Jak dobře začít novou hru

Moderator: DJ Die

Peckoslav
x3ap

Jak dobře začít novou hru

Post by Peckoslav »

Zdravím,

vzhledem k tomu, že jsem již konečně majitelem X2, tak bych Vás zkušenější hráče chtěl požádat o pár základních rad.

Tj. čeho se vyvarovat, do čeho naopak jít. Ať už co se týká obchodování, ale i třeba boje, výběru lodí, jaké mise se vyplatí a jaké ne.

Zkrátka takovou příručku pro newbie v CZE :wink:

Něco jsem si našel tady na foru (třeba jak za 1hod vydělat milion :lol: ), ale rád bych získal nějaké tipy/triky i od Vás.

Díky za to

PS: doufám, že to využijí i ostatní hráči kromě mě 8)
Peckoslav
x3ap

Post by Peckoslav »

Tak jsem včera začal a zde jsou mé první postřehy.

vyleťel jsem ze základny a v domnění lehkého zisku jsem nakoupil Ecells za 15 a vleťel jsem do nějaké Laser Forge - a jaké bylo moje překvapení, že cena Ecells byla 13 :x

tak jsem si řek, ok, nevadí, zkusím plnit nějaké ty mise pro Terracorp - splnil jsem tu první (tuším že odvést nějaké počítače do CrystalFab), cestou mě napadla Xenonská stíhačka - poslal jsem jí dávku z kanonů a k mému překvapení mi HUD zezelenal (mno myslel jsem si, že zajímání nepřátel bude složitější :lol: ). Xenon N - prodal jsem asi za 5,5k - mno aspoň něco že? :wink:

Pak jsem splnil i druhou misi (a před tím, než jsem promluvil s Elenou Kho, tak jsem prodal vybavení toho Expressu (přibylo mi cca 400k - nice job 8) ).

Tak a teď se chci pustit do pořádného obchodování a příběh asi nechám chvíli stranou - plánuju koupit nějaký pořádný transportér a vozit Silikon (co jsem se díval, tak se na něm dá vyrejžovat asi nejvíc :wink: ).
Takže jakou loď byste mi doporučili? Nechat si tu loď co jsem dostal? Až ji opravím, tak se asi bude hejbat líp, navíc mi zbyde dost peněz na nákup pořádného vybavení (co si mám koupit? jumpdrive určitě a co dál?) Když opravím loď budu mít cca 330k, něco si nechám na nákup surovin, za něco zvětším asi nákl. prostor+upgr. motory, nebo co myslíte?).

Btw. na jakou obtížnost hrajete? Začal jsem na normal.

Btw2. jak dostat do podpisu tu tabulku s počtem lodí, ranky a penězi?

Díky za info

EDIT: poradíte mi někdo jakej je rozdíl v lodích s označením S, M, L asi jsem špatně hledal, že jsem to nenašel, tak mi to objasněte pls :wink:
DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
x4

Post by DJ Die »

S,M,L je oznaceni vybaveni lode zbranemi a stity
S je nemensi mozna tzn nejslabsi stity az zbrane vetsinou 1MW stity a AIRE nektere lode AIRE nemuzou tak maji nejslabsi moznou
M je stredni vybaveni tzn 5MW stity a nejake lepsi zbrane
L je to nejlepsi 25MW stity a nejlespi zbrane
Edit:Pozor nevztahuje se na lode tridy M1,2,6 a TL ty maji vzdy jen 1x125MW stit
take nezalezi jestli je lod S,M nebo L ale nikdy k ni nedostanes zbrane pro vez jen pro hlavni porty
robacz][
x3tc

Post by robacz][ »

