Misje XI - różne sprawy... SPOILER!

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Piqu¶
x2

Misje XI - różne sprawy... SPOILER!

Post by Piqu¶ »

Cześć ewryłan!

Jak wiadomo, w 1.4 dodano misje typu "Inwazja Xenon'ów", w których trzeba ochraniać jekiś sektor. Na misjach tych można fest kasy zarobić, więc są one dosyć rzadkie. Jednak poszukałem wczoraj jednej takiej i (ku mojemu zdziwieniu) trafiłem na nią w pierwszej odwiedzonej stacji w Thyn's Abyss. No dobra, moja nowiutka Płaszczka stała zaparkowana przed stacją, więc bierzemy tę robotę. I wszystko ok, chaja jak byk, pełno L, M, N, dużo K i parę J. Przy okazji przypadkowo ostrzelałem wrota i Splicki Dok Handlowy poczerwieniał. Kilku splickich kretynów też mi wleciało pod lufy i też poczerwienieli, ale co tam, i tak ich niedługo powybijam. :twisted: W porządku, załatwiłem misję (ponad 2 godziny mi to zajęło, bo nie wiedziałem, jak ostatniego J dorwać) i dostaję wiadomość, że "blebleble, zestrzeliłeś 34 Xenońskie szumowiny, blablabla, oto Twoja nagroda: 3 miliony z groszami"... :evil: :evil: :evil: Pierwsze, co zrobiłem to looknięcie na statystyki pilota - patrzę, na koncie 9 cośtam, więc wszystko się zgadza (na starcie misji miałem ok. 6 baniek, a na misji zarobiłem 3), drugie to obranie kursu na Dok Handlowy (i tak już czerwony), żeby im pokazać, jaki jestem niezadowolony z tego kontraktu. Pózniej sobie to przemyślałem... wrota ostrzelałem, ze 3 Mamby też rozwaliłem... kij im w oko, lecimy zatankować Jump Drive. Londuję na pokładzie Elektrowni i w tym momencie szok... na koncie mam nie 9 baniek, tylko 90!! :o Co to za jaja? Dlaczego w otrzymanej wiadomości pisali tylko 3 bańki, a dali ponad 80? Sau, Marcy, wiecie coś na ten temat?

-Pozdro,
-Piquś

P.S. Już mam stację handlową w Elena's Fortune i rozkręcam tam kilka łańcuszków - kasy z tego raczej nie będzie zbyt dużo, ale mam przynajmniej swój własny sektor! :D
Przeżyłem Incydent Smoka! :D
X2 1.4 + Bonus-Pack PL + MWM (standardowa mapa)
27 Stacji, jakieś 50 TS'ów, 1xM6, 3xM3, 1xM4, 4xM5 i kilka innych badziewi. :)
adam00
x4

Post by adam00 »

Podobno jakiemuś gościowi się o jedno zero za dużo klepnęło w kodzie i już tak zostało :D
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

O zesz Ty! 90 milionow? Ja na razie nie moge zebrac na Plaszczke!
W sumie to niewiele kasy, bo starczy pewnie na jednego full wypasionego M2. Zalujesz? Przeciez 3 mln to sie zarabia na misjach kilerskich w bbs.
Powiedz lepiej, jak Ci gra chodzila. Thyn Abyss jest niezlym benchmarkiem, a to tego jeszcze inwazja. Rozwalales ich... klatka po klatce? :D
euzebiusz3
x2

Post by euzebiusz3 »

Może to trochę nie na temat, ale miałem taką śmieszną sytuację : lecę do stacji i biorę misję z wożeniem wycieczki – wszystko jak trzeba – po powrocie dostaję zapłatę i zaraz biorę nową misję tym razem trzeba kogoś złapać, lecę swoim statkiem (Manta) do stacji gdzie czeka już gotowy do akcji M3, zmieniam statek misję wykonuję, tak z ciekawości sprawdzam swoją Mantę i co ?? :? ... na statku zamiast pustej ładowni jest 300 niewolników ... :o

Nigdy nie udało mi się powtórzyć tego numeru. :D
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Ładnie, nie poczekałeś, aż pasażerowie wysiądą ze statku :lol:
A później oglądamy w holotelewizji "Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie..."
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Boba_Fett_
x2

Post by Boba_Fett_ »

Mialem podobnie jak pisze Piqus, tyle ze dostalem 18 baniek :) Fajna sprawa :D Bylo by kurcze wiecej, tylko ze zebralo mi sie na wycieczki Smokiem niedokonca uzbrojonym (moj prywatny jacht lekko stuningowany, Boronki to uwielbiaja :D ) No i jak zlapalem ta misje z inwazja to walczylem tym jachtem :P Bylo troche strachu ale potem te 18 banieczek ? ;) Waaarto :D
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

euzebiusz3 wrote:...na statku zamiast pustej 3adowni jest 300 niewolników ... :o
Mialem to samo! W ten sposob w swoim statku wieziennym mam ponad 500 niewolnikow! Sa jeszcze inne misje pt. "Kolejna wyprawa w nieznane". Zawsze po wzieciu pasazerow dostaje komunikat, ze podobno kiedys wyrzucilem rasazerow w przestrzen. Oczywiscie nic takiego nie zrobilem - najwyzej cos podobnego, jak Ty. Poniewaz pasazerowie jednak sa na pokladzie, lece na miejsce docelowe. A tam nikt nie wysiada i nikt mi nie dziekuje. Po prostu nic sie nie dzieje.
I znow zostaje z kolejna setka pasazerow na wlasnosc. Maja szczescie, ze mam zasady i nie handluje niewolnikami :twisted:
Piqu¶
x2

