Proste pytania natury technicznej.

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Czy nie uważasz że jest za mało ankiet na forum??

Tak
4
27%
Nie
1
7%
Pytanie jest tendencyjne
10
67%

Total votes: 15

Usul
x2

Proste pytania natury technicznej.

Post by Usul »

ALOHA ALL

Ile czasu powinno trwać intro??? Chodzi mi o to co jest po rozpoczęciu gry. Z ciekawości pytam, bo u mnie trwało to 2 godziny i 12 minut.

I jeszcze takie coś z innej beczki: czy to normalne że statek który powinien szukać kryształów pomija stacje handlowe i lata sobie tylko do fabryk w okolicznych sektorach??? A czy jeśli zostawie w tych sektorach satelity, to czy on szybciej znajdował najtańsze kryształki, znaczy czy to będzie korzystać z możliwości jakie daje satelita?
ergo
x3tc

Re: Proste pytania natury technicznej.

Post by ergo »

Usul wrote:ALOHA ALL

Ile czasu powinno trwać intro??? Chodzi mi o to co jest po rozpoczęciu gry. Z ciekawości pytam, bo u mnie trwało to 2 godziny i 12 minut.
heh, u mnie trwalo nieco krocej ... :wink:
Usul wrote: I jeszcze takie coś z innej beczki: czy to normalne że statek który powinien szukać kryształów pomija stacje handlowe i lata sobie tylko do fabryk w okolicznych sektorach??? A czy jeśli zostawie w tych sektorach satelity, to czy on szybciej znajdował najtańsze kryształki, znaczy czy to będzie korzystać z możliwości jakie daje satelita?
jest mozliwe ze omija stacje, wydaje mi sie ze stara sie kupowac wieksze ilosci krysztalow, ale czesto dotarcie do fabryki zajmuje mu duzo czasu i ktos zdazy sprzatnac mu towar sprzed nosa. Dlatego praktycznie nie ma sensu ustawiac w SPP wiecej niz 2 skoki , rowniez ze wzgledow bezpieczenstwa ... :wink:

Statki transportowe posiadajace mk2/mk1 maja tak jakby wbudowany lokator najlepszych cen , wiec instalowanie im dodatkowo radaru czy tez satelit w sektorach nie ma zadnego znaczenia. Satelity pelnia role informacyjna dla gracza, pozwalajac zobaczyc co dzieje sie w sektorze (przy okazji ceny w stacjach jesli masz rozszerzenia handlowe w swoim osobistym statku ) , tak samo jak w przypadku jakiejkolwiek innej jednostki.
Washi

Re: Proste pytania natury technicznej.

Post by Washi »

Usul wrote:ALOHA ALL
I jeszcze takie coś z innej beczki: czy to normalne że statek który powinien szukać kryształów pomija stacje handlowe i lata sobie tylko do fabryk w okolicznych sektorach????
Tak to jest normalne, to jest błąd. Jesli maxymalna cene skupu krysztalow ustawisz inna niz 1684 to statki niebeda kupowac krysztalow ze stacji handlowych. Dlatego jesli w poblizu jest duzo stacji warto ustawic taka wlasnie cene. Niektorzy twierdza ze zawsze powinna byc tylko taka cena skupu krysztalow, ale ja czasem ustawiam wieksza.
Split now give you death!
Fleet:
1xSplit Raptor
1xSplit Python
1xSplit Elephant
3xSplit Dragon
10xSplit Mamba
18XSplit Iguana
AcidWeb
x4

Post by AcidWeb »

Ciekawszych pomysłów na ankiety niemasz :?: :lol:
LongOne
x2

Post by LongOne »

No nie, ta ankieta to nic innego jak :spam:

A co do kryształów, to Washi ma rację - zostaw cenę zakupu na domyślnej.
Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim wcieleniu musieli być myszami.
levisq
x3tc

Post by levisq »

Washi...
Ustaw jeszcze tak skrypty coby Twoja grę zarejestrowały na forum EGOSOFT...

pozdrawiam
Ażeby po nas zostały jedynie Ślady na piasku i kręgi na wodzie...
Usul
x2

Post by Usul »

Ankieta to nie spam, to chwyt marketingowy. Miało uwagę przyciągać :P

Faktycznie, zmiana ceny pomogła.
I jeszcze takie cuś zauważyłem, że jak statek przez dłuższą chwilę latał po okolicznych sektorach (limit na 2), bezskutecznie kryształków szukając, to w którymś momencie zakupił (na koszt elektrowni), ze 4 tarcze 1MW i je sprzedał. Zysk z tego był nawet, ale statek ewidentnie kręci na boku, zdaje się że jakiś Argonianin Polskiego pochodzenia pisał soft do tych statków.
Indoctrine
x3tc

Post by Indoctrine »

Ciekawe. Chyba tego nie zaimplementowano w grze :)

A gdyby to był Polak, to nie zauważyłbyś zysku, ale raczej stratę :D
:boron: W następnym wcieleniu będę Borońską Księżniczką :P :boron:
Porucznik ekspedycji karnej przeciwko Splitom.
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Strata by była gdyby ktoś z rządu latał :lol:
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
Mr_Frigid
x2

Post by Mr_Frigid »

taa ja mialem podobny przypadek, tyle ze z ore mine. Moj mercury szukal dlugo energy cells i nie znalazl to kupil kilka 1 mw shield i dostarczyl do fabryki!! Fabryka przyjela te shieldy jako energy cells i pracowala se dalej jak gdyby nigdy nic!
Randor
x3

Post by Randor »

Jeżeli chodzi o produkcje :
- Kryształów
- Tub Kwantowych
- Części Komputerowych
i innych trudno dostępnych materiałów
można sobie spokojnie zawyżać ceny :D
i tak będą schodzić ponieważ są trudno dostępne :D
Hardware:
Proc: Core T2350 x2
Grafa: GeForce Go 7300 512 MB
Pamięć: Asus 512 MB x2
Software: Windows XP Pro SP 3

P.S.
To właśnie dla tego nie gram w X-series :D
[ external image ]
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Usul wrote:Ankieta to nie spam, to chwyt marketingowy. Miało uwagę przyciągać :P
Ankieta bez sensu, a efekt taki że temat w zasadzie jest o niczym.
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”