Cześć ewryłan!
Jak wiadomo, w 1.4 dodano misje typu "Inwazja Xenon'ów", w których trzeba ochraniać jekiś sektor. Na misjach tych można fest kasy zarobić, więc są one dosyć rzadkie. Jednak poszukałem wczoraj jednej takiej i (ku mojemu zdziwieniu) trafiłem na nią w pierwszej odwiedzonej stacji w Thyn's Abyss. No dobra, moja nowiutka Płaszczka stała zaparkowana przed stacją, więc bierzemy tę robotę. I wszystko ok, chaja jak byk, pełno L, M, N, dużo K i parę J. Przy okazji przypadkowo ostrzelałem wrota i Splicki Dok Handlowy poczerwieniał. Kilku splickich kretynów też mi wleciało pod lufy i też poczerwienieli, ale co tam, i tak ich niedługo powybijam.

W porządku, załatwiłem misję (ponad 2 godziny mi to zajęło, bo nie wiedziałem, jak ostatniego J dorwać) i dostaję wiadomość, że "blebleble, zestrzeliłeś 34 Xenońskie szumowiny, blablabla, oto Twoja nagroda: 3 miliony z groszami"...

Pierwsze, co zrobiłem to looknięcie na statystyki pilota - patrzę, na koncie 9 cośtam, więc wszystko się zgadza (na starcie misji miałem ok. 6 baniek, a na misji zarobiłem 3), drugie to obranie kursu na Dok Handlowy (i tak już czerwony), żeby im pokazać, jaki jestem niezadowolony z tego kontraktu. Pózniej sobie to przemyślałem... wrota ostrzelałem, ze 3 Mamby też rozwaliłem... kij im w oko, lecimy zatankować Jump Drive. Londuję na pokładzie Elektrowni i w tym momencie szok... na koncie mam nie 9 baniek, tylko 90!!

Co to za jaja? Dlaczego w otrzymanej wiadomości pisali tylko 3 bańki, a dali ponad 80? Sau, Marcy, wiecie coś na ten temat?
-Pozdro,
-Piquś
P.S. Już mam stację handlową w Elena's Fortune i rozkręcam tam kilka łańcuszków - kasy z tego raczej nie będzie zbyt dużo, ale mam przynajmniej swój własny sektor!

Przeżyłem Incydent Smoka!

X2 1.4 + Bonus-Pack PL + MWM (standardowa mapa)
27 Stacji, jakieś 50 TS'ów, 1xM6, 3xM3, 1xM4, 4xM5 i kilka innych badziewi.