Co se týče rad do začátku, už jsem nějaký psal v threadu "Rady hráčům" tak se tam mrkni, ale myslím, že většinu už stejně víš.
http://www.egosoft.com/x2/forum/viewtop ... c&start=15
vyleťel jsem ze základny a v domnění lehkého zisku jsem nakoupil Ecells za 15 a vleťel jsem do nějaké Laser Forge - a jaké bylo moje překvapení, že cena Ecells byla 13 Mad
Zřejmě tam nějaký ECelly dovezla jiná zásobovací loď než jsi tam ty doplul.
Takže jakou loď byste mi doporučili? Nechat si tu loď co jsem dostal? Až ji opravím, tak se asi bude hejbat líp, navíc mi zbyde dost peněz na nákup pořádného vybavení (co si mám koupit? jumpdrive určitě a co dál?) Když opravím loď budu mít cca 330k, něco si nechám na nákup surovin, za něco zvětším asi nákl. prostor+upgr. motory, nebo co myslíte?).
Do začátku si asi nech toho Mercuryho. Určitě udělej komplet upgrade motorů a manévrování, prosto co nejvíce taky, ale to je sakra drahý. Pak bych si asi pro osobní obchodní loď koupil Boost extension (lepší akcelerace), Triplex Scanner (větší dosah scannerů), SETA (pro zrychlení času), Trading System Extension (pro zjišťování cen v sektoru) a Best Buys/Selling Price Locator (pro zjištění nejlepších cen, prodávaj Teladiové). Občas jsem taky použil Ecliptic Projector pro orientaci v sektoru. Nezapomeň taky na štítování, čím víc tím lépe. U Gonerů si taky kup nějaký Slavage Insurance abys mohl ukládat ve vesmíru.
Btw. na jakou obtížnost hrajete? Začal jsem na normal.
V obtížnostech není žádný rozdíl, kromě toho jak vybavený dostaneš Disco na začátku hry.
Btw2. jak dostat do podpisu tu tabulku s počtem lodí, ranky a penězi?
Tady se musíš zaregistrovat a nainstalovat ten skript
http://www.logaans-site.co.uk/x2/content.php?t=17
ale myslím že teď na fóru stejně grafický podpisy už nefachaj....
I am invisible.
Peckoslav
x3ap

Post by Peckoslav »

Hurá hurá, díky za Vaše odpovědi, už jsem myslel, že je tohle CZE forum uplně mrtvý, a že sem už nikdo nechodí... :wink:

teď mě momentálně nic nenapadá, ale jakmile budu chtít něco vědět, tak zase napíšu :lol:
Peckoslav
x3ap

Post by Peckoslav »

robacz wrote:Tady se musíš zaregistrovat a nainstalovat ten skript
ale myslím že teď na fóru stejně grafický podpisy už nefachaj....
Tak jsem to zkoušel, a nějak se v tom neorientuju - když to stáhnu, tak to je soubor-nazev si nepamatuju *.msi

když jsem to chtěl spustit, tak se mi objevilo okno s tím že je potřeba si stáhnout nějaký "NET" - když jsem to z těch stránek chtěl stáhnout, tak mi to napsalo, že si musím aktualizovat XP, což jsem provedl a stejně mi to nepomohlo - stále to píše, že si mám stáhnout a nainstalovat ten "NET" (jsem teď v práci, tak si nepamatuju jak se ten program přesně jmenuje).

Dokážete mi někdo poradit?
Abras
x3

Post by Abras »

tohle je sice offtopic, ale potreboval bych nekoho, kdo by prelozil cele nove pravidla pro fora, ja se k tomu nejak nemam, a navic si aspon zacnete zvykat, ja tu prez leto nebudu, takze nebudu ani moderator, timn padem musim najit nekoho noveho, jinak se forum opet zavre, nejaci dobrovolnici?
DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
x4

Post by DJ Die »

Abras wrote:tohle je sice offtopic, ale potreboval bych nekoho, kdo by prelozil cele nove pravidla pro fora, ja se k tomu nejak nemam, a navic si aspon zacnete zvykat, ja tu prez leto nebudu, takze nebudu ani moderator, timn padem musim najit nekoho noveho, jinak se forum opet zavre, nejaci dobrovolnici?
mno mozna bych to mohl zkusit
robacz][
x3tc

Post by robacz][ »

DJ Die wrote:mno mozna bych to mohl zkusit
Kdyžtak můžu pomoct, kdyby byl nějakej problém.
I am invisible.
Peckoslav
x3ap

Post by Peckoslav »

Napadla mě další otázka: kde se dá zjistit co který script přesně dělá? Tedy kromě toho, že si to koupím a pak to zjistím :wink:

Zatím jsem přišel na to, že
trading command Mk.I. - zásobování továrny surovinami
trading command Mk.II. - prodej surovin z továrny
trading command Mk.III. - sector trader/universe trader (živý pilot)
BHP - "inteligentní" zásobování továren (živý pilot)

z těch ostatních jsem četl, že
special command - měl by sbírat vypadlé věci ze zničených lodí
AEGIS - zlepší efektivitu věží? :?:

a další nevím, jestli k něčemu jsou...
tj. fight commands, a to je asi vše na co jsem zatím narazil

