[X3 XTM] Modyfikacje statków?

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

BAAL-Melkart

[X3 XTM] Modyfikacje statków?

Post by BAAL-Melkart »

Czy wie ktoś jak zmodyfikować (zmiana przędkości,ilości slotów osłon itp.) znajdujące się w grze statki? Ostatnio bawiłem się Ship Creatorem, ale nie bardzo wiem co zrobić żeby zobaczyć w grze efekty mojej pracy. Opcja w X Plugin Manager doinstalowująca nowe statki albo nie działa (co raczej wykluczam) albo ja źle się nią posługuje (co jest bardziej prawdopodobne). Więc, czy ktoś się bawił w takie rzeczy i może podzielić się swoimi doświadczeniami?
"Nie wszystko, zaiste, bogowie dali jednemu: umiesz zwyciężać, Hannibalu, nie umiesz ze zwycięstwa korzystać."
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Skrypt Overtuning Cycrow-a pozwala na zwiększanie prędkości i sterowności statków. Oferty na tuning dostępne w biuletynach BBS. Kosztuje sporo, ale warto wydać kasę. Każda kolejna oferta kosztuje więcej. Im większy statek tym droższy tuning i rzadsze oferty. Dla małych statków, to praktycznie za każdym dokowaniem, dla dużych to nieźle trzeba się nalatać by spotkać ofertę. Są dwa rodzaje ofert, na tuning silnika i tuning sterów. Trzeba dobrze czytać co oferują. Było dostępne spolszczenie, ale teraz nie widzę.
Jedna uwaga: nie radzę przesadzać ze sterownością, powyżej 10 zaczynają się problemy z trafieniem małych, szybkich M5.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
BAAL-Melkart

Post by BAAL-Melkart »

Muszę podinstalować ten skrypt. Ale bardziej bym chciał dobrać się do plików gry i tam nieco pozmieniać
"Nie wszystko, zaiste, bogowie dali jednemu: umiesz zwyciężać, Hannibalu, nie umiesz ze zwycięstwa korzystać."
BAAL-Melkart

Post by BAAL-Melkart »

No to się udało! :D . Właśnie nieco zmodowałem XTMa. Teraz do korwety Khaak lepiej się nie zbliżać.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”