Jak dobre są Wieże Laserowe ?
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
Jak dobre są Wieże Laserowe ?
Jak dobre są Wieże Laserowe ? Czy ktoś już próbował zabezpieczyć nimi system?Albo jak dobrze radzą sobie z klasterkiem?Z praktyki wiem że można je przepchnać.
-
Ja mam 1 wieze laserowa w systemie Cloubase North East, która chroni moją PPS. I zazwyczaj co pol godzinki mam naloty Xenonow jest ich tam ze 20 i jakos nie robia mi szkody
.
Jeszcze planuje kupic jedna i postawic na srodku planszy, bo ostatnio mi 1 statek zniszczyli
. Ale wieze dzialaja super.

Jeszcze planuje kupic jedna i postawic na srodku planszy, bo ostatnio mi 1 statek zniszczyli

http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
-
Jak kolo "czerwonej" bazy byly 4 sztuki, to mialem duze problemy, zeby je zniszczyc, ale kilka rakiet i jony zalatwily sprawe, ale tarcze szybko schodza w novie, po zniszczeniu wierz mialem okolo 10% oslon. Takze sa bardzo dobre (oczywiscie teraz w wersji 1.4, bo w 1.3 to bez problemu je rozwalalem).
-
Jak to jest, ze masz w ogole jakis Xenonow w tej przestrzeni? Marze o tym, zeby mnie choc raz zaatakowali w domu - i zebym mial preteks do kupowania wiez (bo na razie nie mam zadnego). Moze dopiero po postawieniu wiezy komputer wypuszcza wrogow na stacje?Mani_HC wrote:Ja mam 1 wieze laserowa w systemie Cloubase North East, która chroni moją PPS. I zazwyczaj co pol godzinki mam naloty Xenonow jest ich tam ze 20 i jakos nie robia mi szkody
-
Właśnie nasunał mi się pomysł, który chyba dziś zrealizuję. Zakupię kilka wież i ustawię koliście wokół bramy skokowej prowadzącej bezpośrednio do sektora Xenonów. Myślę, że statki wychodzące z bramy, mające jeszcze niską prędkość, powinny być łatwym celem. Jako że w kupie siła - wież będzie przynajmniej 5 szt. na bramę 

-
Ale ja wlasnie postawilem jedna wieze w sektorze Cloudbase North West, ( sektor pod Three Worlds) dlatego, ze wlasnie Xenoni moja SPP atakowali i moich transportowcow :/.
A 1 Wieza spokojnie zniszczy Xenonskie M5, przynajmniej w moim przypadku 1 wystarcza
.
A Xenoni teraz juz wszedzie sa, w Red Light, nawet widzialem kilku bodajrze we Three Worlds.
A skad oni sie biora, to po prostu przelatuja wszystkie sektory i dolatuja do mnie -,-.
A jak u innych to sie nie zdarza, to jest fajnie, bo przynajmniej gra nie jest liniowa i wszystko sie generuje w niej
.
Acha i czy Pogrmca jest dobrym obronca stacji ??
A 1 Wieza spokojnie zniszczy Xenonskie M5, przynajmniej w moim przypadku 1 wystarcza

A Xenoni teraz juz wszedzie sa, w Red Light, nawet widzialem kilku bodajrze we Three Worlds.
A skad oni sie biora, to po prostu przelatuja wszystkie sektory i dolatuja do mnie -,-.
A jak u innych to sie nie zdarza, to jest fajnie, bo przynajmniej gra nie jest liniowa i wszystko sie generuje w niej

Acha i czy Pogrmca jest dobrym obronca stacji ??
-
A jak wyglądają te xenońskie statki? Bo jeśli grasz w to co my to chyba powinni być Khaakowie i mieć statki w kształcie piramidek.
Pozdrawiam

Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
-
Nio Trojkaciki, piecioscienne piramidki
. I to sa chyba M5 xenonskie, i te stateczki sa slabe
.

-
Hehe, gratuluje kontaktu z ... Khaakami
Nie wiem kto jest bardziej wredny, Xenoni czy Khaaki ale napewno Twoje wieze tluka tych drugich 
Co do slabosci, to owszem, M5 Khaakow to mieso armatnie, ale zdobadz Khaackie M3 i nim polataj, to potega
Sauron chyba cos o tym wie
potwierdzi.

Co do slabosci, to owszem, M5 Khaakow to mieso armatnie, ale zdobadz Khaackie M3 i nim polataj, to potega

Kiedy mężczyźni bawią się w wojne, zawsze giną ludzie...
-
Hmm to te piramidki rozowo cos tam to wlasnie slynni Khaaki ??
. Kase dostaje jedynie za ich zabicie i reputacje, ale nie wiem jak mozna przejmowac statki
.
A M3 to latam Nova teraz
.

