Własna gra w X3 TC - masakra fabularna?

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

MalfiRaggraClan
x3tc

Własna gra w X3 TC - masakra fabularna?

Post by MalfiRaggraClan »

Cześć!
Ach, po moich ostatnich przeżyciach zw. z czytaniem postów i spoilerów(nie polecam :P ), doszedłem do wniosku, że trzeba się zapytać jednej rzeczy, pomimo tego, że ten temat został wałkowany tysiąc tysięcy razy, a za każdym razem coraz to lepiej wychodziło :) . Mianowicie, przeczytałem, że
Spoiler
Show
we własnej grze nie można ukończyć fabuł, oprócz Treasure Hunt(po polsku Łowcy skarbów, chyba tak) i trzeba zacząć nową grę. Dowiadując się o tym, poczułem się jak wołowina argnu, dowiadując się o braku pastwisk :P ...
...no ale ja już gram w X3 - TC od ok. miesiąca, mam w sumie miano o wartości 400000000= 4 * 10^8 kredytów, więc doznałem szoku dowiadując się o tym... teraz chciałbym się zapytać, czy się czasami
Spoiler
Show
nie da odblokować fabuł we własnej grze
, czy może jest to zawarte w sejwie? Jeśli tak, to jaki sposób edycji polecacie? :) Bo trochę się znam na moddingu.
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Spróbuj użyć skryptu Reset Plots - resetowanie fabuł. Nie gwarantuje że zadziała we "Własnej grze", ani że zresetowane fabuły będą potem przebiegały prawidłowo i bez problemów.
Nie ma dostępnego narzędzia do edycji plików sav gry TC.
Nie bój się zacząć nowej gry, każda nowa gra to inne rozwiązania, tu nic nigdy się nie powtarza dwa razy (oprócz misji fabuł). Dodaj sobie jakieś skrypty i mody, aby urozmaicić grę.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
McKern
x3tc

Post by McKern »

Poszukaj na forum pod nazwą Enable Plots. Działa, sprawdziłem, może nawet aż za dobrze działa, bo pierwsza misja wątku Terran lubi się odpalać kilka razy :) ale o tym przeczytasz w opisie. Niemniej można dzięki temu spokojnie w dowolnym momencie Własnej Gry dodać sobie fabuły - warto.
LizardCor
x3tc

Post by LizardCor »

Dokładnie, tak jak pisze McKern. A tutaj jest Link. Ale z tego co ja wyczytałem, to autor skryptu nie zapewnia prawidłowej kompatybilności.
MalfiRaggraClan
x3tc

Post by MalfiRaggraClan »

Jesteście pewni, że we własnej grze ten skrypt odpali? Bo ja "chyba" go niedobrze zainstalowałem i po wpisaniu imienia "resetplot" , a następnie ResetTP(Terran plot) przypuśćmy, to NIC A NIC nie zadziałało... tydzień temu zacząłem sobie nową grę profilem "skromny kupiec" i zauważyłem, że o wiele szybciej się tam zarabia na początku, niż we własnej grze, ale zapisy z poprzedniej własnej gry mam, bo w końcu głupio by było stracić Boreasza z prędkością 140 m/s i Cerbera ze 101 m/s(Boreaszek jest większy, a ma więcej prędkości niż Cerber dzięki Marauderowi :P) i ok 30 myśliwców, 15 fabryk zaopatrujących się nawzajem, miałem sobie kupić fabrykę torped Pożoga, ale się właśnie wtedy dowiedziałem, że z fabułami krucho.... to więc jest 100% szansy, że się fabuły we własnej grze zresetują? Bo to, co do folderu director(chyba tak) i reszta, dobrze wkleiłem, no i co dalej? :evil:
LizardCor
x3tc

Post by LizardCor »

O ile się nie mylę to powinieneś wpisać ResetTPsc1. Gdzie sc oznacza pewien akt, bo fabuła terran jest podzielona na pięć aktów - scen.
W każdym razie ja wpisałem ResetTPsc1 i qpa, absolutnie nic. No, ale Yacek zapewnia, że działa, bo testował ;)

Return to “Polskie / Polish X-Forum”