[X3R] StarWarsMod

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Gman Polak

[X3R] StarWarsMod

Post by Gman Polak »

Witajcie
Zainteresował mnie ten mod: http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=204348
Bawił się ktoś nim? Mam z nim problem. Wrzuciłem wszystko tak jak w instrukcji instalacji, zaznaczyłem go w menu startowym i nie działa tak jak powinien. Zmianie uległy tylko bronie. Nie ma statków(albo nie wiem gdzie są). Może mi ktoś powiedzieć czy wszystko robię dobrze?
PS mam X3R 2.5+BP zainstalowane w odpowiedniej kolejności, ale i tak czasami zdarzają się read texty(jeżeli ktoś wie jak mogę to naprawić niech się wypowie)
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

1. Mapa Scorpa i szukaj statków po stoczniach. Jak nie ma to skopana instalka. Może nie do tej gry co potrzeba, są dwie wersje moda do X3R i TC.
2. O readtextach ma w FAQ, przeczytaj jak sobie z nimi radzić. BP do X3R wymaga spolszczenia, znajdziesz je na Mamucie: http://www.mamut.m5.pl/pobierz_plik_65_ ... 07-pl.html
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Gman Polak

Post by Gman Polak »

Kurcze... teraz mam problem z mapą scropa. Gdy wczytuje mojego loga wyskakuje błąd, mapa się szybko wyłącza i przy ponownej próbie uruchomienia jest komunikat: "Not enough timer available", a następnie kolejny z kodem zawierającym read text a po nich "is not a valid integer value".
Spolszczenie mam zainstalowane nazwy plików xml, pck są w porządku, mod w odpowiedniej wersji dla X3R.
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Pewnie masz mapę dla TC, są dwie wersje mapy, dla X3R i dla TC, musisz mieć odpowiednią wersję mapy do odpowiedniej wersji gry (chodzi przede wszystkim o skrypty, które kopiuje się z instalki mapy do katalogu script w katalogu gry, TC ma inny Script Editor i skrypty są inaczej pisane).
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Gman Polak

Post by Gman Polak »

NO :) Udało się. Naprowadziłeś mnie na rozwiązanie - miałem angielską wersje mapy.... Sektory są, ale trudno się tam dostać. Dzięki za pomoc

Return to “Polskie / Polish X-Forum”