ANKIETA - patch do lokalizacji.

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Czy wg Ciebie zawarte w wersji PL błędy są warte pracy nad patchem?

Poll ended at Fri, 28. May 04, 18:29

TAK, jestem za patchem.
47
90%
NIE, lokalizacja jest OK!
5
10%
Nie mam zdania, trafiłem tu przypadkiem.
0
No votes

Total votes: 52

Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Indoctrine wrote:Tak samo jak z powiadamianiem o awansie w stacji dopiero.Czasami coś widać w grze się przycina...
Powiadamianie o awansie czasami zachodzi wraz z innym powiadomieniem, np. ze cos sprzedales lub kupiles, albo jak ktos inny wcina sie ze swoim tekstem w glos komputera pokladowego. Wtedy liczy sie kolejność ważności danej kwestii, a powiadomienie o awansie ma nizsza waznosc wiec powiadomienie glosowe jest pomijane. W innym razie komputer musialby przekrzykiwac sam siebie :wink:
Inna sprawa, że w przypadkach gdy nie ma innych "wtrętów" rzeczywiście czasami powiadomienie glosowe nie wystepuje. Trudno jednak wyrokowac czym jest to spowodowane. W takich przypadkach zwykle całą winę zrzucam na stare sterowniki swego kompa :wink:
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Bolek
x3tc

Post by Bolek »

Osobiscie tez jestem za ptchem. zdaje sobie sprawe ze nawet zawodowi edytorzy tekstu i korektorzy potrafia cos przeoczyc, wiec nie mozna zadac cudow od razu. Nie mniej jednak obcojezyczne wtracenia troche denerwuja (choiaz angielska lektorka jest bardzo mila dla ucha). Ponadto byc moze bedzie to okazja do "doklejenia" oficjalnych dodatkow do pokladowego komputera (tych zatwierdzonych przez Egosoft). Faktycznie brakuje mi polecen autouzupelniania surowcow z wlasnych fabryk i kopalni
garghgor
x3tc

Post by garghgor »

Czy są jakieś przecieki o możliwym PATCHu do wersji PL?? Szczerze powiedziałszy już mnie znudziły te wszystkie $BONUSREWARD i inne tego typu bugi.

Co się tyczy formy gramatycznej niektórych tekstów to jakoś je przeżyję, bo choć "polska jezyka trudna byc" to rozumiem, że teksty mogą być stałe i są uzupełniane przez zamienne słowa w zależności od opcji (tak jak te $BONUSREWARD). A gramatyka angielska czy niemiecka nie wymaga takiej mnogości odmian/końcówek.

pozdrawiam
Garghgor Ug Nazghorskumm

'Ere we go, 'ere we go throu da kosmos
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

garghgor wrote:Czy są jakieś przecieki o możliwym PATCHu do wersji PL?? Szczerze powiedziałszy już mnie znudziły te wszystkie $BONUSREWARD i inne tego typu bugi.
A czy ktoś pytał o to naszego wydawcę i co ten mu odpowiedział?
Na razie prowadzony jest tu wywiad środowiskowy w firmie ankiety :) . Potem zobaczymy, czy warto temu poświęcać swój wolny czas. Na razie brak zarówno czasu jak i motywacji :twisted:

Edit: Motywacja się znalazła :wink:
Last edited by Sauron11 on Mon, 24. May 04, 14:29, edited 1 time in total.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
AcidWeb
x4

Post by AcidWeb »

Głosuje na !TAK!

