[X3] Pytania żółtodzioba na dobry początek przygody z X3 ;)
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
Czesc z was pisze ze ma problem ze swoimi wingmanami przy skokach.
Ja takowych nie mam ale odkad mam 2 wingmanow to nie da sie grac w ta gre. Wybieram sobie kierunek wlaczam SETA i po gora 2min jeden z wingmanow rozwala sie o mnie.
Skoro tyle osob ma problem z jumpem, to oznacza ze lata z paroma wingmanami - czy u was nie wystepuje problem wingmanow nie utrzymujacych wogole formacji? U mnie lataja w kolo mnie az w koncu BOOM!
Mam jeszcze takie pytanie: zatrzymalem sie na drugiej misji fabuly - dostalem jump drive i wlasciwie od wielu godzin okradam Pyranidow (czy jak ich tam zwa) ze statkow sprzedaje i proboje sie dorobic. Mam juz dwie fabryki (Wheat) i powoli idzie do przodu. Czy korzystnie jest przejsc fabule? Probowalem pare razy zaczac 2 misje ale wydaje mi sie ze mam za slaby statek. Potrzebuje jakiegos z oslonami 25MJ. Co radzicie?
Ja takowych nie mam ale odkad mam 2 wingmanow to nie da sie grac w ta gre. Wybieram sobie kierunek wlaczam SETA i po gora 2min jeden z wingmanow rozwala sie o mnie.
Skoro tyle osob ma problem z jumpem, to oznacza ze lata z paroma wingmanami - czy u was nie wystepuje problem wingmanow nie utrzymujacych wogole formacji? U mnie lataja w kolo mnie az w koncu BOOM!
Mam jeszcze takie pytanie: zatrzymalem sie na drugiej misji fabuly - dostalem jump drive i wlasciwie od wielu godzin okradam Pyranidow (czy jak ich tam zwa) ze statkow sprzedaje i proboje sie dorobic. Mam juz dwie fabryki (Wheat) i powoli idzie do przodu. Czy korzystnie jest przejsc fabule? Probowalem pare razy zaczac 2 misje ale wydaje mi sie ze mam za slaby statek. Potrzebuje jakiegos z oslonami 25MJ. Co radzicie?
-
Witam wszystkich!
Jestem nowy w x3 ta gre mam od 6 dni ale juz dorobilem sie pierwszego M6 i
drecza mnie dwa pytania.
1. Czy da sie zwiekszyc szybkosc produkcji fabryk?
2. Gdzie moge kupic WMP alpha/beta/gamma
Edit:
Wersja gry 1.4.03 PL bez zadnych dodatkow ani skryptow
Pozdrawiam
Jestem nowy w x3 ta gre mam od 6 dni ale juz dorobilem sie pierwszego M6 i
drecza mnie dwa pytania.
1. Czy da sie zwiekszyc szybkosc produkcji fabryk?
2. Gdzie moge kupic WMP alpha/beta/gamma
Edit:
Wersja gry 1.4.03 PL bez zadnych dodatkow ani skryptow
Pozdrawiam
Last edited by NiTrO111 on Sun, 21. Oct 07, 18:32, edited 1 time in total.
-
1. U fabryk nie-gracza podobno przez dostarczenie surowców drugorzędnych. U fabryk gracza się nie da.
2. W Zbrojowni WMP lub odpowiednim doku zaopatrzeniowym. Zależy od gry.
U mnie jeżeli dobrze pamiętam jedna taka zbrojownia znajduje się w sektorze Cloud Base South East. Tak na marginesie w X3 nie ma już 3 wersji tych miotaczy. Jest tylko Alfa i Beta.
2. W Zbrojowni WMP lub odpowiednim doku zaopatrzeniowym. Zależy od gry.

-
-
Muszą być.
Jeżeli już się zmęczysz poszukiwaniem to przeczytaj:
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=166005
Pozdrawiam
Jeżeli już się zmęczysz poszukiwaniem to przeczytaj:
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=166005
Pozdrawiam
-
-
Polecam tę podstronkę - bazę danych. Tam jest wszystko czego szukasz
.
Ze strony wynika, że WMP Alfa Argoni sprzedają w sektorach Interworlds i właśnie CSE.
Edit: a właściwie to na górze to był przykład, tutaj natomiast jest pełna lista lokalizacji wszystkich obiektów do kupienia lub sprzedania
.

Ze strony wynika, że WMP Alfa Argoni sprzedają w sektorach Interworlds i właśnie CSE.
Edit: a właściwie to na górze to był przykład, tutaj natomiast jest pełna lista lokalizacji wszystkich obiektów do kupienia lub sprzedania

I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
-
-
-
-
Ale fabryki jednak są?
Jeśli tak to zobacz czy nie brakuje im surowców (ogniw, rudy czy czego tam im potrzeba). Jak dowieziesz brakujące surowce to produkcja ruszy i po jakimś czasie będziesz miał WMP. Tylko pilnuj aby nikt ci nie wykupił wcześniej.
Jeśli tak to zobacz czy nie brakuje im surowców (ogniw, rudy czy czego tam im potrzeba). Jak dowieziesz brakujące surowce to produkcja ruszy i po jakimś czasie będziesz miał WMP. Tylko pilnuj aby nikt ci nie wykupił wcześniej.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
-
-
Napisałeś "w żadnej fabryce". A to zmienia postać rzeczy.
Masz mapkę Scorpa? Możesz przy jej pomocy wyszukać WMP alfa albo beta w wszechświecie, możesz też określić min ilość (ustaw na 1) ciekawe co ci pokaże. Może miałeś jakąś epidemię, albo inwazję i wszystkie fabryki poszły w ...
Jeśli tak to powinny się odbudować. Jeśli nie to???
Masz mapkę Scorpa? Możesz przy jej pomocy wyszukać WMP alfa albo beta w wszechświecie, możesz też określić min ilość (ustaw na 1) ciekawe co ci pokaże. Może miałeś jakąś epidemię, albo inwazję i wszystkie fabryki poszły w ...
Jeśli tak to powinny się odbudować. Jeśli nie to???
[ external image ]
[ external image ]
-
-
Właśnie tak. Mapka pokazuje aktualny stan gry (na chwilę zapisu) jeżeli czegoś nie ma to znaczy, że w danej chwili jest tego brak. Pytanie: jakiej wersji językowej gry używasz? Może w okienku, które pojawia się po wciśnięciu F3, wpisujesz niewłaściwą nazwę (w wersji angielskiej WMP to HEPT). Ja u siebie mam dosyć sporo fabryk dla wszystkich wersji WMP. Musisz mieć jakieś fabryki dla tego uzbrojenia. Poszukaj w sektorach Argonów i Paranidów. Poszukaj też pod słowami "alfa" (nie tylko skrótu WMP), które są częścią nazw fabryk.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
-
No to inaczej.
Sprawdź czy masz tu fabrykę WMP.
Spoiler
Show
Cloudbase South East
koordynaty:
X -13.59
Y -2.13
Z 3.64
koordynaty:
X -13.59
Y -2.13
Z 3.64
[ external image ]
[ external image ]
-
-
Ja mam. Podpucha i tyle...
Albo źle szukasz, albo podpucha ...
Albo źle szukasz, albo podpucha ...
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
-
To nie jest zadna podpucha! jak chcesz to moge ci nawet sejwy poprzesylac (o ile to cos da) po co mialbym sobie jaja robic? dla zabawy? ja naprawde potrzebuje pomocy. Wiem ze ten problem jest nieco dziwny... oraz bardzo irytujacy. Ale ja sie z nikogo nie nasmiewam i to jest jak najbardziej prawdziwe