Další dotaz - jakou by jste mi doporučili loď pro zásobování továren a pro sector/universe tradera (používám argon mercury a boron dolphin), zatím se pohybuju jen v sectorech argonů, boronů a teladianů, plánuju si koupit nějakou slušnější kocábku, abych se mohl pustit do zajímání pirátů a také k proniknutí do dalších sektorů, kde si budu muset cestu na stanici nejprve prostřílet (myslím tím postřílet pár pirátů, xenonů, abych si vylepšil reputaci a pustili mě tam :wink: )

Co jsem koukal z momentálně dostupných typů, tak Teladi Osprey vypadá hodně slušně, jen jsem v prvním okamžiku přehlédl, že jeho cena není 800k, ale 8,000k :twisted: takže to chce ještě "chvíli" obchodovat.

Ještě mě zajímá, jestli se sector/universe tradeři rozjedou a jestli se těch 500k do trading Mk.III. vyplatí investovat, samozřejmě registruju, že nějaké prachy od nich chodí, ale občas mi zůstává rozum stát nad tím s čím obchodují (třeba Ion Disruptor :o )

Taky by mě zajímalo čím vším mám tyhle tradery, popř. zásobovací lodě od továren vybavit - standardně jim vymaxuju engine tuning, když mám momentálně peníze, tak přidám cargobay extension, dám slušné štíty (3*5MW - továrnu na 25MW jsem zatím nenašel), přidám příslušný trading sw a toť vše. Je k něčemu dát jim best buy/sell sw, trading extension apod.?

Existuje nějaká možnost (upgrade), který mi zjistí best buy/sell cenu v celém známém vesmíru, nebo musím ručně projít všechny sektory a proklikat se ke svým navigačním satelitům a přes ně použít best buy/sell locator?

Díky za odpovědi
robacz][
x3tc

Post by robacz][ »

Peckoslav wrote:Napadla mě další otázka: kde se dá zjistit co který script přesně dělá? Tedy kromě toho, že si to koupím a pak to zjistím :wink:
Nikde :P musíš se zeptat. Nebo vlastně něco bude tady: http://argonopedia.ppcis.org/upgrades.php
Peckoslav wrote: z těch ostatních jsem četl, že
special command - měl by sbírat vypadlé věci ze zničených lodí
AEGIS - zlepší efektivitu věží? :?:
Jo správně, AEGIS je v podstatě živá posádka pro turrety, větší přenost a efektivita. Special cmd je jak říkáš hlavně pro sbírání kontejnerů a také pro sběr rudy z rozbitých asteriodů (mobile minning).
Peckoslav wrote: a další nevím, jestli k něčemu jsou...
tj. fight commands, a to je asi vše na co jsem zatím narazil
Fight commands přidávají bojové příkazy pro lodě, ty jsou ale celkem na nic, co je ale důležitý, Fight cmd přidává zaměřovací módy pro HUD tvé lodi. Přepínat mezi nimy můžeš pomocí klávesy K.

Navigation Cmd přidávají navigační příkazy pro lodi - celkem užitečný, dávam je do všech lodí.

Basic Patrol Cmd jsou příkazy pro inteligentní hlídání sektorů - jednaloď může hlídat i více sketorů - vhodné pokud máš M6 na hlídaní tvých továren.

Station Management System - v podstatě automatické řízení tvých továren (ceny, zásobování atd.), moc jsem tohle nezkoušel tak přesně nevím.

SDS - distribuce zboží z tvých továren do jiných tvých továren. Příklad, máš Ecell fabriku a tři další které Ecells potřebují. Normálně to znamená 3 lodě s Trading Cmd nebo BPH aby kupovaly Ecelly a zásobovaly ty tvoje fabriky. Se SDS koupíš jednu loď pro Ecell fabriku a řekneš jí ať zásobuje tvé tři továrny - velmi užitečné.

Waremanager - přidává nové produkty pro tvé Equipment Docks nebo Trading Stations.

Engine Tuning Kit - na 60s (myslím) výrazně zvýší maximální rychlost tvé lodi za několik Ecellů - vhodné při boji pokud máš pomalou loď jako je Nova.

