Promien Holowniczy X3 TC 2.7.1
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
Promien Holowniczy X3 TC 2.7.1
Zastanawia mnie fakt braku fabryk promienia holowniczego i laserow naprawczych. Dlaczego jest opcja montowania tego ustrojstwa na statkach ale nigdzie nie mozna tego kupic (brak fabryk, brak pozycji w dokach) Czy jest to blad gry ktory z tego co tu piszecie wystepowal w wczesniejszych wersjach gry?
Przeczytalem watek o tym ale odnosi sie on do X3 XTM i nie znalazlem tam gdzie wszyscy opisuja ze powinny byc fabryki lub doki gdzie mozna to kupic.
Sory jesli takie pytanie juz bylo ale nic wiecej na temat PH nie znalazlem w wersji X3 TC
Przeczytalem watek o tym ale odnosi sie on do X3 XTM i nie znalazlem tam gdzie wszyscy opisuja ze powinny byc fabryki lub doki gdzie mozna to kupic.
Sory jesli takie pytanie juz bylo ale nic wiecej na temat PH nie znalazlem w wersji X3 TC
-
Co fabryk Promieni Holowniczych, to jedną mam w sektorze Paranidian. Fabryka jest NPC, nie moja. Może potrzeba czasu, aby taka fabryka powstała? Może powstaje, gdy gracz osiągnie odpowiednią reputację, lub ma odpowiednią ilość fabryk? Taka fabryka powstaje również w trakcie fabuły Aldrin, gdy mamy za zadanie holować statek. Co do fabryk Laserów naprawczych. W czystej grze Laser taki służy przede wszystkim do użytku w skafandrze do naprawy własnego statku. Jeśli ktoś uważa to za błąd, zawsze może użyć skryptu, który dodaje fabrykę Laserów Naprawczych i używać ich na statkach. Widocznie Egosoft uznał taki sposób naprawy za zbyt cheaterski i nie dodał fabryki do czystej gry, pozostawiając to moderom.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
-
Hmm.. Jednak stwierdzam ze ludzie odpowiedzialni za ta gre maja jakies dziwne podejscie do niektorych rzeczy w X3. Wyobraz sobie gre wyscigowa w ktorej masz opcje zamontowania dopalacza nitro ale nigdzie nie mozesz go kupic bo produceci stwierdzili ze doda to ktos za nich. A co jesli nikt tego nie zrobi ???
Takich niescislosci jest wiele w X3 no ale chyba trzeba z tym zyc i grac dalej
Dzieki za odpowiedz Yacek.
Takich niescislosci jest wiele w X3 no ale chyba trzeba z tym zyc i grac dalej
Dzieki za odpowiedz Yacek.
-
Przesadzasz. Jak pisałem, fabryka Promieni Holowniczych pojawia się w grze. Jeśli nawet w trakcie fabuły, to jest to taka mała zachęta do jej wykonywania 
A Laser Naprawczy masz w skafandrze i powinien Ci wystarczyć. Chcesz masowo go instalować? Użyj skryptu. Dopalacza nitro użyjesz na własnym aucie, czy będziesz go rozdawał na prawo i lewo?

A Laser Naprawczy masz w skafandrze i powinien Ci wystarczyć. Chcesz masowo go instalować? Użyj skryptu. Dopalacza nitro użyjesz na własnym aucie, czy będziesz go rozdawał na prawo i lewo?

[ external image ]
[ external image ]
-
Wytwornia holowniczego promienia powinna byc w Third Redemption (Paranidianie), bynajmniej u mnie zawsze tam jest. Jesli jej nie masz to byc moze zostala zniszczona przez pojawiajace sie inwazje Khaak. Ostatnio natrafilem nawet na misje polegajaca na wybudowaniu wytworni promienia.
Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
We want the Boron back!
We want the Boron back!
-
Ok fabryki jak nie bylo tak nie ma ale po instalacji bonus packa pojawily sie w stoczniach do kupienia wiec moze sie pojawia po jakim czasie gry.
