X3: Terran Conflict - PREMIERA 2009

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Gamer77
Moderator (Polski)
Moderator (Polski)
x3tc

X3: Terran Conflict - PREMIERA 2009

Post by Gamer77 »

Kulminacyjna część trylogii X zostanie wydana w Polsce przez firmę Cenega w polskiej wersji językowej. Premiera nastąpi w 2009 roku.

-----------------------------------------------------------------------------------

X3: Terran Conflict to znakomity symulator umiejscowiony w przestrzeni kosmicznej. Jest to kulminacja trylogii, która zabierze Cię z powrotem do naszego Układu Słonecznego. Będziesz miał możliwość wcielenia się w jednego z wielu bohaterów z uniwersum X jak również w pilotów reprezentujących cywilizację Terran (siły ziemskie).

W grze X3: Terran Conflict pozostawiono graczom bardzo dużą swobodę działania. Można wykonywać misję powierzone nam przez NPC jak również zajmować się działaniami o podłożu ekonomicznym. Między innymi konstrukcją fabryk, stacji kosmicznych, zarządzaniem surowcami. Wszystko to urealnione jest dynamicznymi zmianami współczynników popytu i podaży.

Grafika X3: Terran Conflict jest bardzo dopracowana - nacieszymy oko przeróżnymi modelami statków kosmicznych, broni, stacji kosmicznych!

-----------------------------------------------------------------------------------

Co jakiś czas będziemy tutaj zamieszczać nowe screeny z X3TC:

Screenshot1
Screenshot2
Screenshot3

Screenshot4
Screenshot5
Screenshot6
Last edited by Gamer77 on Fri, 14. Nov 08, 16:18, edited 4 times in total.
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

No nareszcie jakaś informacja niejako ze strony Egosoftu o wydaniu TC. Czy coś więcej wiadomo? Bo Cenega milczy jak zaklęta....
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Ja już jestem szczęśliwym posiadaczem TC. Co prawda wersji angielskiej, co sprawia mi trochę kłopotu, ale ta gra jest warta tych wyrzeczeń.
Polecam ją wszystkim fanom X3.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Urban
x4

Post by Urban »

Cenega.. heh.. Nic tylko pozostaje być optymistą. Mam nadzieje że tym razem nie będzie problemów później z readtextami.

PS. Yacek gratuluje ładnego dysku :wink: .. Ciekawe czy do polskiej wersji też będzie klucz aktywacyjny... (mam nadzieje że tak) :shock:
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Urban wrote:PS. Yacek gratuluje ładnego dysku :wink: .. Ciekawe czy do polskiej wersji też będzie klucz aktywacyjny... (mam nadzieje że tak) :shock:
Dziękuję. Zawsze mi go brakowało. Zazdrościłem wam. Teraz w koncu i ja mam. :)
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

LeWaR wrote:No nareszcie jakaś informacja niejako ze strony Egosoftu o wydaniu TC. Czy coś więcej wiadomo? Bo Cenega milczy jak zaklęta....
Dobry żart tynfa wart, jak mawiali bohaterowie komiksów Papcia Chmiela :wink: .
Zapowiedź o podobnej treści była dostępna miesiące temu na przeróżnych portalach. Egosoft ma z nią niewiele wspólnego. Autor chyba nie czytał recki z gry.online, z linku zamieszczonego na naszym patriotycznym forum. W przeciwnym razie napisałby ciutkę więcej :).
Yacek, gratulacje, naprawdę ładny znaczek, a jak ładnie się świeci.. :) .
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Xeroeth
x4

Post by Xeroeth »

Hmm pewnie pierwszy nakład polskiej wersji będzie miał kod :) (problemów z angielskim nie mam ale wolę poczekać na polską wersję i prawdopodobnie patche które wyjdą do tej pory).
Kurde jeszcze trochę i wyjdzie ... nie wiele było gierek na które czekałem z taka niecierpliwością. I jak wyżej mam nadzieje że nie będzie trzeba tyle poprawiać, no ale pewno i tak znajdzie się dziurę w całym 8)
||MOBO: ASUS X99-A II||CPU:I7-6800k||GPU:EVGA 3080FTW3||RAM: G.SKILL TRIDENT Z 64GB||PSU:EVGA SUPERNOVA 1000W P2||
||DISPLAYS:SAMSUNG G9 & IYAMA PROLITE XU2390||LCS:2xHWL BLACK ICE SR2 480 & LAING D5||SYSTEM:WIN 11||
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

nie wspomnę o prawie rocznym oczekiwaniu na X2.....
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
XTC+XRM | Albion Prelude
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

... które to opóźnienie X2 było jak najbardziej uzasadnione, co już nieraz było wyjaśniane na forum i nie tylko :).
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
flymar
x4

Post by flymar »

A ja kupiłe przez steama. Co prawda koszt ok 150 PLN ale mam pewność że jeśli trafię na buga, to wiem, że on tam 'powinien' być, a nie pojawił się podczas lokalizacji.
Mani_
x2

Post by Mani_ »

flymar wrote:A ja kupiłe przez steama. Co prawda koszt ok 150 PLN ale mam pewność że jeśli trafię na buga, to wiem, że on tam 'powinien' być, a nie pojawił się podczas lokalizacji.

WTF? Jakaś aluzja?
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
dziadzioMiecio
x3tc

Post by dziadzioMiecio »

Może cos więcej wiadomo o polskiej wersji TC
Zet_M
x3tc

Post by Zet_M »

Chyba tylko tyle że raczej nie wyjdzie do marca 2009 :)
Zet_M
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Nie sugeruj się planem wydawniczym na stronie Cenegi.
To że kilka gier ma przybliżoną datę podaną marzec 2009, a wszystkie pozostałe są w dalszym planie nic nie znaczy. Chyba nie myślisz że Cenega zapada w sen zimowy w styczniu i lutym?
[ external image ]
dziadzioMiecio
x3tc

Post by dziadzioMiecio »

A ja myślałem że mi na imieniny dadzą a tu... w okresie jajek nie będzie . Czas przemyśleć zakup wersji po Angielsku skoro nasi zegarkiem się bawią.
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Skoro tyle czekałeś, to chyba możesz jeszcze trochę poczekać. Pewnie w najbliższym tygodniu będzie aktualizacja planu wydawniczego i może w końcu podany zostanie dokładny termin wydania. Ja przypuszczam że TC wyjdzie w połowie stycznia.
[ external image ]
Urban
x4

Post by Urban »

Na gry-online zawsze mają jakąś tam datę podaną, ale przy mniej popularnych produkcjach może się okazać, że data jest wyssana z palca. Dla X: TC jest napisane "23 stycznia 2009 ( data wydania w Polsce )"
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Byle prędzej :)
XTC+XRM | Albion Prelude
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

LeWaR wrote:Byle prędzej :)
A co ci tak spieszno?
[ external image ]
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Bo się nie mogę doczekać. Czekałem rok na spolszczenie X3R, a teraz dwa miesiące na X3TC to długo :) Chociaż jak widziałem w wynikach z googli na Mamucie to jest duże ciśnienie na szukanie spolszczenia TC :)
XTC+XRM | Albion Prelude

Return to “Polskie / Polish X-Forum”