Myslím, že to jsou všechny skripty. Nejlepší je imho BPH, na vyšší úrovni je opravdu neocenitelný a na level 8 dokonce i prodává a od Level 6 myslim? používá i Jumpdrive.
Peckoslav wrote: Další dotaz - jakou by jste mi doporučili loď pro zásobování továren a pro sector/universe tradera
Já používám výhradně Split Caiman a Paranid Demeter s maxnutou rychlostí, nákladovým prostorem a manévrovatelností. Důvod - obě tyto lodě mají maxnutej prostor dostačující pro jakýkoliv druh zásobování a přitom jsou na TS lodě velmi rychlé kolem 170-180. To je dělá MNOHEM odolnější před piráty a khaaky. jedina vyjímka jsou Ecell fabriky, tady používám Dolphiny na prodej Ecellů, kvůli nákladnímu prostoru. Jo a vlastně taky nákup krystalů - na to jsou někdy TS lodě moc pomalý, tak použijku buď Split Iguana nebo Split Scorpion. Na vše ostatní Caiman nebo Dememter.

Možná si řekneš, že je to drahý, maxnutej Caiman/Demeter je nějakejch 500-600 tisíc, zatímco Dolphin standard stojí kolem 150?. Jenže uvidíš o kolik Dolphinů budeš furt přicházet. Já jsem prakticky neztratil jedinýho Caimana nebo Demetera, prostě díky rychlosti štíty vydrží a loď se zachrání (mám všude BPH piloty, takže se chovaj inteligentně). Takže až na jedný trase ztratíš třetího Dolphina kvůli jeho pomalosti, vyjde ti že kdybys koupil Caimana, uštřil bys.

Jo a nezapomeň - na zásobovací lodě NIKDY nedávej zbraně ani Fight Cmd - místo aby utekly, budou bojovat a samozřejmě prohrajou. Bez těhle věcí budou uíkat a často se zachrání. Jediný co na obranu můžeš použít jsou Fighting Drones.
Peckoslav wrote: (používám argon mercury a boron dolphin), zatím se pohybuju jen v sectorech argonů, boronů a teladianů, plánuju si koupit nějakou slušnější kocábku, abych se mohl pustit do zajímání pirátů a také k proniknutí do dalších sektorů, kde si budu muset cestu na stanici nejprve prostřílet (myslím tím postřílet pár pirátů, xenonů, abych si vylepšil reputaci a pustili mě tam :wink: )
Zkus Boron Mako, pro začátek velmi dobrá loď, zlikvidoval jsem s ní hóóóóódně nepřátel. :)
Peckoslav wrote: Co jsem koukal z momentálně dostupných typů, tak Teladi Osprey vypadá hodně slušně, jen jsem v prvním okamžiku přehlédl, že jeho cena není 800k, ale 8,000k :twisted: takže to chce ještě "chvíli" obchodovat.
Nejdřív si kup M4, zajímej pirátský TS a možná i osamocený M3, pak jdi na M3, troufej si víc a pak si snadno vyděláš na M6.
Peckoslav wrote: Ještě mě zajímá, jestli se sector/universe tradeři rozjedou a jestli se těch 500k do trading Mk.III. vyplatí investovat, samozřejmě registruju, že nějaké prachy od nich chodí, ale občas mi zůstává rozum stát nad tím s čím obchodují (třeba Ion Disruptor :o )
Vyplatí se určitě, jak poroste jejich zkušenost, vyplatí se víc a víc. Moji jsou na level 25 a už vydělali desítky miliónů :D. Ale neměj jich moc, jinak můžou vzniknout potíže se zásobováním v některých sektorech. Nezapomeň je pak přepnout ze Sektor traderů na Universe tradery, až budou mít dostatečnou zkušenost a dát jim Jumpdrive, pokud ho ještě nemají.
Peckoslav wrote: Taky by mě zajímalo čím vším mám tyhle tradery, popř. zásobovací lodě od továren vybavit - standardně jim vymaxuju engine tuning, když mám momentálně peníze, tak přidám cargobay extension, dám slušné štíty (3*5MW - továrnu na 25MW jsem zatím nenašel), přidám příslušný trading sw a toť vše. Je k něčemu dát jim best buy/sell sw, trading extension apod.?
Ne ty trading sw a extension jsou jim k ničemu. Co potřebují je maximální rychlost, manévrovatelnost, nákladový prostor, štíty a jumpdrive (pro universe tradery). Taky jim dej boost extension, navigation sw a taky musí mít fight sw. nevím jestli triplex scanner u nich má efekt, ale já ho tam dávám. 25MW továrny jsou ve Split sektorech.
Peckoslav wrote: Existuje nějaká možnost (upgrade), který mi zjistí best buy/sell cenu v celém známém vesmíru, nebo musím ručně projít všechny sektory a proklikat se ke svým navigačním satelitům a přes ně použít best buy/sell locator?
Źádný globální zjištění nejlepší ceny není možný.
I am invisible.
DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
x4

