X3: Terran Conflict - PREMIERA 2009

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Yacek
x3tc

Post by Yacek »

W trybie Własna gra fabuły są wyłączone.
Opcji startowych jest więcej niż te cztery, które masz na początku. Masz je opisane w instrukcji.
Jak je odblokować możesz przeczytać w temacie Profile startowe TC.
Natomiast z tych dostępnych na początku polecam dwa: Bankrut zabójca - bo to mój ulubiony profil wcale nie dlatego że kobietą :) tylko lubię w grze bankrutować, a zabójcą jestem z powołania, też tylko w grze :) ; oraz Obrońca Terrański - będziesz miał szybko dostęp do nowości Terran.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
starjacker0
x3tc

Post by starjacker0 »

Jeszcze wprawdzie gry nie mam, ale pytanko:
czy jezeli zaczne gre z profilu Niewierny zdrajca, ktory odblokuje przez edycje rejestru, to czy bede mogl przejsc wszystkie fabuly jakie sa dostepne w grze?
Bestią jestem, by się bestią nie stać
jb24
x3tc

Post by jb24 »

a co myślsz o Argoński patriota? czy bez wzgledu na to jaka rasę wybiorę fabuła będzie ta sama ? z tego co narazie przeczytałem to chyba zbiegają się one w pewnym chwili ? i meczy mnie jeszcze coś czy jeśli wykonam fabułe będąc z argonami np potem nie odblokuje jakichś nowych sprzetów u innych ras czy bez względu na wszystko trzeba mieć odpowiednią range i ma się dostep do wszystkiego? no i ostatnie pytanko i siadam do grania która rasa waszym zdaniem ma najwięcej okretów i u której można je najbardziej rozbudowywać ?
GURU500

Post by GURU500 »

Yacek wrote:W trybie Własna gra fabuły są wyłączone.
[...]
Ale niby sa jakies misje kogos eskortowac i takie tam - ale to nie fabula ?
Da sie ja wlaczyc .. ? Rozumiem ze jak jakis tryb wybiore to dowolnej chwili moge odstapic i sobie handlowac.? ( tak chyba bylo w x3 reunion - juz nie pamietam jak ja tam gralem ;] )
[PC1]: C2D E6550, Asus P5N32-E SLI plus, MSI 8800 GT OC , Asus Xonar ,2x2Gb Corsair 800 MHz CL4, LCD: HP w2007v
[PC2] A64 X2 4200+EE, Asus M2N-E, GF Asus 9600GT Glaciator, A2, 4x512MB 533Mhz , LCD: LG193ST
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Odblokowując opcje startowe rejestrem nic nie zmieniamy w nich, tak więc fabuły są w nich dostępne. Jedynie w profilu Własna gra nie ma fabuł, ale oczywiście są w nim dostępne misje na stacjach.
Nie ma znaczenie jaki profil wybierzemy, na każdym możemy robić wszystkie fabuły. Można je robić po kolei, można robić kilka na raz. O fabułach i sposobach ich rozpoczęcia można poczytać w tym temacie: FAQ misji fabuły TC.
Również to jaki profil wybierzemy nie ma znaczenia na dostęp do statków ras, wszystko zależy od nas i naszej reputacji u danej rasy. I wyższa reputacja tym większe statki możemy kupować. A reputację naprawdę bardzo łatwo się podwyższa, można o tym poczytać w tym temacie: Czy nie jest za łatwo?.
Pewne statki i tak nie są do kupienia w żadnej stoczni, np. ziemskie statki ATF, część otrzymamy w trakcie wykonywania fabuły, część możemy otrzymać jako nagrody za misje wykonywane dla korporacji: Korporacje i nagrody za wykonywanie misji
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
danros
x3tc

Post by danros »

Opcje startowe nie mają żadnego wpływu na fabułę a raczej na fabuły (bo jest ich kilka które wykonujemy kolejno). Liczy się tylko ranga i reputacja.
Oczywiście możemy w każdej chwili zawiesić wykonywanie fabuły i zająć się czymś innym chyba że dana misja ma jakieś ograniczenia czasowe lub mamy na pokładzie jakąś ważną dla fabuły postać wtedy lepiej jest dokończyć daną misją (czasami nam sie zapomni i sprzedamy nasz statek z tą postacią i mogą wyniknąć z tego jakieś komplikacje :wink: )
Jak już wspomniałem jest kilka głównych fabuł, dokładnie 6

Fabuła Terran (moim zdaniem najłatwiejsza)
Fabuła Gonerów (dosyć urozmaicona, handel, walka, abordaż statków)
Final Fury (fabuła typowo militarna, tu raczej M3 juz nie wystarczy)
Xenon Hub (ekstremalnie czsochłonna raczej nastawiona na handel)
Kwatera Główna dla gracza (tez po trochu wszystkiego)
Fabuła Aldrin (dodana w najnowszym patchu, tez raczej typu militarnego)

