Wytrzymalosc niezidentyfikowanych statkow.
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
Wytrzymalosc niezidentyfikowanych statkow.
Ze względu na posiadanego kompa nie walczę zbyt często. Ostatnio jednak zmuszony byłem powalczyć z Khaakami (eskortowałem swojego Delfina przez 3 systemy jak leciał do swojej bazy, nówka prosto z Doku). Więc lecę sobie w swoim Mako, pełne wyposażenie (wersja rekreacyjno – bojowa, jon + akcelerator cząsteczkowy gamma, tarcze 2 x 5 MW, airbag, kibel, DVD itd.). Zdjąłem draniowi tarcze, a on mnie staranował (znaczy w jednej chwili jest przede mną a następna klatka jest jak wybucha). Jakieś podziękowania dostałem i kase. Ale tarcze mi prawie nie zeszły przy tej stłuczce, karoseria niezarysowana, nawet airbag nie odpalił. Moje pytanie następujące: Czy oni mają taką małą wytrzymałość bez tarcz?? Czy to mój komputer zapomniał/nie dał rady obliczyć wszystkiego??
-
-
Indoctrine wrote:Nie, Khaaki są strasznie słabe jeśli chodzi o kadłuby..
Ich M3 bardzo lubię taranować moją NovąLecę z tyłu, ładuję z działek i co chwila tylko "dzyń" o kadłub
taa... tylko trzeba tluc centralnie bo mozna dzialka stracic

Ażeby po nas zostały jedynie Ślady na piasku i kręgi na wodzie...
-
-
-
-
Szkoda że nie można Ubespieczyć swojego statku, Oc, Nw, etc....Marcybiskup wrote:Cos mi sie wydaje, ze statystycznie rzecz biorac taranowanie frontem jest najskuteczniejsze i najczesciej bezstratne. Zwlaszcza te z mojej inicjatywy. Otarcia bokiem, zwlaszcza te z inicjatywy Fioletowego o wiele czesciej koncza oberwaniem lusterka.
by było ciekawiej, ale był by jeden problem Udowodnienie winy, leżącej po stonie Khaak'a oczywiście

Osobiście staram się ich taranować Przodem wtedy są najmniejsze straty

Naprawa kadłuba też jest Droga, jak na wartość używanego pojazdu kosmisznego

Hardware:
Proc: Core T2350 x2
Grafa: GeForce Go 7300 512 MB
Pamięć: Asus 512 MB x2
Software: Windows XP Pro SP 3
P.S.
To właśnie dla tego nie gram w X-series
[ external image ]
Proc: Core T2350 x2
Grafa: GeForce Go 7300 512 MB
Pamięć: Asus 512 MB x2
Software: Windows XP Pro SP 3
P.S.
To właśnie dla tego nie gram w X-series

[ external image ]
-
-
Generalnie chodzi o to, ze przed zderzeniem kadłub w kadłub nie chroni osłona, która ma za zadanie pochłaniać energię z broni energetycznej. Dlatego przy bezpośredniej kraksie wysypac się może praktycznie wszystko, co nie jest zbyt mocno umocowanePiquś wrote:A zdarzyło się już wam stracić po kraksie.... soft???? Mnie często pada oprogamowanie, czyżby w świecie X soft pisał.... wiecie kto![]()

I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
-
Oj chyba nie do końca tak.. Gdyby osłona nie miała znaczenia, to kadłub zawsze trochę by się naruszał. A tak osłona ładnie absorbuje uderzenie. Ale oczywiście nie zawsze i nie do końca. Znaczy się, kadłub nie zejdzie póki jest osłona, ale sprzęty idą się rypać
Najpierw oprogramowanie Teladiańskie, potem urządzenie transportowe, napęd skokowy, ładownia, silniki różnie, no i wyjątkowo rzadko broń.
I nie ma aż tak wielkiego znaczenia uderzanie przodem, tyłem. Sprawdziłem z Pogromcą. Uderzałem jego działkiem w kadłub Mercurego(postawiłem go specjalnie na testy
). No i zaczęły siadać silniki i soft. Działka wcale się nie uszkodziły
Zarówno jak statki miały podniesione tarcze jak i nie...

I nie ma aż tak wielkiego znaczenia uderzanie przodem, tyłem. Sprawdziłem z Pogromcą. Uderzałem jego działkiem w kadłub Mercurego(postawiłem go specjalnie na testy

Porucznik ekspedycji karnej przeciwko Splitom.
-
oczywiscie ze to, co siada dobierane jest losowo !
. Byc moze niektore sprzety maja wieksze prawdopodobienstwo uszkodzenia, ale nie ma za bardzo mozliwosci obliczania co powinno sie oderwac. Dokladna symulacja zderzen juz totalnie zabilaby kazdy komputer ... wiadomo , czlowiek chcialby ogladac osmalony kadlub po walce i wgniecenia na skrzydlach po uderzeniu rakiety , ale ... to jeszcze nie ta epoka komputerow 

-
Coz, spostrzezenia z frontalnych zderzen to tylko moje wrazenie... ale na razie upieram sie przy swoim. Ciekawe ile testow trzeba przeprowadzic, by wyciagnac statystyczna
Od wczoraj wiem jedno - po frontalnym zderzeniu Demeter z asteroida nic mi nie odpadlo, tylko tak jeb....lem zdrowo w kamien z calej sily, ze az lekki wstrzas mozgu nastapil. Siadly oczywiscie calkiem oslony i chyba 65% kadluba (cale szczescie, ze mialem 2x25MW). Potem z cwierkajacymi ptaszkami wokol glowy wracalem karnie do stoczni z predkoscia 44. Ech, nie wolno ogladac mapy w czasie jazdy...

-
to jeszcze nic: ja raz przyfasolilem pegazem w brame, lecac z predkoscia 1009m/sMarcybiskup wrote: Od wczoraj wiem jedno - po frontalnym zderzeniu Demeter z asteroida nic mi nie odpadlo, tylko tak jeb....lem zdrowo w kamien z calej sily, ze az lekki wstrzas mozgu nastapil. Siadly oczywiscie calkiem oslony i chyba 65% kadluba (cale szczescie, ze mialem 2x25MW). Potem z cwierkajacymi ptaszkami wokol glowy wracalem karnie do stoczni z predkoscia 44. Ech, nie wolno ogladac mapy w czasie jazdy...

-
To tez mialem wczoraj - Pegazem wylatywalem ze stacji z noga na pelnym gazie (nie bylem na gazie). Taki pegazowy odruch, bylem w transie szybkich transportow za duza kase
Przywalilem w dupe paranidianskiego transportera i dostalem reprymende, na szczescie obylo sie bez ofiar. Nawiasem mowic od razu pozalowalem, ze zrobilem mu tuning kierunkowych. Drgniecie palcem i robie kozla 

-
Dymiący kadłub... Toż to nawet we Frontierze było
Co do losowości, to by wyciągnąć jakieś wnioski statystyczne pewnie trzeba by z kilkadziesiąt prób porobić, nie chce mi się aż tyle
I jescze co do sterów kierunku. Użycie napędu bocznego bardzo ładnie wychamowuje zarówno koziołkowanie jak inne niekontrolowane reakcje(na przykład odbicia po zderzeniu, wciskam alt i praktycznie z miejsca staję
)

Co do losowości, to by wyciągnąć jakieś wnioski statystyczne pewnie trzeba by z kilkadziesiąt prób porobić, nie chce mi się aż tyle

I jescze co do sterów kierunku. Użycie napędu bocznego bardzo ładnie wychamowuje zarówno koziołkowanie jak inne niekontrolowane reakcje(na przykład odbicia po zderzeniu, wciskam alt i praktycznie z miejsca staję

Porucznik ekspedycji karnej przeciwko Splitom.
-
-
Może jakby dodać do X2 conieco z silnika RedFaction, nazywali to zdaje się GeoMod, byłobyergo wrote: czlowiek chcialby ogladac osmalony kadlub po walce i wgniecenia na skrzydlach po uderzeniu rakiety , ale ... to jeszcze nie ta epoka komputerow

I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
-
Wiecie, fajnie by było, ale... ta giera już tak krzaczy na niektórych konfiguracjach (dowiem się wreszcie czemu????), że po dołożeniu tych bajerów niektórzy, wliczając w to mnie, mielii by zaje***ty SLAJDSZOŁ zamiast płynnej animacji....Sauron11 wrote:Może jakby dodać do X2 conieco z silnika RedFaction, nazywali to zdaje się GeoMod, byłobyergo wrote: czlowiek chcialby ogladac osmalony kadlub po walce i wgniecenia na skrzydlach po uderzeniu rakiety , ale ... to jeszcze nie ta epoka komputerow

-Pozdro

-Piquś
Przeżyłem Incydent Smoka! 
X2 1.4 + Bonus-Pack PL + MWM (standardowa mapa)
27 Stacji, jakieś 50 TS'ów, 1xM6, 3xM3, 1xM4, 4xM5 i kilka innych badziewi.

X2 1.4 + Bonus-Pack PL + MWM (standardowa mapa)
27 Stacji, jakieś 50 TS'ów, 1xM6, 3xM3, 1xM4, 4xM5 i kilka innych badziewi.

-
Latałem Borońskim Mako z 2x 5 MW i po stłuczkach problemów nie miałem. A teraz śmigam sobie nowiutkim PeaceMaker-em MK.II (Argońska Nova) 3 x 25 MW i po zderzeniach oprogramowanie czasami pada, jakiś prawnuk Billa soft pisze czy jak?? Musiałem przez to taktykę zmienić, koniec „brania na rogi”
Ale w Novej to nie stanowi problemu 
Czy kasa zdobywana dzięki licencji zależy od posiadanej reputacji? Zawsze miałem 500 cr, a teraz jest 1000, a raz nawet 5000 było (za jekieś M3 pirackie które fabryke atakowało).
Raz mi się Xenoński L (M3) poddał, ale nikt nie wyskoczył z niego. Czy to możliwe że pilota działko jonowe uszkodziło
?? 400000 za niego dostałem, miał pełne tarcze, tylko kadłuba 20% zostało, i broń stracił.

Czy kasa zdobywana dzięki licencji zależy od posiadanej reputacji? Zawsze miałem 500 cr, a teraz jest 1000, a raz nawet 5000 było (za jekieś M3 pirackie które fabryke atakowało).
Raz mi się Xenoński L (M3) poddał, ale nikt nie wyskoczył z niego. Czy to możliwe że pilota działko jonowe uszkodziło

-
Farciarz! mi nigdy żaden Xenon tarcz nie zostawił.
Kasa zależy od typu statku, z tego co wiem, wyłącznie; M3 - 5000, M4 - 1000, M5, Pirate Ship - 500.
Xenoni zdają się skakać bez skafandrów, bo nigdy żadnego w przestrzeni nie znalazłem, statek przejmujesz, wpis w dzienniku, że niezidentyfikowany obiekt opuścił... i tyle.
Pozdrawiam

Kasa zależy od typu statku, z tego co wiem, wyłącznie; M3 - 5000, M4 - 1000, M5, Pirate Ship - 500.
Xenoni zdają się skakać bez skafandrów, bo nigdy żadnego w przestrzeni nie znalazłem, statek przejmujesz, wpis w dzienniku, że niezidentyfikowany obiekt opuścił... i tyle.
Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...