Mam jeszcze takie male pytanko czy po instalacji bonus packa ma sie odrazu zainstalowana ORM czy trzeba to kupic ? Nie wiem czy jest jakas informacja w HUDzie odnosnie aktywacji obrony rakietowej moskito bo po przypisaniu klawisza nie wiem czy mam wł. czy wył. mimo posiadania rakiet na pokladzie( ale statek nie obsloguje tego typu rakie, moze musi nie wiem)
Oczywiscie przeczytalem FAQ zeby nie bylo
ale u mnie to nie dziala bo po wejsciu w dodatkowe polecenia statku ani w pierwszym ani w drugim slocie po wybraniu polecenia nie ma tam nic tylko krotki napis BRAK ale moze w TC to ma sie inaczej niz XTM.
Sory za offtopa ale nie chcecie chyba zeby zakladac nowy topic do kazdego pytania na ktore nie ma tu odpowiedzi.
Mam jeszcze takie male pytanko czy po instalacji bonus packa ma sie odrazu zainstalowana ORM czy trzeba to kupic ? Nie wiem czy jest jakas informacja w HUDzie odnosnie aktywacji obrony rakietowej moskito bo po przypisaniu klawisza nie wiem czy mam wł. czy wył. mimo posiadania rakiet na pokladzie( ale statek nie obsloguje tego typu rakie, moze musi nie wiem)
Oczywiscie przeczytalem FAQ zeby nie bylo

Sory za offtopa ale nie chcecie chyba zeby zakladac nowy topic do kazdego pytania na ktore nie ma tu odpowiedzi.
-
Musisz zainstalować polecenia bojowe mk1 i mk2seboo210 wrote: Mam jeszcze takie male pytanko czy po instalacji bonus packa ma sie odrazu zainstalowana ORM czy trzeba to kupic ?
We dodatkowych właściwościach statku pojawią się nowe polecenia.
Przecież podczas włączania tego systemu dostajesz informacje, żeNie wiem czy jest jakas informacja w HUDzie odnosnie aktywacji obrony rakietowej moskito bo po przypisaniu klawisza nie wiem czy mam wł. czy wył. mimo posiadania rakiet na pokladzie( ale statek nie obsloguje tego typu rakie, moze musi nie wiem)
system obrony jest gotowy do uzycia. No i w dolnym rogu pojawia
się ikonka rakiet moskito, że są zaladowane do wyrzutni.
Btw. nie musisz przypisywać klawisza. To samo polecenie wydajesz w dodatkowych poleceniach statku. Jak raz włączysz, to jest to cały czas aktywne. Być może trzeba jeszcze ustawic parametr 'Prawdopodobieństwo użycia rakiet'
Moskity chyba każdy może wystrzeliwać. Prócz staków terrańskich.
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=275923
Code: Select all
mimo posiadania rakiet na pokladzie( ale statek nie obsloguje tego typu rakie, moze musi nie wiem)
Pozdrawiam
-
Dzieki za rady w koncu doszlem czemu nie dziala. U terran nie mam opcji uzywania tych rakiet wiec nie moglem tego aktywowac, w nova scigacz dziala normalnie. Dosyc pomocny przy wiekszej liczbie M3,M4 lub klastrach tych wiekszych.
Co do promienia holowniczego to mysle ze fabryki zostaly zniszczone lecz BP dodal je w stoczni do kupienia,wiec problem sie rozwiazal sam. Z drugiej strony ciekawe czy powstana te fabryki budowane przez paradian bo tylko u nich mozna ja nabyc.
Co do promienia holowniczego to mysle ze fabryki zostaly zniszczone lecz BP dodal je w stoczni do kupienia,wiec problem sie rozwiazal sam. Z drugiej strony ciekawe czy powstana te fabryki budowane przez paradian bo tylko u nich mozna ja nabyc.
-
Terrańskie statki nie mogą używać rakiet Moskit, więc na nich ta opcja nie działa.
Warunki do działania Obrony Antyrakietowej Moskito to:
Statek musi mieć możliwość używania rakiet Moskito.
Statek musi mieć w ładowni te rakiety.
Możesz o tym przeczytać w FAQ#44. Zapraszam do zapoznania się z całym FAQ.
To akurat nie ma znaczenie, możesz mieć wybrane tam inne rakiety i je domyślnie odpalać klawiszem odpalania rakiet, a Obrona Antyrakietowa Moskito i tak będzie działać.No i w dolnym rogu pojawia
się ikonka rakiet moskito, że są zaladowane do wyrzutni.