Post by Piqu¶ »

Adam00 -> Jedno zero mogło się stracić, ale ja dostałem ok. 84 bańki, a nie 30 :twisted:

Marcy ->
1. Kasy było dużo, bo... :lol:
Spoiler
Show
parę godzin wcześniej zrobiłem czystkę w Xenon Sector 534, 597 i 596 i stocznia z XS 472 próbowała uzupełnić braki zstatków w tamtych sektorach. Ale była jazda, co chwila nowiutkie K i J z bramy wyskakiwały :twisted:
2. to pytanie o wydajność to jakaś prowokacja?? :shock: przeciętnie 4-5fps, czasem 1-2... :evil: :evil: :evil: Na szczęście PPC ma normalnie naliczane obrażenia. :D

-Pozdro,
-Piquś

P.S. Ostatnio za ass. miss. dostaję trochę ponad 7 baniek, a wczoraj w Getsu Fune aż trzy pod rząd mi się trafiły i zaś 85... baniek na koncie! :twisted: Wkrótce nadejdzie era Odyseusza z PSG i koniec Splitów. Yeah. :D
Przeżyłem Incydent Smoka! :D
X2 1.4 + Bonus-Pack PL + MWM (standardowa mapa)
27 Stacji, jakieś 50 TS'ów, 1xM6, 3xM3, 1xM4, 4xM5 i kilka innych badziewi. :)
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Wreszcie ja znalazlem! Misje z inwazja Xenonow... Godzina walki u boku Argonskiego Kolosa w jednym z teladianskich sektorow. Pycha. Zarobek - ok. 30 mln. Koniec zabawy.
Wreszcie stac mnie na M1 :twisted:
Walco
x2

Post by Walco »

Witam.Pierwsza inwazja Xenonów.Zestrzelonych 76 na konto 4674090.Policzyłen cyferki,szok 2 godziny walki ,miejscami pokaz slajdów i tylko tyle. Patrze na konto prawie 160mln,stan przed walką ok40mln.Lece szukać nastepnej inwazji.
euzebiusz3
x2

Post by euzebiusz3 »

Przepraszam :gruebel: , ale jaką rangę mają koledzy ,bo latam sobie już od dłuższego czasu szukając wskazanych misji iii... i NIC! :evil: :headbang:
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Cierpliwosci, u mnie to troche trwalo - i jak na razie wydarzylo sie tylko raz. Laduj w kazdej stacji handlowej i czytaj biuletyny. Nie wiem, czy ma znaczenie bliskosc xenonskiego sektoru - raczej nie, bo cala awantura polega na tym, ze Xenoni wskakuja do sektorow...
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Spoiler
Show
Marcybiskup wrote: Laduj w kazdej stacji handlowej i czytaj biuletyny. Nie wiem, czy ma znaczenie bliskosc xenonskiego sektoru - raczej nie, bo cala awantura polega na tym, ze Xenoni wskakuja do sektorow...
Ma znaczenie, ogłoszenia o ataku można znaleźć głównie w biuletynach stacji leżących w sektorach bliskich sektorom xenońskim.
euzebiusz3
x2

Post by euzebiusz3 »

Serdecznie dziękuję za wskazówki :!: :D :) Xenononi ... NADCHODZĘ :!: :twisted:
BArt_X
x2

Post by BArt_X »

Czy ogłoszenie z biuletynu o takiej inwazji można znależć tylko w stacjach handlowych, czy w innych stacjach też?
Black-Templar
x2

Post by Black-Templar »

Czy nagroda wypłacana za wykonanie tej misji jest uzależniona od rangi / ilości zestrzeleń czy jakości zestrzelonych statków? Wczoraj dostałem dwie misje na raz i zniszczyłem Hydrą ( ten statek rulez!) 3 myśliwce oraz J ( tylko tego ostatniego w sektorze xenonów i nie został mi doliczony do puli zestrzeleń bo ostatni pocisk wbił w niego jego koleś w K) i dostałem 1,2 mln a w rzeczywistości 22 mln , przyczym zakończyła się tylko jedna misja a druga nie wiedzieć czemu wciąż trwa( tu pytanie kiedy się skończy - Abbys jest puste , lata tam tylko śmiesznie nazwany tytan , a wszystkie lotniskowce z xenońskiego sektora pokosiłem). Jednak wcześniej latając Iguaną rozwaliłem ponad 17 xenońskim m3 i dostałem za to 70 000 kredytów. Czyżby lotniskowce były w cenie?
In the grim darkness of the far future, there is only war...

Return to “Polskie / Polish X-Forum”