Mniej więcej w takiej kolejności uzyskuje sie nich dostęp.
jb24
x3tc

Post by jb24 »

Yacek: dzięki za link wszystko sobie poczytałem i jest ok tylko nasuneła mi się inna myśl jeśli wybiorę fabułe argon między czasie dorobię się kilku statków fabryk itp no i potem będe chciał zrobić sobie inną fabułe bo jak przeczytałem żeby ukatywnić ciag dalszy niekgórych zdarzeń trzeba zrobić np 3 różne fabuły no to co w takim razie dorabiam się potem to wszystko olewam i zaczynam inna fabułe tracąc wszystkie kredyty ??
danros
x3tc

Post by danros »

Nic sie nie traci, wszystkie fabuły są dostepne w tym samym profilu startowym :)
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

jb24 wrote:Yacek: dzięki za link wszystko sobie poczytałem i jest ok tylko nasuneła mi się inna myśl jeśli wybiorę fabułe argon między czasie dorobię się kilku statków fabryk itp no i potem będe chciał zrobić sobie inną fabułe bo jak przeczytałem żeby ukatywnić ciag dalszy niekgórych zdarzeń trzeba zrobić np 3 różne fabuły no to co w takim razie dorabiam się potem to wszystko olewam i zaczynam inna fabułe tracąc wszystkie kredyty ??
Coś nie do końca wszystko przeczytałeś. Pisałem przecież:

Code: Select all

Nie ma znaczenie jaki profil wybierzemy, na każdym możemy robić wszystkie fabuły. Można je robić po kolei, można robić kilka na raz.
[ external image ]
jb24
x3tc

Post by jb24 »

Yacek: no fakt sorry za niepotrzebne trucie to może jeszcze na prawdę ostatnie pytanko skoro wszystkie fabuły są dostępne z tego samego profilu jak wyglada rozpoczęcie kolejnej tzn np kończe fabułe argońską i chcę zaczać np gonerską jak to wygląda czy odrazu dostane jakieś zgłoszenie od kogoś czy poprostu tak jak w opisie fabuły lece do danej stacji i zaczynam?
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Nie masz limitu czasu na wykonywanie kolejnych zadań z fabuły (z małymi wyjątkami), możesz więc będąc w trakcie jednej fabuły robić dowolne rzeczy, w tym rozpocząć kolejną fabułę, o ile spełniasz wymagania do jej rozpoczęcia. Fabuły możesz rozpocząć tylko i wyłącznie w taki sposób jak to jest opisane w FAQ misji fabuł TC (link już był).
[ external image ]
jb24
x3tc

Post by jb24 »

ok wielkie dzięki za odpowiedzi no to teraz rozpoczynam granie :)
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Cenega zapowiada premierę na 30 marca 2009.... ubaw po pachy normalnie. Kto to tam pisze????
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
szczawiu
x3tc

Post by szczawiu »

mam mam mam mam mam w koncu mam swoja kopie X3 po tylu miesiacach czekania! :D
galthar
x3tc

Post by galthar »

też mam swoją dziś dostałem :D

Tylko kiedy ja w nią teraz będe grał....
:((
Stary opis:P4 2,4 GHz czasami @2700MHz;1024 DDR 400MHz, ale ze względu na FSB 533MHz chodzą na 333MHz; ATI HIS PLATINIUM RADEON 9800 128MB,czasem taktuje na PRO;WinXP PRO SP2
Nowy:
C2DUO E6750;HD 3870 512MB;2GB DDR2 800MHz

Notebook: Toshiba A300-20P: C2D T6400; 2GHz, 4 GB DDR 2 800MHz;HD3650 512MB
starjacker0
x3tc

Post by starjacker0 »

A ja mimo, ze tez zamowilem preorder, to musze czekac bo Cenega faworyzuje swoj sklep, a do internetowych wysle pewnie dopiero 30.04.
hanss
x3tc

Post by hanss »

Ja też poczekam...w Timsofcie gościu nie wiedział nawet że gra już została wydana...o czym go powiadomiłem.Mam tylko nadzieję że cena nie wzrośnie.. :?
pyllion

Post by pyllion »

rozmawiałem z panem z 3kropek :D i dzisiaj roześlą grę! Więc od jutra mnie nie ma :D
starjacker0
x3tc

Post by starjacker0 »

To dobrze, bo u 3kropek zamowilem gre :).
rolnik_pl
x3tc

Post by rolnik_pl »

Dzisiaj odwiedziłem Saturna i przy mnie babka wypakowywała z kartona grę
,cena 79.90 i mogłem grę nabyć od ręki. Zapewne w większych sklepach od dzisiaj na sklepowych półkach gra zaświeci pełnym blaskiem. :)

Return to “Polskie / Polish X-Forum”