone22 on Sat, 16. Nov 13, 04:19; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
BlackRain
Moderator (English)
Moderator (English)



Joined: 15 Dec 2003
Posts: 2999 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Sat, 16. Nov 13, 04:18    Post subject: Reply with quote Print

santi wrote:
Not sure if there is a limit of space for some upgrades for the Skunk


There is no limit of space for upgrades, you can have 2 shields, you can have 1 of each of the weapon types and 1 engine, and 1 scanner.

Back to top
View user's profile Send private message
BlackRain
Moderator (English)
Moderator (English)



Joined: 15 Dec 2003
Posts: 2999 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Sat, 16. Nov 13, 04:19    Post subject: Reply with quote Print

zone22 wrote:
Can I accept jobs from my ship or do I have to be station/ship side?


You can accept jobs from your ship, you do not accept jobs on stations. Just fly up to one of the job icons and accept the job.

Back to top
View user's profile Send private message
BlackRain
Moderator (English)
Moderator (English)



Joined: 15 Dec 2003
Posts: 2999 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Sat, 16. Nov 13, 04:20    Post subject: Reply with quote Print

Nukah wrote:
BlackRain wrote:
Actually buying a shield will replace a shield, but you should sell your shield first since then you can pick which shield gets replaced. You might be moving the slider the wrong way. It definitely works. Let me go check in game.


Didnt for me. Sliders was locked, selling shields didnt help. I didnt pick up any random ware, i think its the most stupidest thing ever to be able to pickup loot everywhere in stations and ships. (and they are a pain to sell, too)


You are doing something wrong or can't afford it or something. Are you playing Campaign or Free mode?

Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic Reply to topic Goto page 1, 2, 3 ... 51, 52, 53  Next
 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
Control Panel
Login Data
The time now is Fri, 19. Dec 14, 04:13

All times are GMT + 2 Hours


Board Security

Copyright © EGOSOFT 1989-2009
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Template created by Avatar & BurnIt!
Debug: page generation = 0.12735 seconds, sql queries = 74