[MOD] Complex Cleaner v4.09 / Modular Complexes (TC 3.2 / AP 1.1)

The place to discuss scripting and game modifications for X³: Terran Conflict and X³: Albion Prelude.

Moderators: Scripting / Modding Moderators, Moderators for English X Forum

Post Reply
User avatar
jack775544
Posts: 1118
Joined: Tue, 13. Dec 11, 09:27
x4

Post by jack775544 » Sun, 11. Nov 12, 05:14

peppy tails wrote:i am using x3tc v2.5 i just wanted to ensure i am able to use this? if not stop me please :)
Probably not as there have been alot of changes between then and now. Why don't you just update to version 3.2?
1940s - Various "computers" are "programmed" using direct wiring and switches. Engineers do this in order to avoid the tabs vs spaces debate.

User avatar
DrBullwinkle
Posts: 5704
Joined: Sat, 17. Dec 11, 02:44
x3tc

Post by DrBullwinkle » Sun, 11. Nov 12, 05:19

The only thing that *might* be version-specific is TFactories. I cannot imagine that a v3.2 TFactories could mess up a v2.5 game; if anything, it would be a superset of older versions.

So I would expect Complex Cleaner to work fine in 2.5. Why not try it and report back, peppy?

leko
Posts: 54
Joined: Fri, 2. Nov 12, 19:57

Post by leko » Sun, 11. Nov 12, 09:55

DrBullwinkle wrote:...only thing that *might* be version-specific is TFactories. ... Why not try it and report back, peppy?
Hi , DrBullwinkle, Peppy Tails,

I agree with DrBullwinkle, but understand your concern, Peppy :?

This is how I do :
1) make a copy of the folders you are changing into (fi: t, scripts,...)
2) make an extra folder to put all your mods, scripts ... in in the original form you got from internet, Extract all you have to in the same folder and put a note in the same explaining where and what you change for this one
3) Put everything in place following the "mod"-instructions that came with it or that you can read where you downloaded it
4) Start your game and check it out, if everything works properly then FLY, FLY away...
5) If not you look at your notes, delete the files you put in following your own notes and put back originals (from your copy of iriginal-folder)
Her again the good "mods" explain you how to remove itself

All this to make sure you can always return to your last working setup

EASY WAY : If you have room for it copy each time your entire X folder , change all you want, try out, no good replace the original X folder with your copy

Don't worry, be happy ! Leko :rofl:
To be god you have to be two, one that is god, the other saying "My God!"

peppy tails
Posts: 85
Joined: Tue, 7. Feb 12, 02:18
x3tc

Post by peppy tails » Sun, 11. Nov 12, 13:11

thanks for the info and suggestions, i shall try to add this and make a backup of the entire folder as suggested. i shall also post if it works properly :D wish me luck ^.^

User avatar
DrBullwinkle
Posts: 5704
Joined: Sat, 17. Dec 11, 02:44
x3tc

Post by DrBullwinkle » Sun, 11. Nov 12, 17:53

While leko's tip for backing up the entire game folder will work, it is unnecessary for Complex Cleaner. (If you *do* backup your game folder, remember to backup your saved games as well, because your saved games must match your installation).

The only vanilla file that Complex Cleaner changes is TFactories, and it is done (correctly) by means of a fake patch. That means that your game files are unchanged by Complex Cleaner (other than the addition of the Complex Cleaner files).

So go ahead and install Complex Cleaner. It is one of the most commonly-used scripts on the forum.

leko
Posts: 54
Joined: Fri, 2. Nov 12, 19:57

Post by leko » Sun, 11. Nov 12, 20:25

DrBullwinkle wrote:...So go ahead and install Complex Cleaner. It is one of the most commonly-used scripts on the forum.
Hi, DrBullwinkle and Peppy Tails

I agree , no problems with this one, was meant in general as I spotted some fear of installing mods/scripts.
Ellse you will know when it is to late (as with DOBAG, but found luckily the file that blew up my ship in every safe, so, better careful than dead). :P

Be happy ! Leko
To be god you have to be two, one that is god, the other saying "My God!"

peppy tails
Posts: 85
Joined: Tue, 7. Feb 12, 02:18
x3tc

Post by peppy tails » Mon, 12. Nov 12, 03:12

this seems to have installed correctly, but i cant seem to spot where the command console is to use it. there is a chance that i cant see it because it wont work with 2.5, but i am really hoping im just blind and cant find it. :P

note- checked up top and made sure i was in a boat with a tractor beam equipped (mammoth).

also- did i read it wrong or can i NOT crunch an already made factory >:O

edit: not factory as in single, factory COMPLEX my bad

User avatar
DrBullwinkle
Posts: 5704
Joined: Sat, 17. Dec 11, 02:44
x3tc

Post by DrBullwinkle » Mon, 12. Nov 12, 03:52

The Complex Cleaner command is in the Customs menu on the command console of your ship. The command is at the top of the list and the is highlighted like "Complex Cleaner".

Did you install the correct mod for your game? The instructions assume that you know how to do that. The easiest way is to change the correct .cat/.dat pair to a fake patch.

LV's Tutorial - Installing mods and scripts to your game has nice pictures, which can help. Note that the tutorial has not been updated for AP. In AP, scripts, t, director, types, and .cat/.dat pairs go in the addon folder. So addon\scripts, addon\t, etc.

Post again if you still have trouble.

peppy tails
Posts: 85
Joined: Tue, 7. Feb 12, 02:18
x3tc

Post by peppy tails » Mon, 12. Nov 12, 04:07

complex cleaner v409 installation/upgrade FAILURE

text files:detected
station object: not detected (mod not installed) at index null

FLAWLESS VICTORY........OF....FAILURE!!!

crap i missed something, probably obvious :(

^in game message on load

tried once install manually same message, also tried x universe plugin manager lite, which installed the same way i did except automatically, same message

important note-the option for cc has appeared but after typing crunch it does nothing (unless i rly cant crunch an alrdy made complex of 25ish factories) i have yet to try on a new set of unconnected fact.

