[X3 TC] Otas Notos - jak zdobyć ?

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Lechu
x3tc

[X3 TC] Otas Notos - jak zdobyć ?

Post by Lechu »

Witam

Mam pytanie: czy można gdzieś kupić lub zdobyć wykonując misję M3+ OTAS Notos? Gram już jakiś czas i statek ten widziałem do tej pory nie więcej niż 2-3 razy, za każdym razem był to Notos Tragarz. Czy jedynym sposobem na jego zdobycie jest przekonanie :twisted: jego pilota do pozostawienia mi swojej własności przy użyciu argumentu siły? :roll:
Kto obroni obrońcę ? ....
Archer.pl
x3tc

Post by Archer.pl »

Lechu
x3tc

Post by Lechu »

Dzięki za informację. Zainstalowałem ten skrypt (OTAS_Shipyard_v.2), a wymienione w jego opisie statki nadal nie są dostępne w stoczni w Legend Home. Nie wiem co zrobiłem źle - postępowałem zgodnie z instrukcją instalacji skryptów zawartą w FAQ.
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Oczywiście ściągnąłeś i zainstalowałeś Plugin Managera w wersji 2.20 Beta 6, który wymagany jest do instalowania skryptów w TC?
Ja wypakowałem dwa pliki .xml ze skryptu OTAS Shipyard (opcja extract z menu kontekstowego, gdy ma się zainstalowanego Plugin Managera).
Pliki wrzuciłem ręcznie do podkatalogu script w katalogu gry.
Uruchomiłem grę i w stoczni OTAS miałem odblokowane wszystkie statki OTAS.

PS. Masz oczywiście najnowszego patcha 2.1 do TC?
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Lechu
x3tc

Post by Lechu »

Tak, zainstalowałem Plugin Managera w wersji 2.20 Beta 6 i mam zainstalowanego patcha 2.1 do TC. Jutro spróbuję Twojego sposobu, dzisiaj nie dam już niestety rady :( .

PS.
Jak do tej pory grałem na "czystym" X3TC 2.1 bez modów i skryptów.
Lechu
x3tc

Post by Lechu »

Yacek, spróbowałem Twojego sposobu, niestety skrypt nadal nie działa, nowe statki do kupienia w stoczni OTAS nie pojawiły się.
W temacie dotyczącym skryptów do X3 XTM znalazłem informację, że do działania niektórych skryptów zalecany jest skrypt EMP. Czy to również dotyczy X3TC?
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

EMP dla TC też jest, ale z tym nie ma nic wspólnego.
Jeśli już to prędzej może być z tym związane "Magiczne imię", zobacz do FAQ i zastosuj, potem dodaj pliki skryptu i zobacz w stoczni.
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Lechu
x3tc

Post by Lechu »

Dziękuję, "Magiczne Imię" zadziałało :) . Wypróbuję jeszcze kilka ciekawych skryptów wymienionych między innymi przez Ciebie na http://forum.xudb.pl/viewtopic.php?p=7894#p7894 .
Skrypty Marine Repairs, Ship kiled notyfications napewno się przydadzą.
Jeszcze raz dzięki za pomoc.
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Proszę bardzo.
Co do skryptów, to ten pierwszy jak najbardziej, ale zamiast tego drugiego polecam Military Base Response. Linka też znajdziesz tam gdzie podałeś.
[ external image ]

Return to “Polskie / Polish X-Forum”