Ależ oczywiście. Wszystko w sektorach ziemskich na czerwono, statki przede wszystkim, oczywiście ziemskie, pirackie i kha'ak. Pozostałe normalnie na niebiesko. Statki ziemskie oczywiście zaraz po pokazaniu się w sektorze rozpoczynają wyścig, który pierwszy mnie dopadnie. Na szczęście tak jak pisałem, nie mam ich tam w tej chwili tyle co poprzednio. Po drugie Seth może skakać do punktu w sektorze (nawet aby to zrobić nie potrzebuje napędu skokowego i poleceń nawigacyjnych

), więc mogłem omijać z daleka patrole przy bramach. Po trzecie, po zmodyfikowaniu napędu Seth lata z taką prędkością że nawet M5 go nie dogonią, więc mogli mi pomachać z daleka.
Natomiast dziwna sprawa z satelitami. We wszystkich sektorach ziemian postawiłem satelity, aby rozświetlić sektory i wiedzieć, gdzie są ziemianie, a gdzie okazja na podniesienie reputacji. W kilku postawiłem nawet po kilka satelitów. Teraz jak sprawdzałem to większość satelitów zostało zniszczonych. Ocalały tylko te postawione w sektorach: Wenus (tam pusto i cicho, nie ma kto zniszczyć), Mars (tu ciekawa sprawa, z trzech ocalały dwa i mimo że pełno w sektorze ziemian nie kwapią się do rozwałki satelitów), Ziemia (jeszcze ciekawsze satelita stoi centralnie w sektorze, wokół lata sporo statków ziemian, ale nie wykazują zainteresowania).