[X3 XTM] Nieznany statek w Maelstrom

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

PawelKult

[X3 XTM] Nieznany statek w Maelstrom

Post by PawelKult »

Na stacji natknąłem się na zadanie, Teladi zaoferował mi współrzędne zaawansowanego technicznie statku za 70 000 kr, zgodziłem się, dostałem namiary na sektor Maelstrom i wybrałem się na wycieczkę. Na miejscu okazało się że jest w nim pilot który prosi o pomoc (traktuje mnie jak zwierzątko domowe i co chwila powtarza jaki jestem zacofany)
Najpierw chciał 800 ogniw to zawołałem swojego kupca wszechświatowego by skoczył do mnie z towarem, potem chciał 2 płytki krzemowe i 15 tub kwantowych więc także wysłałem pracownika, następnie w końcu powiedział kim jest i że potrzebuje jeszcze 5 jednostek nividium. Jako że nie wiedziałem w tej chwili gdzie je zdobyć stwierdziłem że się pobawię i ostrzelałem aroganta a ten uciekł zostawiając swój wysoce zaawansowany statek ;) Okazało się że ma on osłonę 125 MJ, 6 miotaczy plazmy (2 z przodu i 4 na wieżyczce z tyłu) i można w nim zwiększyć prędkość do 180 więc to całkiem zacny ciężki myśliwiec :) Chyba i tak go nie zatrzymam bo brakuje mi tylko kilku procent reputacji u argonów do novy i mam ponad koło 5 milionów na koncie, zastanawiam się tylko jaka była by nagroda bo koszty pomocy wyniosły ponad 100 000 kr :D

Czy ktoś robił tą misje ?
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Chyba wszyscy co grali z XTM-em. To soneński zwiadowca. Źle zrobiłeś, nie dostaniesz od niego namiarów na Sferę Dysona i nie będziesz miał dostępu do misji Soneńskich.
Zaglądnij do działu Xtended-mod znajdziesz tam dużo informacji o tej misji i sterze Dysona.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
PawelKult

Post by PawelKult »

Nie ma strachu, nawet nie zapisałem po tym, głupio tak kopać leżącego :D Chyba zaraz sobie wczytam save z sektora obok, wyśle wrzechświatowego po wszystkie potrzebne rzeczy i mu pomogę :)
PawelKult

Post by PawelKult »

W Rolk's Fate powinny być asteroidy z nividium ale na podanych na tej mapie współrzędnych ich nie ma, jest dopisek (after Bala - GI upgrade), co to konkretnie oznacza ?

W merkurym według poradnika nie da się zamontować przenośnego systemu wiertniczego ale czytałem też że można asteroid robić szerszeniem a potem mniejsze kawałki bronią laserową.
Jak rozbiję tą asteroidę to będzie się dało postawić na niej później kopalnie ?
BAAL-Melkart

Post by BAAL-Melkart »

PawelKult wrote:W Rolk's Fate powinny być asteroidy z nividium ale na podanych na tej mapie współrzędnych ich nie ma, jest dopisek (after Bala - GI upgrade), co to konkretnie oznacza ?
To oznacza, że musisz zacząć misje Bala Gi żeby asteroidy z Nividium pojawiły się w Rolk's Fate. Asteroidy z Nividium powinny być też w sektorze Manticore.
PawelKult wrote:W merkurym według poradnika nie da się zamontować przenośnego systemu wiertniczego ale czytałem też że można asteroid robić szerszeniem a potem mniejsze kawałki bronią laserową.
Jak rozbiję tą asteroidę to będzie się dało postawić na niej później kopalnie ?
Kup sobie Paranidiańskiego Demeter Górnika. Co do budowy kopalni na rozbitym uprzednio asteroidzie to nie wiem, nigdy nie próbowałem.
"Nie wszystko, zaiste, bogowie dali jednemu: umiesz zwyciężać, Hannibalu, nie umiesz ze zwycięstwa korzystać."
PawelKult

Post by PawelKult »

Sprawdzę w manticore ale na razie nie będę tracił kasy na górnika, zwiadowca będzie musiał poczekać aż kupię nove i zamontuje w niej szerszenia ale to już nie długo :)

Dzięki za pomoc ;)
Pr0wler
x4

Post by Pr0wler »

Z tego co się orientuję to zniszczony w ten sposób asteroid pojawi się znowu po jakimś czasie. Jedynie gdybyś postawił na asteroidzie kopalnię i ją zniszczył razem z nim to zniknie na dobre.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”