Łatka musi wyjść jak najszybciej.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

AcidWeb wrote:Łatka musi wyjść jak najszybciej.
A Tobie po co "jak naszybciej", skoro nie masz jeszcze nawet X2pl :P
AcidWeb
x4

Post by AcidWeb »

Kiepski dowcip :)
LongOne
x2

Post by LongOne »

AcidWeb --> No wstyd mi za wrocławiaka :P A czemuż to wciąż nie masz X2? Wszędzie tego pełno...
Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim wcieleniu musieli być myszami.
Lysoleq
x2

Post by Lysoleq »

Ja znalazłem błąd który koniecznie powinien zostać poprawiony. Otórzy przy wylocie z jakiejkolwiek stacji handlowej jeżeli za cel wybierzemy stacje będącą pod kątem OK 90 od wylotu z bazy to autopilot na 99% się rozbije o ten kręcący się walec stacji handlowej... Przytrafiło mi się to od zeszłego piątku już z 6 razy i zawsze w ten sam sposób...
levisq
x3tc

Post by levisq »

Lysoleq wrote:Ja znalazłem błąd który koniecznie powinien zostać poprawiony. Otórzy przy wylocie z jakiejkolwiek stacji handlowej jeżeli za cel wybierzemy stacje będącą pod kątem OK 90 od wylotu z bazy to autopilot na 99% się rozbije o ten kręcący się walec stacji handlowej... Przytrafiło mi się to od zeszłego piątku już z 6 razy i zawsze w ten sam sposób...
Hahahaha!!!

to żeś uparciuch, mówisz ze za którymś razem utrącisz wreszcie ten walec?

pozdrawiam
Ażeby po nas zostały jedynie Ślady na piasku i kręgi na wodzie...
levisq
x3tc

Post by levisq »

Sauron11 wrote:
AcidWeb wrote:Łatka musi wyjść jak najszybciej.
A Tobie po co "jak naszybciej", skoro nie masz jeszcze nawet X2pl :P
Może liczy na sponsora :lol:

pozdrawiam
AcidWeb
x4

Post by AcidWeb »

Hehehe ale śmieszne :|
X2 już mam!!! :D :D :D
levisq
x3tc

Post by levisq »

AcidWeb wrote:Hehehe ale śmieszne :|
X2 już mam!!! :D :D :D
widze :goner:
Vill
x2

Post by Vill »

Tak, yes, ja, si, da dla patcha.

Bledy? Ano som, ale w tlumaczeniach na czas zawsze sie pojawiaja - nie ma sily zeby wszystkie wyeliminowac kiedy czas goni (sam wiem az za dobrze). I tak brawa dla tlumaczy, tak trzymac.
Temporalily suspended in a time lapse...
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Najnowsze info: Poprawka błedów w już istniejącej lokalizacji jest mozliwa na tą chwilę wyłącznie jeśli sprawą zainteresuje się PLAY i da konkretnego człowieka/ludzi do pomocy. Na razie nie zauważyłem z ich strony większego zainteresowania. Czy ktos wysyłał im jakąś korespondecję w tej sprawie?
W tym konkretnym przypadku pomoc techniczna osób spoza Ego/Play nie wchodzi w grę. To tyle.
BQB
x2

Post by BQB »

Ja pytałem się kiedy bedzie patch i zero odpowiedzi.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

BQB wrote:Ja pytałem się kiedy bedzie patch i zero odpowiedzi.
Chodziło mi bardziej o przesyłanie im informacji o zauważonych błędach, żeby mielu pojęcie ile pracy trzeba w to włożyć i zdecydowanie zająć stanowisko. Oni nie wiedzą kiedy będzie patch.
BQB
x2

Post by BQB »

Przysiade w tygodniu i zasypie ich screenami. BTW, czy wcisniecie Print Scrn zrobi zrzut do jakiegos katalogu, a moze jest jakis inny klawisz?
Indoctrine
x3tc

Post by Indoctrine »

Starczy depnięcie Print Screen :)
:boron: W następnym wcieleniu będę Borońską Księżniczką :P :boron:
Porucznik ekspedycji karnej przeciwko Splitom.
AcidWeb
x4

Post by AcidWeb »

Według mnie po wyjściu łatki 1.4 znów będziemy czekać pół roku zanim ci ******** z "pleja" to przetłumaczą!

Edit S11: uważaj na to co wypisujesz!

Return to “Polskie / Polish X-Forum”