[X3:TC]Nie mogę wziąść misji głównej

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Evil_Genius

[X3:TC]Nie mogę wziąść misji głównej

Post by Evil_Genius »

Przeczytałem w internecie, że nawet wybierając tryb "Własna gra", można wykonywać misje główne. No więc lecę do Omicron Lyrae i podobno jakiś gościu ma do mnie zagadać. Cisza... Nic się nie dzieje

Wersja gry to 3.0 a z argonami mam stosunki : Marszałek Federacji i licencję

I teraz pytanie, w jaki sposób wziąść te misje główne jeżeli to w ogóle możliwe w trybie "Własna Gra"?
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Tryb "Własna gra" pozbawiony jest dostępu do fabuł. Nie wiem gdzie o tym czytałeś, ale ktoś ściemniał.
Pozostaje Ci rozpocząć nową grę na jakimkolwiek innym profilu, lub spróbować z tym skryptem: [MD-Script] Enable Plots in Custom Start
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Evil_Genius

Post by Evil_Genius »

No nie wytrzymam, to mam problem. Nie da się zmodyfikować save i przenieść sobie cały majątek na inną kampanię?

Jakoś mi sie nie uśmiecha zbieranie kilkunastu milionów i kilku TS od początku, chyba, że je sobie kodami dodam.

EDIT:: Na szczęście działa ten skrypt. Dzięki.
bejrut
x3tc

Post by bejrut »

Mam pytanie gdzie lub jak można znaleźć rakietę Kafar tak się nazywa w polskiej wersji językowej, dodam że siła rażenia wynosi 1,2M koszt podobny jak torpeda Pożoga.
bufi
x4

Post by bufi »

Takie informacje możesz uzyskać w encyklopiedii zawartej w grze.
Znajdziesz tam gdzie są sprzedawane i w których sektorach.
Z resztą, cały sprzęt dostępny w grze możesz w ten sposób namierzyć.

btw. niezły masz status, lip 2004 i 1 post ;)
Witaj na forum :)

Pozdrawiam
Pr0wler
x4

Post by Pr0wler »

bejrut wrote:Mam pytanie gdzie lub jak można znaleźć rakietę Kafar tak się nazywa w polskiej wersji językowej, dodam że siła rażenia wynosi 1,2M koszt podobny jak torpeda Pożoga.

Niektórych rakiet nie można kupić np. Disruptor, Banshee, Wildfire, także tych o której piszesz czyli Hammerhead (Kafar).
Jeśli ma się szczęście to można je zdobyć zbierając pozostałości po zniszczonych statkach, na przykład piraci czasem mają je na pokładzie.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”