E daj se spokuj to wychodzi że prawde mowią te GF8800 musi byc jakies barachło mam 16 klatek najwolniej na zwyklym radku hd4670.
Dodam że w pełnej grze na ustawieniach takich jak gra sobie ustawiła Gra działa płynnie nie mam zastrzeżeń choć czasem mam przycięcia to jednak grałem z działającym programem w tle. Co mnie cieszy to to że mój radek działa płynnie i na chłodzeniu bez wentylatora mam na nim po kilku godzinnej grze 36 stopni . A więc jeśli kupować radki to nie przesadzać że one są takie marne pewnie hd4770 bedzie bardzo ciekawą kartą dla gracza i nie drogą niestety w Polsce pewnie będzie inaczej.
[X3 TC] wymagania w porównaniu z podstawowym X3
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
Ludziska co Wy macie za sprzety: ktoś ma 6 GB RAMu do tego może jeszcze GF 2000000 GTX no i tak mu przycina 
W TC gram na lapku C2D 1.7 GHz, 2 GB RAMu i Radeon X2300 128 MB i gra chodzi płynnie nawet podczas zadym (oczywiście przy większych jatkach gra zwolni ale tylko nieznacznie).
Z kolei w XTM gram na blaszaku o kosmicznym konfigu: Sempron 2800+; 1,25 GB RAMu i GF 7300 GTS 256 MB. Gra chodzi bardzo płynnie bez przycięć. Żeby było śmieszniej na tym samym blaszaku zainstalowałem TC, no i... poszło. W sektorach nawet płynnie, u ziemniaków trochę gorzej. Podczas zadym dosyć ostro przycinało no ale ten komp jest parę generacji do tyłu więc nie ma co się dziwić.
Jesli ktoś ma odpalonego w tle antywirusa do tego gg, jakiś program p2p, 2 firewale i jeszcze kilkanaście innych "niezbędnych" aplikacji to nic dziwnego, że gra mu przytnie nawet na mocnym sprzęcie.

W TC gram na lapku C2D 1.7 GHz, 2 GB RAMu i Radeon X2300 128 MB i gra chodzi płynnie nawet podczas zadym (oczywiście przy większych jatkach gra zwolni ale tylko nieznacznie).
Z kolei w XTM gram na blaszaku o kosmicznym konfigu: Sempron 2800+; 1,25 GB RAMu i GF 7300 GTS 256 MB. Gra chodzi bardzo płynnie bez przycięć. Żeby było śmieszniej na tym samym blaszaku zainstalowałem TC, no i... poszło. W sektorach nawet płynnie, u ziemniaków trochę gorzej. Podczas zadym dosyć ostro przycinało no ale ten komp jest parę generacji do tyłu więc nie ma co się dziwić.
Jesli ktoś ma odpalonego w tle antywirusa do tego gg, jakiś program p2p, 2 firewale i jeszcze kilkanaście innych "niezbędnych" aplikacji to nic dziwnego, że gra mu przytnie nawet na mocnym sprzęcie.
Obrigado pela abertura do fórum, mas nós convidamos você a http://forum.xudb.pl/index.php
-
-
Zdziwiłbyś się ilu ludzi odpala grę a w tle śmiga im kilkanascie programów.gujos wrote:Nie sądzę by ktokolwiek grał z programami w tle
Jak komuś przycina to zawsze mozna zmniejszyć opcje grafiki. ja gram na średnich i gra prezentuje się bardzo ładnie.
Obrigado pela abertura do fórum, mas nós convidamos você a http://forum.xudb.pl/index.php
-
Oczywiście że się gra z programami w tle. Minimum to Skype, czasem dochodzi do tego FF, mapa Scorpa, Total Commander i edytor tekstu.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
-
-
Yacku to jest akurat niezbędne minimumYacek wrote:Oczywiście że się gra z programami w tle. Minimum to Skype, czasem dochodzi do tego FF, mapa Scorpa, Total Commander i edytor tekstu.

-
Mnie gra ostatnio tylko raz zwolniła. Pisałem o tym w tym temacie: mega inwazja Kha'ak.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
[ external image ]
[ external image ]
-
Na czym niektórzy z Was się opierają? Na demie? I na minimalnej ilości wyświetlanych klatek? Lol, od kiedy tak się ocenia jakość i płynność grafiki?
Pamiętacie demo z X3? Nijak się miało do rzeczywistej gry... Zaniżało koszmarnie wymagania...
Pamiętacie demo z X3? Nijak się miało do rzeczywistej gry... Zaniżało koszmarnie wymagania...
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam