najlepsze uzbrojenie dla Hyperion

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

giby

najlepsze uzbrojenie dla Hyperion

Post by giby »

Witam. Jestem szczęsliwym posiadaczem Hyperiona Zwiadowcy.
Jak to cudo najlepiej uzbroić? W zależności od zamiarów:
1) zdejmowanie osłon / niszczenie kadłuba
2) uzbrojenie dla wieżyczek
3) armata na większe statki

Jonowe działa szynowe, które mam zainstalowane pożerają ogromne zasoby energii; jest jakiś dobry zamiennik?
Pozdrawiam
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Ja w dziale głównym zamiennie używam dzięki skryptowi Weapons Quick Swap 8x Miotacz Wysokoenergetycznej Plazmy lub 8x Działo Akceleratorowe. We wszystkich wieżyczkach mam Działa Akceleratorowe.
Jonowe Działo Szynowe jest mocne, ale jak sam stwierdziłeś zużywa zbyt dużo energii. DA świetnie sprawdzają się na małe statki, nawet na poniektóre M6, natomiast MWP jest dobry na duże statki.
DA w wieżyczkach też wystarczają, a nie zabierają dużo energii. Przednie wieżyczki maja polecenie "Atakuj mój cel" pozostałe "Zniszcz wszystkich wrogów". Do obrony antyrakietowej używam skryptu Misile Defense Moskito.
Wcześniej miałem w wieżyczkach tylnych Wyrzutnie bomb odłamkowych, ale mają one duże pole rażenia i przy misjach obrony stacji, gry walczyłem zbyt blisko stacji, której miałem bronić to bywało że i ona obrywała.
Last edited by Yacek on Fri, 19. Mar 10, 09:44, edited 1 time in total.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
giby

Post by giby »

co uda się maksymalnie strącić takim uzbrojeniem ?
A i w sprawie nowości - przejąłęm ostatnio od pirackiego Centaura coś co się nazywa Hull plating (wyposażenie statku). Co to jest ?
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

1. Wszystko. Kwestia czasu i podejścia.
2. Taki bajer.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]

Return to “Polskie / Polish X-Forum”