Post by DJ Die »

mimochodem na anglickem foru jsem nekde cetl ze pokud pouzijes Engine Tuning Kit na lod vetsi nez M3 tzn M1,2,6 tak se muze stat ze se ti znici upgrady na rychlost ja ho nemam takze nevim jestli je to pravda
Peckoslav
x3ap

Post by Peckoslav »

Díky za užitečné rady :wink:

ještě mě napadá jeden dotaz - dá se nějak pustit X2 bez cd?
Zkoušel jsem vytvořit image cd, ale psalo to, abych vložil cd do mechaniky, tak mě napadlo, že se tady na to zeptám, protože to třeba bude někdo používat. Důvod je prostý - nechci si opotřebovat originální cd 8)
Abras
x3

Post by Abras »

Peckoslav wrote: Ještě mě zajímá, jestli se sector/universe tradeři rozjedou a jestli se těch 500k do trading Mk.III. vyplatí investovat, samozřejmě registruju, že nějaké prachy od nich chodí, ale občas mi zůstává rozum stát nad tím s čím obchodují (třeba Ion Disruptor :o )

sice jim to trosku dlouho trva, ale pak se rozjedou, aspon mne se rozbehli, ale taky to chce mit neco na uctu, aby meli i za co obchodovat...
Peckoslav
x3ap

Post by Peckoslav »

Tak už jsem trochu pokročil (v poslední době mám docela problém s časem, tak hraju jen docela pomálu) a měl bych další otázku - dá se nějak nastavit, aby loď, která z mé továrny prodává produkty, čekala až se naplní její kapacita, popř. až bude v továrně určité množství?
Často se mi stává, zvlášť u továren, které neprodukují moc rychle, že pak TSko rozváží jen pár kusů, což není moc efektivní.

Pak by mě ještě zajímalo jak to je s commands u továren - zatím používám jen automatický přesun peněz z továrny. Jsou tam ještě další 2 (tuším že - SMS Mini a SMS Deluxe, nebo tak nějak) a u toho jsem nepřišel na to, o co go...

A ještě bych se chtěl zeptat ohledně Logaans scriptu na zhodnocení celého impéria - nějak se mi stále nedaří ten script nainstalovat.
Mám XPčka a pořád mi to hlásí nějakou chybu - tuším, že něco jako že nemám nainstalován NET.framework?? :o
Mohl by mi tu někdo napsat návod jak to vše udělat aby mi to fungovalo?
Díky za pomoc.
robacz][
x3tc

Post by robacz][ »

Peckoslav wrote:Tak už jsem trochu pokročil (v poslední době mám docela problém s časem, tak hraju jen docela pomálu) a měl bych další otázku - dá se nějak nastavit, aby loď, která z mé továrny prodává produkty, čekala až se naplní její kapacita, popř. až bude v továrně určité množství?
Často se mi stává, zvlášť u továren, které neprodukují moc rychle, že pak TSko rozváží jen pár kusů, což není moc efektivní.
Tak to bohužel nejde, TSko vyrazí kdykoliv kdy je něco na prodej a v jeho dosahu je kupec. Nevím to jistě, ale myslím že BPH piloti se v tomto ohledu chovají inteligentněji, jenže BPH prodává až od vysokého levelu, takže ti to moc asi nepomůže.
Peckoslav wrote: Pak by mě ještě zajímalo jak to je s commands u továren - zatím používám jen automatický přesun peněz z továrny. Jsou tam ještě další 2 (tuším že - SMS Mini a SMS Deluxe, nebo tak nějak) a u toho jsem nepřišel na to, o co go...
To je automatické správa stanice. Popsaný to je v html readme který je u bonus skriptů. V podstatě to za tebe spravuje továrnu (upravuje cenu prodeje, cenu zdrojů v závislosti na aktuální situaci, převádí prachy) a poskytuje to info o její výkonnosti. Nikdy jsem to ale nepoužil, tak nevím detaily.
Peckoslav wrote: A ještě bych se chtěl zeptat ohledně Logaans scriptu na zhodnocení celého impéria - nějak se mi stále nedaří ten script nainstalovat.
Mám XPčka a pořád mi to hlásí nějakou chybu - tuším, že něco jako že nemám nainstalován NET.framework?? :o
Mohl by mi tu někdo napsat návod jak to vše udělat aby mi to fungovalo?
Díky za pomoc.
Teď nevím coo myslíš, od Logaana vim akorát o skriptu pro X2, který vygeneruje XML soubor, který pak uploadneš na jeho web a máš detailní statistiky tvého impéria. K tomu ale nepotřebuješ nic instalovat a běží to přímo v X2 přes Scripting Engine... návod je tady
I am invisible.
Peckoslav
x3ap

