Witam. Jestem szczęsliwym posiadaczem Hyperiona Zwiadowcy.
Jak to cudo najlepiej uzbroić? W zależności od zamiarów:
1) zdejmowanie osłon / niszczenie kadłuba
2) uzbrojenie dla wieżyczek
3) armata na większe statki
Jonowe działa szynowe, które mam zainstalowane pożerają ogromne zasoby energii; jest jakiś dobry zamiennik?
Pozdrawiam
najlepsze uzbrojenie dla Hyperion
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
Ja w dziale głównym zamiennie używam dzięki skryptowi Weapons Quick Swap 8x Miotacz Wysokoenergetycznej Plazmy lub 8x Działo Akceleratorowe. We wszystkich wieżyczkach mam Działa Akceleratorowe.
Jonowe Działo Szynowe jest mocne, ale jak sam stwierdziłeś zużywa zbyt dużo energii. DA świetnie sprawdzają się na małe statki, nawet na poniektóre M6, natomiast MWP jest dobry na duże statki.
DA w wieżyczkach też wystarczają, a nie zabierają dużo energii. Przednie wieżyczki maja polecenie "Atakuj mój cel" pozostałe "Zniszcz wszystkich wrogów". Do obrony antyrakietowej używam skryptu Misile Defense Moskito.
Wcześniej miałem w wieżyczkach tylnych Wyrzutnie bomb odłamkowych, ale mają one duże pole rażenia i przy misjach obrony stacji, gry walczyłem zbyt blisko stacji, której miałem bronić to bywało że i ona obrywała.
Jonowe Działo Szynowe jest mocne, ale jak sam stwierdziłeś zużywa zbyt dużo energii. DA świetnie sprawdzają się na małe statki, nawet na poniektóre M6, natomiast MWP jest dobry na duże statki.
DA w wieżyczkach też wystarczają, a nie zabierają dużo energii. Przednie wieżyczki maja polecenie "Atakuj mój cel" pozostałe "Zniszcz wszystkich wrogów". Do obrony antyrakietowej używam skryptu Misile Defense Moskito.
Wcześniej miałem w wieżyczkach tylnych Wyrzutnie bomb odłamkowych, ale mają one duże pole rażenia i przy misjach obrony stacji, gry walczyłem zbyt blisko stacji, której miałem bronić to bywało że i ona obrywała.
Last edited by Yacek on Fri, 19. Mar 10, 09:44, edited 1 time in total.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
-
-
1. Wszystko. Kwestia czasu i podejścia.
2. Taki bajer.
2. Taki bajer.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
[ external image ]
[ external image ]