Na stacji natknąłem się na zadanie, Teladi zaoferował mi współrzędne zaawansowanego technicznie statku za 70 000 kr, zgodziłem się, dostałem namiary na sektor Maelstrom i wybrałem się na wycieczkę. Na miejscu okazało się że jest w nim pilot który prosi o pomoc (traktuje mnie jak zwierzątko domowe i co chwila powtarza jaki jestem zacofany)
Najpierw chciał 800 ogniw to zawołałem swojego kupca wszechświatowego by skoczył do mnie z towarem, potem chciał 2 płytki krzemowe i 15 tub kwantowych więc także wysłałem pracownika, następnie w końcu powiedział kim jest i że potrzebuje jeszcze 5 jednostek nividium. Jako że nie wiedziałem w tej chwili gdzie je zdobyć stwierdziłem że się pobawię i ostrzelałem aroganta a ten uciekł zostawiając swój wysoce zaawansowany statek

Okazało się że ma on osłonę 125 MJ, 6 miotaczy plazmy (2 z przodu i 4 na wieżyczce z tyłu) i można w nim zwiększyć prędkość do 180 więc to całkiem zacny ciężki myśliwiec

Chyba i tak go nie zatrzymam bo brakuje mi tylko kilku procent reputacji u argonów do novy i mam ponad koło 5 milionów na koncie, zastanawiam się tylko jaka była by nagroda bo koszty pomocy wyniosły ponad 100 000 kr
Czy ktoś robił tą misje ?