User avatar
DrBullwinkle
Posts: 5704
Joined: Sat, 17. Dec 11, 02:44
x3tc

Post by DrBullwinkle » Mon, 12. Nov 12, 05:07

Here is Complex Cleaner repacked for easy installation with the Plugin Manager. Works for both TC and AP. The PM will automatically renumber and install the fake patch into the correct folder.

Complex Cleaner 4.09 Repacked for Plugin Manager for TC and AP 3.x

Complex Cleaner 4.09 for Major Mods (XRM) (This package includes models but not TFactories, so can be installed safely. It will not cause a conflict)

Old Version: Complex Cleaner 4.09 Repacked for Plugin Manager for TC and AP 1.1-2.5.x

Instructions for vanilla TFactories
Install with Plugin Manager (click the Install Archive button).

Instructions for major mods (XRM, etc)
If using a major mod such as XRM (that already has the Complex Cleaner modules in TFactories), then do a manual installation. Install .cat/.dat pair as a fake patch at a lower number than your mod's fake patch.


Edit [1st Dec 2015]: replaced outdated with working xdownloads link. X2-Illuminatus
Last edited by DrBullwinkle on Wed, 12. Mar 14, 23:15, edited 7 times in total.

peppy tails
Posts: 85
Joined: Tue, 7. Feb 12, 02:18
x3tc

Post by peppy tails » Mon, 12. Nov 12, 05:21

drbullwinkle i must thank you, this has worked. i have great respect for your abilities with modding and scripting and am thinking of trying a few of the things you have posted. i saw them and am very impressed with your work. obviously i can't even install this properly :P so i am amazed at what you can do :D

thanks again for the help,
pep

please note: as i downloaded the lovely package made by drbullwinkle i noticed it said that the tfactory files were based off of version 2.7. i tried it anyway, and it worked in game.....until i tried to leave the sector i was working in. i cannot leave through any warp gate without it freezing on a black screen, nor can i utilize my jumpdrive as i get the same black screen. :(

leko
Posts: 54
Joined: Fri, 2. Nov 12, 19:57

Post by leko » Tue, 20. Nov 12, 22:04

DrBullwinkle wrote:Here is Complex Cleaner repacked for easy installation with the Plugin Manager...
Hi, DrBullwinkle,

Works fine, but ... :o

Which automated "trade" or "transport" software works best with it ?
I use AstroidFusion and my 5 mines(on huge astros) in Weavers Tempest
did jump to the complex without the astros (Normal? AstroidFusion? )

Found this odd so left them out the complex and put some traders to "connect", now , they always fall asleep on the job - My boots get spoiled "kicking" them back to it.

Maybe you know a good trade solution, it's normal they idle but they should wake up by themselves, is there a way for internal trade without having to set stupid prices going from me to me and draining the money from the complex for nothing ? :? (AP)

Its now a big closed loop, adding facts to it for my own production needs, so I merely look for transport.

Thanks, leko
To be god you have to be two, one that is god, the other saying "My God!"

User avatar
DrBullwinkle
Posts: 5704
Joined: Sat, 17. Dec 11, 02:44
x3tc

Post by DrBullwinkle » Tue, 20. Nov 12, 23:22

leko wrote:Which automated "trade" or "transport" software works best with [Complex Cleaner] ?


All traders work normally with Complex Cleaner. All are controlled by pricing.

With your traders at default settings, you will have to add funds to your station; that is how they work. CAG and CLS can be set to zero profits for internal stations -- see the appropriate threads for details.

Note that CAGs must be trained before they can sell, and they spend a lot of time on "Idle" when they are untrained.

My favorite traders are Mk3 Optimized Universe Traders (UT's). They will do almost all trading tasks, and they do it automatically. All you have to do is to set prices. I build up 20-30 of them over time (mostly with stolen TS's).


I use AstroidFusion and my 5 mines(on huge astros) in Weavers Tempest
did jump to the complex without the astros (Normal? AstroidFusion? )


That must be caused by Asteroid Fusion. You do not need Asteroid Fusion with Complex Cleaner, obviously.

leko
Posts: 54
Joined: Fri, 2. Nov 12, 19:57

Post by leko » Wed, 21. Nov 12, 05:36

DrBullwinkle wrote:...Mk3 Optimized[/url] Universe Traders (UT's). ..
Yes, me to, just thought maybe there was something better.
DrBullwinkle wrote:...You do not need Asteroid Fusion with Complex Cleaner...
Just use "fusion" to have clean sector, Weavers T else is crowded with astros.

But I will continue with sector traders, have to upgrade them somewhere anyway !

CU, Leko
To be god you have to be two, one that is god, the other saying "My God!"

mrowka
Posts: 128
Joined: Tue, 30. Jun 09, 19:50
x4

Post by mrowka » Thu, 22. Nov 12, 23:10

Hi guys
got a problem with CC, i do play AP with xrm mod and when i install CC some stations get <invalid> name. Now i did play TC and i remmber that CC was working awsome with xrm back then. I did try both fake patch instal and .spk file and on this i get <invalid>, did merge tfactory with xrm and all worked fine until i wanted to connect the factories and it didnt show me any factories to connect with complex kit. Each try was with clean install, xrm and bonus pack. Anyone got any idea how to fix it ?


Edit:
Ok i found it seems like Xrm instruction was wrong and CC cat files need to be before the XRM ones.

Post Reply

Return to “X³: Terran Conflict / Albion Prelude - Scripts and Modding”