Proste pytania natury technicznej.
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
Proste pytania natury technicznej.
ALOHA ALL
Ile czasu powinno trwać intro??? Chodzi mi o to co jest po rozpoczęciu gry. Z ciekawości pytam, bo u mnie trwało to 2 godziny i 12 minut.
I jeszcze takie coś z innej beczki: czy to normalne że statek który powinien szukać kryształów pomija stacje handlowe i lata sobie tylko do fabryk w okolicznych sektorach??? A czy jeśli zostawie w tych sektorach satelity, to czy on szybciej znajdował najtańsze kryształki, znaczy czy to będzie korzystać z możliwości jakie daje satelita?
Ile czasu powinno trwać intro??? Chodzi mi o to co jest po rozpoczęciu gry. Z ciekawości pytam, bo u mnie trwało to 2 godziny i 12 minut.
I jeszcze takie coś z innej beczki: czy to normalne że statek który powinien szukać kryształów pomija stacje handlowe i lata sobie tylko do fabryk w okolicznych sektorach??? A czy jeśli zostawie w tych sektorach satelity, to czy on szybciej znajdował najtańsze kryształki, znaczy czy to będzie korzystać z możliwości jakie daje satelita?
-
Re: Proste pytania natury technicznej.
heh, u mnie trwalo nieco krocej ...Usul wrote:ALOHA ALL

jest mozliwe ze omija stacje, wydaje mi sie ze stara sie kupowac wieksze ilosci krysztalow, ale czesto dotarcie do fabryki zajmuje mu duzo czasu i ktos zdazy sprzatnac mu towar sprzed nosa. Dlatego praktycznie nie ma sensu ustawiac w SPP wiecej niz 2 skoki , rowniez ze wzgledow bezpieczenstwa ...Usul wrote: I jeszcze takie coś z innej beczki: czy to normalne że statek który powinien szukać kryształów pomija stacje handlowe i lata sobie tylko do fabryk w okolicznych sektorach??? A czy jeśli zostawie w tych sektorach satelity, to czy on szybciej znajdował najtańsze kryształki, znaczy czy to będzie korzystać z możliwości jakie daje satelita?

Statki transportowe posiadajace mk2/mk1 maja tak jakby wbudowany lokator najlepszych cen , wiec instalowanie im dodatkowo radaru czy tez satelit w sektorach nie ma zadnego znaczenia. Satelity pelnia role informacyjna dla gracza, pozwalajac zobaczyc co dzieje sie w sektorze (przy okazji ceny w stacjach jesli masz rozszerzenia handlowe w swoim osobistym statku ) , tak samo jak w przypadku jakiejkolwiek innej jednostki.
-
Re: Proste pytania natury technicznej.
Tak to jest normalne, to jest błąd. Jesli maxymalna cene skupu krysztalow ustawisz inna niz 1684 to statki niebeda kupowac krysztalow ze stacji handlowych. Dlatego jesli w poblizu jest duzo stacji warto ustawic taka wlasnie cene. Niektorzy twierdza ze zawsze powinna byc tylko taka cena skupu krysztalow, ale ja czasem ustawiam wieksza.Usul wrote:ALOHA ALL
I jeszcze takie coś z innej beczki: czy to normalne że statek który powinien szukać kryształów pomija stacje handlowe i lata sobie tylko do fabryk w okolicznych sektorach????
Split now give you death!
Fleet:
1xSplit Raptor
1xSplit Python
1xSplit Elephant
3xSplit Dragon
10xSplit Mamba
18XSplit Iguana
Fleet:
1xSplit Raptor
1xSplit Python
1xSplit Elephant
3xSplit Dragon
10xSplit Mamba
18XSplit Iguana
-
-
-
Ankieta to nie spam, to chwyt marketingowy. Miało uwagę przyciągać 
Faktycznie, zmiana ceny pomogła.
I jeszcze takie cuś zauważyłem, że jak statek przez dłuższą chwilę latał po okolicznych sektorach (limit na 2), bezskutecznie kryształków szukając, to w którymś momencie zakupił (na koszt elektrowni), ze 4 tarcze 1MW i je sprzedał. Zysk z tego był nawet, ale statek ewidentnie kręci na boku, zdaje się że jakiś Argonianin Polskiego pochodzenia pisał soft do tych statków.

Faktycznie, zmiana ceny pomogła.
I jeszcze takie cuś zauważyłem, że jak statek przez dłuższą chwilę latał po okolicznych sektorach (limit na 2), bezskutecznie kryształków szukając, to w którymś momencie zakupił (na koszt elektrowni), ze 4 tarcze 1MW i je sprzedał. Zysk z tego był nawet, ale statek ewidentnie kręci na boku, zdaje się że jakiś Argonianin Polskiego pochodzenia pisał soft do tych statków.
-
-
Strata by była gdyby ktoś z rządu latał 

Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
-
-
Jeżeli chodzi o produkcje :
- Kryształów
- Tub Kwantowych
- Części Komputerowych
i innych trudno dostępnych materiałów
można sobie spokojnie zawyżać ceny