SzaYbuS wrote:Kupiłem orginał bo pokochałem tę gre nim ujrzałem ją na oczy (BTW: strasznie ją zjechali w recencji w pewnej gazecie - podpowiedź - największa komercha wśród polskich czasopism o grach).
Mam do ciebie pytanko, a czytałeś wogulę tą recenzję czy tylko są to słowa antyfana, a ci jak zwykle oskarżają CDA o rzeczy które tak naprawdę nie miały miejsca!!!!
Niestety nie moge umieścić tu całej recenzji bo prawa autorskie Gem.ini'ego do tekstu nie pozwalają na to ale mogę przytoczyć stopke z oceną i 2 fragmenty świadczące jak "słabą grą" jest X2.
"Grywalność: 8
Video: 8
Audio: 7
Ocena koncowa: 8
Plusy gry:
+ WOLNOŚĆ!
+ świat z ponad 100 ogromnych sektorów
+ dynamiczna ekonomia
+ 70 rodzajów statków
+ oprawa audio-wizualna
Minusy gry:
- mało finezyjne walki (jedyny minus z jakim bym dyskutował)
- fatalna animacja osób
- potwornie ciężki rozruch"
NIE MA CO POJECHAŁ PO NIEJ JAK PO MYDLE
"The Khaak'? A ... Khaak. Wiesz, być może. Doszły mnie słuchy, że znów pojawili się jacyś Xenon - jacyś obcy - jakieś zagrożenie. Ale nie, spotkałem się z nimi. Wszyscy obcy, z jakimi robiłem interesy lub biłem się, to standardowe sześć ras X-Universe. Może gdybym miał możliwość przeżyć własne życie raz jeszcze, zainteresowałbym się bliżej wydarzeniami z sektora President's End? Z drugiej strony - robiłem w życiu to, co chciałem. Realizowałem własne marzenia, ambicje i plany. Przede wszystkim zaś świetnie się bawiłem. To najważniejsze ... EgoSoft ponownie sprostało zadaniu stworzenia wiarygodnego wirtualnego świata. Warto w nim zamieszkać, zwłaszcza że bilet kosztować ma jedynie 50 złotych" !!!!
To tylko mały fragmencik recenzji, a wady gry to zaledwie 50 słów. Wiec nie wiem skąd ci się człowieku to wzieło ze CDA źle pisało o naszym ukochanym X-2.
Moim zamiarem nie jest rozpoczynać tu jakiejś krucjaty za CDA. Ale napewno jest tu też osoba która przeczytała całą recenzje i może również się wypowiedzieć. Bo dany osobnich albo czytać nie umie, albo dobra recenzja gry to taka w której ocena zawsze jest 10!!!
Pozdrawiam wszystkich i narazie
[ external image ]