Peckoslav wrote:Napadla mě další otázka: kde se dá zjistit co který script přesně dělá? Tedy kromě toho, že si to koupím a pak to zjistím
Nikde

musíš se zeptat. Nebo vlastně něco bude tady:
http://argonopedia.ppcis.org/upgrades.php
Peckoslav wrote:
z těch ostatních jsem četl, že
special command - měl by sbírat vypadlé věci ze zničených lodí
AEGIS - zlepší efektivitu věží?
Jo správně, AEGIS je v podstatě živá posádka pro turrety, větší přenost a efektivita. Special cmd je jak říkáš hlavně pro sbírání kontejnerů a také pro sběr rudy z rozbitých asteriodů (mobile minning).
Peckoslav wrote:
a další nevím, jestli k něčemu jsou...
tj. fight commands, a to je asi vše na co jsem zatím narazil
Fight commands přidávají bojové příkazy pro lodě, ty jsou ale celkem na nic, co je ale důležitý, Fight cmd přidává zaměřovací módy pro HUD tvé lodi. Přepínat mezi nimy můžeš pomocí klávesy K.
Navigation Cmd přidávají navigační příkazy pro lodi - celkem užitečný, dávam je do všech lodí.
Basic Patrol Cmd jsou příkazy pro inteligentní hlídání sektorů - jednaloď může hlídat i více sketorů - vhodné pokud máš M6 na hlídaní tvých továren.
Station Management System - v podstatě automatické řízení tvých továren (ceny, zásobování atd.), moc jsem tohle nezkoušel tak přesně nevím.
SDS - distribuce zboží z tvých továren do jiných tvých továren. Příklad, máš Ecell fabriku a tři další které Ecells potřebují. Normálně to znamená 3 lodě s Trading Cmd nebo BPH aby kupovaly Ecelly a zásobovaly ty tvoje fabriky. Se SDS koupíš jednu loď pro Ecell fabriku a řekneš jí ať zásobuje tvé tři továrny - velmi užitečné.
Waremanager - přidává nové produkty pro tvé Equipment Docks nebo Trading Stations.
Engine Tuning Kit - na 60s (myslím) výrazně zvýší maximální rychlost tvé lodi za několik Ecellů - vhodné při boji pokud máš pomalou loď jako je Nova.
Myslím, že to jsou všechny skripty. Nejlepší je imho BPH, na vyšší úrovni je opravdu neocenitelný a na level 8 dokonce i prodává a od Level 6 myslim? používá i Jumpdrive.
Peckoslav wrote:
Další dotaz - jakou by jste mi doporučili loď pro zásobování továren a pro sector/universe tradera
Já používám výhradně Split Caiman a Paranid Demeter s maxnutou rychlostí, nákladovým prostorem a manévrovatelností. Důvod - obě tyto lodě mají maxnutej prostor dostačující pro jakýkoliv druh zásobování a přitom jsou na TS lodě velmi rychlé kolem 170-180. To je dělá MNOHEM odolnější před piráty a khaaky. jedina vyjímka jsou Ecell fabriky, tady používám Dolphiny na prodej Ecellů, kvůli nákladnímu prostoru. Jo a vlastně taky nákup krystalů - na to jsou někdy TS lodě moc pomalý, tak použijku buď Split Iguana nebo Split Scorpion. Na vše ostatní Caiman nebo Dememter.
Možná si řekneš, že je to drahý, maxnutej Caiman/Demeter je nějakejch 500-600 tisíc, zatímco Dolphin standard stojí kolem 150?. Jenže uvidíš o kolik Dolphinů budeš furt přicházet. Já jsem prakticky neztratil jedinýho Caimana nebo Demetera, prostě díky rychlosti štíty vydrží a loď se zachrání (mám všude BPH piloty, takže se chovaj inteligentně). Takže až na jedný trase ztratíš třetího Dolphina kvůli jeho pomalosti, vyjde ti že kdybys koupil Caimana, uštřil bys.
Jo a nezapomeň - na zásobovací lodě NIKDY nedávej zbraně ani Fight Cmd - místo aby utekly, budou bojovat a samozřejmě prohrajou. Bez těhle věcí budou uíkat a často se zachrání. Jediný co na obranu můžeš použít jsou Fighting Drones.
Peckoslav wrote:
(používám argon mercury a boron dolphin), zatím se pohybuju jen v sectorech argonů, boronů a teladianů, plánuju si koupit nějakou slušnější kocábku, abych se mohl pustit do zajímání pirátů a také k proniknutí do dalších sektorů, kde si budu muset cestu na stanici nejprve prostřílet (myslím tím postřílet pár pirátů, xenonů, abych si vylepšil reputaci a pustili mě tam

)
Zkus Boron Mako, pro začátek velmi dobrá loď, zlikvidoval jsem s ní hóóóóódně nepřátel.
Peckoslav wrote:
Co jsem koukal z momentálně dostupných typů, tak Teladi Osprey vypadá hodně slušně, jen jsem v prvním okamžiku přehlédl, že jeho cena není 800k, ale 8,000k

takže to chce ještě "chvíli" obchodovat.
Nejdřív si kup M4, zajímej pirátský TS a možná i osamocený M3, pak jdi na M3, troufej si víc a pak si snadno vyděláš na M6.
Peckoslav wrote:
Ještě mě zajímá, jestli se sector/universe tradeři rozjedou a jestli se těch 500k do trading Mk.III. vyplatí investovat, samozřejmě registruju, že nějaké prachy od nich chodí, ale občas mi zůstává rozum stát nad tím s čím obchodují (třeba Ion Disruptor

)
Vyplatí se určitě, jak poroste jejich zkušenost, vyplatí se víc a víc. Moji jsou na level 25 a už vydělali desítky miliónů

. Ale neměj jich moc, jinak můžou vzniknout potíže se zásobováním v některých sektorech. Nezapomeň je pak přepnout ze Sektor traderů na Universe tradery, až budou mít dostatečnou zkušenost a dát jim Jumpdrive, pokud ho ještě nemají.
Peckoslav wrote:
Taky by mě zajímalo čím vším mám tyhle tradery, popř. zásobovací lodě od továren vybavit - standardně jim vymaxuju engine tuning, když mám momentálně peníze, tak přidám cargobay extension, dám slušné štíty (3*5MW - továrnu na 25MW jsem zatím nenašel), přidám příslušný trading sw a toť vše. Je k něčemu dát jim best buy/sell sw, trading extension apod.?
Ne ty trading sw a extension jsou jim k ničemu. Co potřebují je maximální rychlost, manévrovatelnost, nákladový prostor, štíty a jumpdrive (pro universe tradery). Taky jim dej boost extension, navigation sw a taky musí mít fight sw. nevím jestli triplex scanner u nich má efekt, ale já ho tam dávám. 25MW továrny jsou ve Split sektorech.
Peckoslav wrote:
Existuje nějaká možnost (upgrade), který mi zjistí best buy/sell cenu v celém známém vesmíru, nebo musím ručně projít všechny sektory a proklikat se ke svým navigačním satelitům a přes ně použít best buy/sell locator?
Źádný globální zjištění nejlepší ceny není možný.
I am invisible.