A M3 to latam Nova teraz

-
-
Spoko, jak to sie uczy wraz z czasem, to lepiej bym sam sie nauczyl tego
.
Ale to mam nadzieja jakas frajda zlapania statkow
. Bo po co by sie je lapalo ??
.

Ale to mam nadzieja jakas frajda zlapania statkow

-
Sau, to ja poszedlbym krok dalej, i umiescil kilka wiez WEWNATRZ sektoru xenonow przy bramie, po zniszczeniu wszystkich statkow ... oni by przysylali nowe, a lasery w wiezach by nie stygly ... hehehehSauron11 wrote:Właśnie nasunał mi się pomysł, który chyba dziś zrealizuję. Zakupię kilka wież i ustawię koliście wokół bramy skokowej prowadzącej bezpośrednio do sektora Xenonów. Myślę, że statki wychodzące z bramy, mające jeszcze niską prędkość, powinny być łatwym celem. Jako że w kupie siła - wież będzie przynajmniej 5 szt. na bramę
-
Obawiam się, że wieże mogłyby mieć poważne trudności z K lub J, bo jak wiadomo z inwazji - K mogą używać napędu skokowego i teleportować się np. w środku sektora.ergo wrote:Sau, to ja poszedlbym krok dalej, i umiescil kilka wiez WEWNATRZ sektoru xenonow przy bramie, po zniszczeniu wszystkich statkow ... oni by przysylali nowe, a lasery w wiezach by nie stygly ... heheheh

W sumie ciekawe czy ktoś zetknął się z tym zjawiskiem poza inwazją

-
-
Potwierdzam co do M3Boba_Fett_ wrote:Co do slabosci, to owszem, M5 Khaakow to mieso armatnie, ale zdobadz Khaackie M3 i nim polataj, to potegaSauron chyba cos o tym wie
potwierdzi.

Btw. Kyony Beta w M3 są potężne, ale w kupie khaackich M5 nie są wystarczająco skuteczne. Komputer pokładowy dostaje zawału i ma trudności z namierzaniem kolejnych celów

-
Witam
Tak sie zastanawialem, dlaczego zadna z ras nigdy nie zaadoptowala (nie potrafila?) laserow na statki
. Przeciez bylaby to bron zblizona (jesli nie lepsza) do Khaackich kyonow. Dodatkowo zajmuje chyba tylko 1 objetosc ladowni
, a nie jak te opasle fotony (150 w wersji gamma). Oj, chyba robaki maja wtyki w MEN-ie i blokuja wszelkie naukowe projekty z tym zwiazane
.
Moze ujrzymy je w X3. A moze jest jakis skrypt co umozliwilby takie cudo jeszcze w X2?
edit:
Tak porownalem teraz lasery do kyonow beta na argonopedii, i choc sa troche wolniejsze to maja wieksza moc i wiekszy zasieg. Bardziej im chyba do kyonow gamma. Gra bylyby pewnie zbyt latwa, gdyby takiego potwora zalozyc na Nove na przyklad. Ale do M2 pasowalyby jak ulal.
Tak sie zastanawialem, dlaczego zadna z ras nigdy nie zaadoptowala (nie potrafila?) laserow na statki

Moze ujrzymy je w X3. A moze jest jakis skrypt co umozliwilby takie cudo jeszcze w X2?
edit:
Tak porownalem teraz lasery do kyonow beta na argonopedii, i choc sa troche wolniejsze to maja wieksza moc i wiekszy zasieg. Bardziej im chyba do kyonow gamma. Gra bylyby pewnie zbyt latwa, gdyby takiego potwora zalozyc na Nove na przyklad. Ale do M2 pasowalyby jak ulal.
-
-
-
Droidy bojowe uzywaja bodajże LDI Alfa, szybkie, błyskające ale nikomu poza M5 nie robią szkody. Khaackie M5 potrafią wykończyćmikaelis wrote:Hmm, w sumie, nigdy nie mialem wiele do czynienia z dronami, ale cos mi swita, ze to cos czym rysuja lakier, jest szybkie i blyskajace?

W kwestii adaptacji Kyonów lub laserowych dział montowanych na wieżach, dla statków znanych ras to, jak już zauważył mikaelis, byłoby zbyt łatwo, szczególnie przy rozgrywce takiej jak w X2. W obecnej grze wszystko zostało wyważone w sposób nie pozwalający na łatwe osiaganie przewagi w przestrzeni. Sprawdźcie choćby moce, zasięgi i inne parametry laserów na Argonopedii.
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.