Post by Peckoslav »

Tak už jsem na to nedávno přišel - snažil jsem se nainstalovat jinej program - SectorPlanner, script na Company Value už mi chodí a je to v poho, btw. ten S.Planner taky nevypadá marně :wink:

Jinak k těm začátkům - zkoušel jsem si jednu hru rozehrát postavením Silicon Mine (yield 64) v Ore Beltu a pak další hru začít se SPP v Kingdom End a musím říct, že s tou SPP je to velkej rozdíl. Když jsem měl nahráno cca 1 den a 12 hod se SiliMine, tak hodnota mý company byla cca 2,7M, zatímco u SPP po 1 dni a 7 hod asi o milion víc.

Možná časem vyzkouším jak by to vypadalo kdybych rozjel MobileMining, ale když jsem to zkoušel, tak mě to moc nebavilo
(jednu loď jsem měl, která "těžila" a druhou TS, který sbíralo a prodávalo)
btw. nevíte někdo po jaký době se asteroidy obnoví? Kdybych ze začátku vytěžil celej Ore Belt, tak by to asi byl balík, ale časem bych se tam rád vrátil a postavil tam "pár" dolů :D

Pak se ještě dá údajně rychle začít zajímáním pirátských, popř. jiných lodí, ale nevím nevím jak moc to v Discu půjde, když jsem měl Mantu (nebo to bylo Mako??) tak to docela šlo - ale jen po jednom a jen Pirate shipy (pokud nevypálila Horneta...) :?:

Taky jsem zkoušel v úplně první hře obchodování se Silicon Wafers, ale po čase se v mém známém vesmíru objevil přebytek a bylo po ptákách, navíc člověk ještě musí průběžně hlídat a obnovovat satelity, zvláště Khaaci je rádi vymazávaj :twisted:

Praktikujete ještě jinou formu rozjezdu?
DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
x4

Post by DJ Die »

no na zacatku kdyz nas disco muzes zkusit zajmout bayamona najdi si mlhovinu ktera vypina stity a kterou letaji pirati na http://argonopedia.ppcis.org/ je seznam sektoru kde je takova mlhovina no tam muzes bayamona kvuli slabemu trupu zajmout pomoci disca jen pozor at se nedostane so pozice pro strelbu to jsi na 99%mrtvy a taky si vybirej osamocenou lod kdyz napadnes konvoj pusti se do tebe vsichni
no zkus zajmout nekolik bayamonu ten s nejlip zachovanym trupem si nech zbytek prodej a za ty penize si ten svuj oprav a vyzbroj(2x5MW stit a nejake ion disruptory(aspon 2) a pak muzas zkusit zajmout orinoca ale jen pokud jsi dobry pilot a taky si sezen APSG to je nejlepsi zbran pro M4 no a na orinocu se da vydelat docela dost no a za chvili mas corvetu a jsi vysmaty 8)
Peckoslav
x3ap

Post by Peckoslav »

hmm dobrej nápad, btw. kolik dostanu za orinoca když ho zajmu (zhruba) :wink:
DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
x4

Post by DJ Die »

Peckoslav wrote:hmm dobrej nápad, btw. kolik dostanu za orinoca když ho zajmu (zhruba) :wink:
ja uz dlouho nehral ale tusim pres 250k mozna kecam ja fakt nevim mozna to vi nekdo jiny nebo se zeptej na jinem foru

Return to “Česky / Czech X-Forum”