Zastanawiałem się czy zadawać tak trywialne pytania ale mogę obiecać - przestudiowałem opis (instrukcja) i nie bardzo rozumiem kilku wątków:

=1=
Mam 2 statki na starcie - mysliwca, którym właśnie szoruję po okolicy i "Merkurego" który nie wiedzieć dlaczego stoi w miejscu i nie przyjmuje żadnych rozkazów.
Próbowałem już podlatywac na minimalną odległość, zadawać mu cos do roboty ale sam nie wiem - musze się do niego przesiąść żeby mieć z niego jakiś pożytek czy może musze kupić jakieś urządzenie (jesli dobrze zrozumiałem to co jest na str 36) żeby latał sam ku chwale mojego portfela? Gdzie takie coś zdobyć?
"Wychowałem się" na Freelancerze i (dawniej) na Frontierze więc nie bardzo wiem o co biega w temacie wydawania prawidłowych poleceń flocie
=2=
Zaczynam statkiem klasy M4 a jak widzę w instrukcji jest napisane iż do patrolowania potrzebny jest statek M6 (lub większy).
Czy to oznacza, że musze zarobić na lepszy statek by wykonać pierwszą misję z fabuły? Napisane jest bowiem (Misja1) iż trzeba rozpocząć "patrol" (...)
=3=
Gdzie zdobyć urządzenie do chwytania złomu pozostałego z wrogich statków, które skasowałem?
=4=
Pytanie dodatkowe o warstwę dzwiękową - w niektórych sektorach, głównie tych gdzie królują kopalnie itd. zamiast muzyki wydaje mi się iż w tle słychać "zgrzytanie" - to normalny podkład czy tylko ja tak mam?