Komendy Pirackie - z czym się to je?

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Stalovy
x2

Komendy Pirackie - z czym się to je?

Post by Stalovy »

Ostatnio latając Perseuszem zauważyłem w menu komend, iż pojawiła się tam opcja komend Pirackich. Nie przypominam sobie, żebym widział je wcześniej, więc zaciekawiony wszedłem w te komendy i oto co zobaczyłem:
1. Salvage Derelect
2. Auto Salvage

Co to za opcje i za co są odpowiedzialne? :gruebel: Z góry big THX za odpowiedź.
Pozdrawiam.
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Black-Templar
x2

Post by Black-Templar »

Czasami w przestrzeni możesz znaleźć opuszczone statki. W momencie gdy masz wykupioną licencję i masz na pokładzie drony naprawcze możesz dzięki tym poleceniom przejąć ów statek.
In the grim darkness of the far future, there is only war...
sonen
x2

Post by sonen »

po zainstalowaniu skryptów Kerricka owe komendy pojawiły się w Komendach Pirackich
Black-Templar
x2

Post by Black-Templar »

To komendy z MWM.
In the grim darkness of the far future, there is only war...
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Skąd wziąć drony naprawcze, skoro nigdzie nie ma ich na stanie? Owszem, można spotkać taką pozycje, ale stan magzynowy zawsze = 0.
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Black-Templar wrote:Czasami w przestrzeni możesz znaleźć opuszczone statki. W momencie gdy masz wykupioną licencję i masz na pokładzie drony naprawcze możesz dzięki tym poleceniom przejąć ów statek.
Stalovy wrote:Skąd wziąć drony naprawcze, skoro nigdzie nie ma ich na stanie? Owszem, można spotkać taką pozycje, ale stan magzynowy zawsze = 0.
Brat Stalovy potwierdza moja obserwacje. Niestety, ja tez od poczatku naszej rozgrywki nie moge znalezc dronow. A pamietam, ze gdy gralem po raz perwszy raz w MWM (bez tych dodoatkowych skryptow, co teraz), to one byly. Malo, ale udawalo sie na nie trafic.
Boje sie, ze te dodatki moga miec cos wspolnego z brakiem dronow. Czy moga w jakis sposob blokowac ich pojawianie sie w stacjach?
Niestety, drony sa niezbedne do przeprowadzania akcji ratunkowych w sektorach Khaakow oraz do odzyskiwania wrakow :(
Last edited by Marcybiskup on Fri, 2. Dec 05, 20:33, edited 1 time in total.
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

U mnie Drony są, a mam taki sam zestaw jak u was..
Są co prawda w niewielkich ilościach, ale tak było chyba zawsze :roll:
Był taki skrypt do kupowania żadkich towarów, może ktoś ma i by pomógł
EDIT
Tyle, że do tej pry nie znalazłem żadnego porzuconego "mienia: do odzyskania( fatum jakieś, czy co :roll: ), a na poszukiwania w sektorach kaczek się nie wybieram 8) .(są nie dość, że nie widoczne, to jeszcze kijowo oznakowane..)
Pozdro...
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

U mnie "droidy naprawcze i rekonfigurujące SI" nie występują. Zawsze mam pozycję zero. Skakałem w ostatniej turce do kilku sektorów, w których figurowały doki do odzysku mienia (chyba tylko w sektorach gdzie są te doki - stacje handlowe posiadają droidy jako pozycję w menu). W żadnym nie było droidów.
Potwierdzam też, że zanim przystąpiłem do MMWM, na czystym MWM bez dodatków - droidy były do kupienia w tych stacjach).
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Sauron11 wrote:Potwierdzam też, że zanim przystąpiłem do MMWM, na czystym MWM bez dodatków - droidy były do kupienia w tych stacjach).
Ciekawe to, dziwne i zarazem smutne. Przez brak dronow nie mozna wykonywac najfajniejszych misji z MWM.

Bo ratowanie statkow zlecane przez sluzby wojskowe ras bylo fajne. Wlatywalo sie do khaackich sektorow, namierzalo wrak, wyslylalo do niego drony. Wszystko w chmarze wrogich Khaakow. Gdy wrak zostal zrekonfigurowany i naprawiony (ach te odglosy blacharki), stawal sie zielony - i Khaaki natychmiast traktowaly go jak wlasnosc gracza - czyli atakowaly. Ile trzeba bylo miec sprytu, by odciagnac je od wolno lecacego do bramy statku... Albo jesli bylo to cos wiecej niz M5, mozna bylo przerzucic do niego oprogramowanie nawigacyjne, naped skokowy i troche ogniw i kazac mu skoczyc w bezpieczne miejsce. Fajnie bylo :cry:
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Marcy wrote:Przez brak dronow nie mozna wykonywac najfajniejszych misji z MWM.
Przydałby się jakiś skrypcik dodający drony naprawcze do stanu magazynowego stacji, w których można je było pierwotnie kupić (w Paranid Praime na przykład, o ile mnie pamięć nie myli). Niestety nie umiem napisać takiego skryptu; nawet nie wiem, jak się za to zabrać... :cry:

EDIT
A czy to nie jest przypadkiem tak, jak napisał Black w wątku poświęconym MWM, że te drony można dostać na początku rozgrywki, a później "jest bida"?

Return to “Polskie / Polish X-Forum”