Wytrzymalosc niezidentyfikowanych statkow.

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Piqu¶
x2

Post by Piqu¶ »

A wg mnie (z resztą nie tylko) to
Spoiler
Show
Xenoni to słynni Terraformerzy z opowieści w XBTF, którzy zbuntowali się przeciwko swojemu stwórcy, czyli człowiekowi. W demku do XBTF było powiedziane, że człowiek stworzył ogromne supermaszyny, których celem było przygotowanie planet do kolonizacji. Jednak maszyny te z biegiem czasu wytworzyły swoją własną inteligencję i rozpoczęły wojnę z ludzmi. Tak więc z Xenońskich statków nie ma kto wyskakiwać, bo są kontrolowane przez komputery (ot, taki sobie Skynet :P ). Ale.... w takim razie po kija w tych statkach miejsce na żywego pilota?? :o :)
-Pozdro,
-Piquś
Przeżyłem Incydent Smoka! :D
X2 1.4 + Bonus-Pack PL + MWM (standardowa mapa)
27 Stacji, jakieś 50 TS'ów, 1xM6, 3xM3, 1xM4, 4xM5 i kilka innych badziewi. :)
christos
x2

Post by christos »

ale... ta giera już tak krzaczy na niektórych konfiguracjach (dowiem się wreszcie czemu???)
Nie wiem co masz za sprzęt, że ci krzaczy.
Ja mam skromnie:
Proc: Celeron 4 1700MHz (4.25x400)
Graf: GeForce 4 440 64MB
Pamięć: 256 MB DDR (333)
Płyta: Shuttle AV40S v3.1
Dysk: Ultra-ATA/100 7200rpm
Soft 1: Win XP+Servis pack 1a+18 poprawek online
Soft 2:Win98 se
w obu przypadkach DirectX 9.0b
(na osobnych partycjach, zarządzane przez OS Selector!)

i u mnie śmiga bez krzaczenia...więc gdzie problem?

Pozdrawiam
X-TREME
ergo
x3tc

Post by ergo »

christos wrote:
i u mnie śmiga bez krzaczenia...więc gdzie problem?

Pozdrawiam
masz po prostu nvidie :( , ja mam radka 9800pro i .... kupa :(
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Ano. Właśnie zastanawiałem się jaką kartę kupić i jednak nvidia, choć porównywalne radki mają nawet lepsze parametry. Ale nadal większość gier jest optymalizowana pod nvidię.
Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
adam00
x4

Post by adam00 »

No tak, nvidia przoduje w optymalizacjach.... benchmarków :D

ATI też nie jest święte ale ich optymalizacje przynajmniej nie są nastawione na żadną konkretną aplikację/grę.
General Tatarin
x4

Post by General Tatarin »

ja kiedyś jak wyleciałem ze staci pegazem to od razu włonczyłem turbo i..... pirzyj****em w jakiś statek, nawet go nie zauwarzyłem :):):)
kidyś se leciałem jakimś m2, (nie pamiętam jakim) i postanowiłem się troche pobawić w akrobate i ..... duś.. przywaliłem w brame :P

jednostki kahaków są bardzo słabe... ja biore xenońskiego m2 i walcze z m2 i m1 na główkę... rozwaliłem chyba na jednym rajdzie 2*m1 i 3*m2, a poziom tarcz spadał do około 27%, około, noto włonczam ful prętkość i czekam aż się zregeneruje i szukam następnego celu, a stacie kahaków też rozwaliłem w ten sposu - najpierw zmiękczyłem osłony a potem ----łubudu!!!
:)
MariuszDW
x3tc

Post by MariuszDW »

Ja w ten sam sposób rozwalam xeońskie M2 i M1 splickim Smokiem. Zmiękczam im tarcze i dwa razy przysiadam im na "dachu" - pięknie się rozpadają. Te najeżone działami fortece nie są w stanie nawet dobrze zruszyć mi 125W osłon. 8)
Tzn tak robiłem przed zainstalowaniem MWM. Nie miałem czasu teraz sprawdzić różnicy, bo pilnowałem świeżych inwestycji w President's End (mam tam rozgałęziony ring - ponad 20 fabryk). Będzie ciekawie. Fotony walą już z 10km (no i te dodatkowe osłony), ale ja mam za to w Smoku jedno działko więcej :twisted:

Return to “Polskie / Polish X-Forum”