[X3 XTM] Potrzebny Tractor Beam

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

_RA
x4

[X3 XTM] Potrzebny Tractor Beam

Post by _RA »

Potrzebuje Tractor beam (promień holowniczy) jednak nie mogę go nigdzie kupić w żadnym doku zaopatrzeniowym ani w żadnej fabryce. Jedynie Otas'ka stacja oferuje mi jednak nie ma żadnego na stanie. Dlaczego tak jest. Może mi ktoś pomoże proszę :(
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Może jeszcze nie wyprodukowali?? Podobnie miałem jak dodałem sobie statek, czekałem chyba 3 dni zanim zrobili w stoczni...
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
SoBeK
x3tc

Post by SoBeK »

Ja moge znalezc tylko w jednym doku zaopatrzeniowym w sektorze
Spoiler
Show
Interworlds
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Ale tam pojawia się dopiero w trakcie misji Bala Gi.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
SoBeK
x3tc

Post by SoBeK »

Jesli oferuje to dok zaopatrzeniowy u Otasow, to masz jedyne wyjscie zostawic u nich TS'a i co jakis czas zagladac przez niego czy przypadkiem promien holowniczy sie nie pojawil. Radze ci to dlatego, ze jak promien sie pojawi w sprzedazy, to nawet jak natychmiast wyslesz do nich transportowiec, to czas zanim przybedzie jest baardzo dlugi. Twojego dlugo oczekiwanego cuda moze juz tam nie byc :)
Jest jeszcze jedna mozliwosc. Kiedys byl skrypt w ktorym mozna bylo wydac rozkaz aby TS z napedem skokowym szukal po wszystkich sektorach danego produktu. Jak ten skrypt sie nazywa i gdzie go mozna znalezc - nie mam zielonego pojecia. Uzywalem go godzine ponad rok temu i znalazlem go czystym przypadkiem gdzies na forum.
Hepirion
x4

Post by Hepirion »

skrypt to Product Finder 1.5 z http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=171620 b. przydatny.
_RA
x4

Post by _RA »

Jeszcze raz wielkie dzięki, informacje bardzo się przydały :)
Szkoda, że ten promień przydaje się tylko do holowania stacji. Jego rzadkość i cena nie jest tego warta :( .

Pozdrawiam
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

A kto ci powiedział ze tylko stacje można holować?? Łapiesz wszystko co da sie zaczepić... statki, asteroidy, stacje...
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
XTC+XRM | Albion Prelude
Urban
x4

Post by Urban »

Ermm wciąż bezużyteczne. Jeżeli w XTM nic się nie zmieniło to wciąż możesz holować tylko rzeczy niczyje i własne. Stacji NPCów nie można holować. Pustych asteroid z tego co pamiętam też nie. Promień najlepiej spełnia swoją rolę podczas holowania kopalń żeby dało się połączyć z kompleksem. Inne zastosowania są wątpliwe.
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

No chyba ze ktoś napisze skrypt o podkradaniu całych statków.... W sumie niezły pomysł...
XTC+XRM | Albion Prelude
SoBeK
x3tc

Post by SoBeK »

A czy sprawdzil ktos czy taka opcja nie dziala przypadkiem w XTM? Jak nie zapomne to jutro zobacze - podlece do jakiegos wypierdka i sprobuje go holowowac. Zobaczymy czy sie zdziwi :D

Return to “Polskie / Polish X-Forum”