[X3] Poszukuje skryptów`
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
[X3] Poszukuje skryptów`
Czytałem na forum o dwóch ciekawych skryptach, których nie moge znaleść. Pierwszy zachęcający pilotów do wyskakiwania ze statków i drugi który umozliwia wydanie komendy statkowi aby leciał dokładnie do podanych koordynatów.
-
-
-
Tu masz skrypt zachecajacy do wyskakiwania: Bail Signal Extension http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=187811, a w przyklejonym temacie na polskim forum masz do niego spolszczenie.
Tu masz skrypt dajacy mozliwosc lotu do koordynatow: Move to Coordinates http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=155572, spolszczenie musisz chyba sam sobie zrobic. Pamietaj wspolrzedne wpisuje w metrach, czyli 10km nalezy wpisac jako 10000 lub 10k.
Tu masz skrypt dajacy mozliwosc lotu do koordynatow: Move to Coordinates http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=155572, spolszczenie musisz chyba sam sobie zrobic. Pamietaj wspolrzedne wpisuje w metrach, czyli 10km nalezy wpisac jako 10000 lub 10k.
Bestią jestem, by się bestią nie stać
-
Zainstaluj BonusPacka 3.1.07 i spolszczenie - jest komenda Leć na współrzędne.... Oczywiście po wykupieniu softu do nawigacji....
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
XTC+XRM | Albion Prelude
-
Działa tylko na dużych statkach, M7 nie chce skoczyć na pozycje, większe statki mogą, ale też nie wszystkie, np. Valhalla może Niszczyciel T2 nie. Wszystkie mają Nawigacyjne zakupione.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
-
Tylko na dużych?? ostatnio latałem max M3 to polecenie było dostępne i w TS i w myśliwcach.... oczywiście te z BP...
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
XTC+XRM | Albion Prelude
XTC+XRM | Albion Prelude
-
No to nie wiem. Mam BP, polecenia kupuję zawsze, bo i Napęd Skokowy też, a jakoś Seth nie ma tego polecenia, T2 też nie. Jakieś wybrakowane modele, czy co?
[ external image ]
[ external image ]
-
Leć na pozycję jest komendą dostępną dla wszystkich statków z systemem nawigacyjnym. By statek mógł wykonać skok[/b] do określonego koordynatami miejsca w sektorze potrzebna jest instalacja odpowiedniego skryptu i uaktywnienie go w grze (poprawcie mnie, jeśli się mylę).
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
-
Myślę, że rozmawiamy o dwóch poleceniach:
1. "Wykonaj skok i leć na pozycję" - otrzymawszy takie polecenie statek wykonuje skok do bramy najbliższej wskazanej pozycji a potem na konwencjonalnych(?) silnikach zasuwa do pozycji. Polecenie jest dostępne dla każdego statku mającego napęd skokowy i polecenia nawigacyjne.
2. "Skok do punktu w sektorze" (mam nadzieję, że nie pomyliłem treści polecenia) - wykonując to polecenie statek skacze od razu do wskazanego punktu we wskazanym sektorze. To polecenie mogą wykonać jedynie duże ziemskie statki - na pewno zrobi to Tyr, Odyn, Valhalla (czy Aegir - tego nie wiem) a także argoński Lewiatan. Być może do tego elitarnego grona można jeszcze dołączyć gonerskiego Arana i paranidiańskiego Olymposa ale tego nie jestem pewien.
1. "Wykonaj skok i leć na pozycję" - otrzymawszy takie polecenie statek wykonuje skok do bramy najbliższej wskazanej pozycji a potem na konwencjonalnych(?) silnikach zasuwa do pozycji. Polecenie jest dostępne dla każdego statku mającego napęd skokowy i polecenia nawigacyjne.
2. "Skok do punktu w sektorze" (mam nadzieję, że nie pomyliłem treści polecenia) - wykonując to polecenie statek skacze od razu do wskazanego punktu we wskazanym sektorze. To polecenie mogą wykonać jedynie duże ziemskie statki - na pewno zrobi to Tyr, Odyn, Valhalla (czy Aegir - tego nie wiem) a także argoński Lewiatan. Być może do tego elitarnego grona można jeszcze dołączyć gonerskiego Arana i paranidiańskiego Olymposa ale tego nie jestem pewien.
-
Nie wiem jak inni, ale ja z tego pierwszego (drugiego nawet nie szukalem, wiec nie wiem czy mam go w X3 bez XTM) nie potrafie tak latwo i dokladnie wyznaczyc sobie wspolrzednych docelowych. A skrypt Move to Coordinates to latwizna: wpisuje sobie dokladne wspolrzedne co do metra i lece na autopilocie.
Bestią jestem, by się bestią nie stać
-
Kłania się klawiatura numeryczna i klawisze INSERT i DELETE
XTC+XRM | Albion Prelude
XTC+XRM | Albion Prelude
-
Ja pisałem o tym drugim poleceniu, pierwsze dział OK na wszystkie statki, drugie jak zauważyłem i pisałem wcześniej tylko na dużych statkach.WoyTass wrote:Myślę, że rozmawiamy o dwóch poleceniach:
1. "Wykonaj skok i leć na pozycję" -
2. "Skok do punktu w sektorze"
Stalovy: do tej komendy nie potrzeba już skryptu, patch (który to nie wiem teraz) dodał tę komendę.
[ external image ]
[ external image ]
-
Co do skoku do punktu w sektorze to jest to funkcja dodana w XTM i działa tylko na niektórych statkach (odpowiednio zaawansowanych technologicznie)Yacek wrote:Ja pisałem o tym drugim poleceniu, pierwsze dział OK na wszystkie statki, drugie jak zauważyłem i pisałem wcześniej tylko na dużych statkach.WoyTass wrote:Myślę, że rozmawiamy o dwóch poleceniach:
1. "Wykonaj skok i leć na pozycję" -
2. "Skok do punktu w sektorze"
Stalovy: do tej komendy nie potrzeba już skryptu, patch (który to nie wiem teraz) dodał tę komendę.
.................................................
-
Masz rację, tę opcję dodał XTM.El_Dar wrote: Co do skoku do punktu w sektorze to jest to funkcja dodana w XTM i działa tylko na niektórych statkach (odpowiednio zaawansowanych technologicznie)
[ external image ]
[ external image ]