To też bez znaczenia.Być może trzeba jeszcze ustawic parametr 'Prawdopodobieństwo użycia rakiet'
Warunki do działania Obrony Antyrakietowej Moskito to:
Statek musi mieć możliwość używania rakiet Moskito.
Statek musi mieć w ładowni te rakiety.
Możesz o tym przeczytać w FAQ#44. Zapraszam do zapoznania się z całym FAQ.
[ external image ]
[ external image ]
-
Co do fabryk promienia holowniczego to na początku gry zawsze znajduje się kilka we wszechświecie, ale ponieważ statki NPC nie są w ogóle zainteresowane ich kupnem to AI po jakimś czasie stwierdza, że są zbędne i po prostu stopniowo je usuwa. Być może tak jak pisze Yacek, jedna pojawia się w trakcie fabuły (nie pamiętam, więc nie mogę potwierdzić), ale te które są standardowo w grze znikają na dobre.
Co do lasera naprawczego, fabryki nie zostały zapewne dodane, ponieważ byłby on zbytnim ułatwieniem. Miałem zainstalowany skrypt, który umożliwiał zakup tych laserów i OOS (poza sektorem) statek klasy M2 naprawiany był za darmo dosłownie w kilkanaście sekund... Może doczekamy się kiedyś modyfikacji zasad działania tego typu wyposażenia i zostanie ono normalnie udostępnione w grze, ale w obecnej formie to podchodzi pod kategorię cheat.
Co do lasera naprawczego, fabryki nie zostały zapewne dodane, ponieważ byłby on zbytnim ułatwieniem. Miałem zainstalowany skrypt, który umożliwiał zakup tych laserów i OOS (poza sektorem) statek klasy M2 naprawiany był za darmo dosłownie w kilkanaście sekund... Może doczekamy się kiedyś modyfikacji zasad działania tego typu wyposażenia i zostanie ono normalnie udostępnione w grze, ale w obecnej formie to podchodzi pod kategorię cheat.
-
promien holowniczy .. kto to wymyslil ?? serio pol godziny siedzialem i myslalem wtf .. chodzi wam o tracktor beam ?
jesli tak to jest dostepny od paranidian/paranidow
w x3tc vanlili maja napewno fabryke gdzies w przyleglym to paranid prime sektorze . Ale tak naprawde to vanili uzytecznosc tracktora jest zadna
jesli tak to jest dostepny od paranidian/paranidow
w x3tc vanlili maja napewno fabryke gdzies w przyleglym to paranid prime sektorze . Ale tak naprawde to vanili uzytecznosc tracktora jest zadna
-
-
Re: Promien Holowniczy X3 TC 2.7.1
seboo210 wrote:Zastanawia mnie fakt braku fabryk promienia holowniczego i laserow naprawczych. Dlaczego jest opcja montowania tego ustrojstwa na statkach ale nigdzie nie mozna tego kupic (brak fabryk, brak pozycji w dokach) Czy jest to blad gry ktory z tego co tu piszecie wystepowal w wczesniejszych wersjach gry?
- Mnie natomiast zastanawia czemu można holować tylko w obrębie sektora . W fabule Aldrin jest zadanie przeholować górniczy statek ze dwa sektory dalej , w każdym bądz razie trzeba przelecieć przez bramę - co się kończy rozbiciem (ten statek jest za duży) . Można rozumieć z tego że jest możliwość holu przez bramy . W innym przypadku chciałem przecholować kopalnię krzemu - prubowałem na autopilocie , ręcznie i ze skokiem ......i się nie udało .....i tak stoję w miejscu z tym zagadnieniem .....
-
Re: Promien Holowniczy X3 TC 2.7.1
Ależ oczywiście że można przelecieć przez bramę z tym statkiem. Trzeba tylko znać sposób na to. Przeczytasz o tym w FAQ fabuły TCbiocesor1 wrote:W fabule Aldrin jest zadanie przeholować górniczy statek ze dwa sektory dalej , w każdym bądz razie trzeba przelecieć przez bramę - co się kończy rozbiciem (ten statek jest za duży) .
[ external image ]
[ external image ]