Firma

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

SAper

Firma

Post by SAper »

xxx
Last edited by SAper on Thu, 22. Sep 05, 12:28, edited 2 times in total.
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

SAper, najpierw rozminuj bombowe bledy w swoim poscie - i w temacie posta! Potem powinenes przeszukac forum - naprawde bylo juz o tym tysiac watkow.
A potem zacznij produkowac
Spoiler
Show
ogniwa elektryczne
w jakimkolwiek sektorze, gdzie odczuwalny jest ich brak. Wszystko inne wymaga wiekszych srodkow, wiedzy i zaangazowania - ale sprawia wieksza frajde.
Ghostek
x2

Post by Ghostek »

A tak co do produkcji, to mam 2 pytania:
- czy można gdzieś znaleźć tabelę z czasami produkcji dóbr w fabrykach? Bo mnie to na prawdę nie bwai, że muszę jekąś fabrykę postawić, by znać choć orientacyjny zysk jaki bedzie przynosić...
- czy statek kierowany (własnoręcznie napisanym 8) - ostanio trochę się pouczyłem pisania skryptów, i cos tam mi sie udało spłodzić) skryptem może sprzedać jakąś broń w doku zaopatrzeniowym, w którym normalnie nie ma tej broni w liście towarów (np. gfu u argonów)?
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Poszukaj cyklow produkcyjnych w Argonopedii. Generalnie im bardziej zlozony/zaawansowany produkt, tym dluzszy okres produkcji.
Co do dokow, to nie wiem. Wlasnorecznie mozna sprzedac kazda bron w kazdym doku, niezaleznie od tego, czy jest tam stale na skladzie. Ale czy zrobi to automat?
SAper

Post by SAper »

Skoro było to prosiłbym aby Moderator skasował powyższy wątek, niema sęsu aby coś takiego wałkować cały czas prawda??
BQB
x2

Post by BQB »

Moderator nie ma takich praw, żeby skasować temat, może jedynie zamknąć i edytować.
Ghostek
x2

Post by Ghostek »

Marcybiskup wrote:Poszukaj cyklow produkcyjnych w Argonopedii. Generalnie im bardziej zlozony/zaawansowany produkt, tym dluzszy okres produkcji.
Na Argonopedii nic nie ma o czasie produkcji. Piszą, ile potreba surowców na jeden cykl i ile jest w jednym cyklu produkowanych produktów, ale o czasie produkcji nic nie ma. No i właśnie nie wiem, do produkcji czego (os, szerszeni, a może jakiej broni... albo niczego, jeśli mój pomysł z sprzedawaniem broni w dokach AI się nie powiedzie) postawić loopa by był największy zysk.
Skoro było to prosiłbym aby Moderator skasował powyższy wątek, niema sęsu aby coś takiego wałkować cały czas prawda??
A czemu zaraz kasować? Może ktoś odpowie jeszcze np. na moje pytanie?[/quote]
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Ghostek, może poszukaj u commandera Jamiesona (o ile dobrze pamiętam jak to się pisze). Na jakimś takim sajcie były wyszczególnione czasy.

Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
Ghostek
x2

Post by Ghostek »

Jones Abrahams wrote:Ghostek, może poszukaj u commandera Jamiesona (o ile dobrze pamiętam jak to się pisze). Na jakimś takim sajcie były wyszczególnione czasy.

Pozdrawiam
Tam niestety nie znalazłem, ale znalazłem na: http://www.klarix.de/xbtf/en/XFrSet0.html
Gamer77
Moderator (Polski)
Moderator (Polski)
x3tc

Post by Gamer77 »

Moderator nie ma takich praw, żeby skasować temat, może jedynie zamknąć i edytować.
Oj, mamy taka mozliwosc :wink:
BQB
x2

Post by BQB »

Przez te lata, co tu jestem, to jeszcze nic takiego nie widziałem, chyba możecie tylko ukryć temat, ale nie macie możliwości skasowania go (odnośniki do tematu nadal będą działały), chyba, że się mylę.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

A ja aktualne mam 74 stacje, dwa loopy, jeden m1, m2, tl 4 m6 i dużooooo ts. A na M6 zbierać to teraz kwestia godziny sety :).

A moja recepta na sukces jest prosta:
Gdy nie wiesz na co zbierać, to zbieraj na stację.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

BQB wrote:Przez te lata, co tu jestem, to jeszcze nic takiego nie widziałem, chyba możecie tylko ukryć temat, ale nie macie możliwości skasowania go.
Cóż, moderator może anihilować całe tematy na forum :twisted: Tylko że na razie nie było powodu, aby cokolwiek podobnego przeprowadzić i pewnie takiego nie będzie. Zawsze łatwiej i bezpieczniej jest edytować posta lub temat zamknąć niż całkowicie go wymazywać. :)
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Sau: Ale nazwę topica zmienić możesz??? Ten Bizbes mnie deprymuje :twisted:
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

RAFIO wrote:Sau: Ale nazwę topica zmienić możesz??? Ten Bizbes mnie deprymuje :twisted:
A "najwiękrzy" nie? :o
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

Jones Abrahams wrote:
RAFIO wrote:Sau: Ale nazwę topica zmienić możesz??? Ten Bizbes mnie deprymuje :twisted:
A "najwiękrzy" nie? :o
]
Nooooooo, gościu sobie kichnął podczas pisania postu, a wy się czepiacie :D
HE he nawet dwa razy kichnął... 8)
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Oki, dwie litery w temacie poprawiłem.
Ale byki w swoim poście to powinien poprawić sam autor. Ja je mogę jedynie uprzejmie wskazać :)
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

No, txt Sau!

Return to “Polskie / Polish X-Forum”