U mnie jest tak. Nova ktora latalem na poczatku (w miare poczatku ) nazywa sie "Wsciekly pies" na czesc Bosska, lowcy nagrod z swiata SW. Wciaz pozostaje w sluzbie chodz pelni role jedynie pomocnicza lub patrolowa. Obecnie latam Rybolowem o nazwie... jakze by innej

oczywiscie "Slave II" dlaczego II ? Ci co czytali lub interesuja sie SW wiedza

Niszczyciel gdy go juz bede mial bedzie nazywal sie oczywiscie "Egzekutor"

Jest jeszcze "Queen mary", moj pasazer ktorym kiedys wozilem ludzi, teraz lata ze wszystkim po galaktyce handlujac jak popadnie, czyli glownie ogniwa

Drugi moj rybolow nazywa sie "Royal guard" i latal od poczatku jako patrol sektorowy, obecnie wielosektorowy, jest barrrdzo skuteczny w tym co robi. Jego M5 nazywa sie po prostu "Tankowiec", moj osobisty M5 podwieszony pod "Slave`a II" nazywa sie "Bzyczek"

Statki handlowe nazywam np: Ts K.Krzemu 3 Ore Belt KP O.Energ.
Czyli Transportowiec Kopalnia Krzemu 3 Ore Belt Kupno Ogniw Energetycznych, gdzie "Kopalnia Krzemu 3 Ore Belt" jest nazwa fabryki. Widzac tak opisany w miare przejzyscie statek od razu wiem z kim mam doczynienia, do wiekszych skrotow nie mam glowy

A obecnie posiadam takich frachtowcow okolo 200 sztuk

Achh, prowadze tez wlasna "Arene 51"

Nie zdradze gdzie sie miesci i pod jaka przykrywka, ale badam tam wszystkie pojazdy tzw. malo znane lub rzadkie czyli, khaackie, Xenonskie, Pirackie itd
Nazywaja sie specyficznie, np. "Exp. Khaak M5" A kiedy juz moje zespoly badawcze rozbiora kazdy taki przyprowadzony ship na kawalki, przepadaja obejza itd, skladaja do kupy, wtedy przyjmuje nazwe "Testowy Khacki M5" prosto i przejzyscie

acha, ta baza nie istnieje jakby ktos pytal

Kiedy mężczyźni bawią się w wojne, zawsze giną ludzie...