X3: Terran Conflict - PREMIERA 2009

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Kriss99

Post by Kriss99 »

A tak na poważnie niestety dostałem właśnie emaila --

Na dzień dzisiejszy data premiery to 10 Kwiecień.
Grę będziemy mogli najwcześniej wysłać właśnie tego dnia.
Z poważaniem Cenega Poland
kiedyś można było liczyć, że preorderowcy dostawali grę w dniu premiery do domu, czyli wysyłali wcześniej. w sklepach też właśnie w dniu premiery gra powinna być dostępna.
dziwi mnie też sposób napisania tej wiadomości i fragment "na dzień dzisiejszy" :/ nie wiem czy pamiętacie, ale jak jakiś miesiąc temu wychodził Necrovision, to na stronce sklepu Cenegi tydzień przed premierą już było wielkie odliczanie do wydania gry, a teraz 2 dni do terminu i cisza, nawet Necro nadal wisi jako premiera :/
Oj Cenega, Cenega, mam nadzieję że już nic nie pokręcicie
X3:TC PL 2.5
starjacker0
x3tc

Post by starjacker0 »

3kropki.pl napisalo do mnie, ze data premiery znowu przesunieta - tym razem na 17.04.09r.:(
Odwalilo im juz; mialem nadzieje dostac gre tuz po swietach, a tu zonk - najwczesniej za 1,5 tygodnia bedzie u mnie :( .
Bestią jestem, by się bestią nie stać
mr.WHO
x4

Post by mr.WHO »

Nie no to już by było przegięcie :/
deedol
x3tc

Post by deedol »

Mam propozycje.... wiem ze nie przyniesie ona moze wielkiego skutku ale moze ktos kogos wezwie na dywanik i dostanie po uszach... Niech ktoś znający dobrze język angielski przygotuje protest w sprawie wydawania X3 TC przez cenege ... przedstawi jaka jest sytuacja.. i w formie maila wszyscy powtsylamy ten tekst do producenta gry oraz do naszego "ulubionego" wydawcy... moze nastepnym razem ktoś sprawniejszy dostanie do zlokalizowania nastepnego X :) na X4 :)
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Na stronie Cenegi TC trafił z zapowiedzi do nowości. Tak więc termin 10 kwietnia został tym razem dotrzymany. To czy gra trafi dziś do sklepów, to zależy od hurtowników. Raczej nie leciałbym do sklepu, ale może się mylę. Może ktoś będzie widział, kupił, niech się pochwali gdzie,a może ktoś inny z tego skorzysta.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
dziadzioMiecio
x3tc

Post by dziadzioMiecio »

Pewnie to pomoże na ciśnienie . Mam wiadomość że wydawca stosując poreorder ma określony maksymalny czas w jakim to musi wykonać a więc nie może sobie napisać że wyda książkę ,telewizor czy coś innego wyprodukuje . Nie może sobie w nie skończoność przesuwać daty premiery tak stanowią przepisy unijne można domagać się zadość uczynienia . Po świętach zwrócę się do federacji konsumenta bez względu na to czy dostanę grę czy nie . Raz czekałem na X3 trochę czasu teraz też miało być lepiej wygląda na totalną porażkę. Jeśli tłumaczenie będzie takie jak się zapowiada to szkoda gadać.
hanss
x3tc

Post by hanss »

W przypadku X2 dołączano dodatkową grę w ramach strat moralnych.
gujos

Post by gujos »

Na stronie Cenegi jest 10, an stronie gry-online 17.
Zakładam że ci drudzy lepiej wiedzą co się dzieje u tych pierwszych:)
Szkoda że X3 nie wydał Cd-projekt, oni chyba najpoważniej traktują swoją robotę.
Pozdrawiam
starjacker0
x3tc

Post by starjacker0 »

gujos wrote:Zakładam że ci drudzy lepiej wiedzą co się dzieje u tych pierwszych:)
Naprawde swietne i zgadzam sie z tym :) .
Bestią jestem, by się bestią nie stać
piotr11
x4

Post by piotr11 »

Witam

W dniu dzisiejszym próbowałem zadzwonić do sklepu cenegi.
Niestety nie dodzwoniłem się przez 2h także prawdopodobnie już opijają Swieta.
Nie liczyłbym na wysyłke dziś.

Ale za napisaniem petycji do producenta jestem jak najbardziej, jak ktoś napiszę to z checią sie podpisze.

Pozdrawiam
Piotr
mr.WHO
x4

Post by mr.WHO »

Obleciałem Empik, Saturna i Media Markt, niestety bez efektu :(
Czyli TC dopiero po świętach...tylko, że po świętach mi się zaczynają zaliczenia :(
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

hanss wrote:W przypadku X2 dołączano dodatkową grę w ramach strat moralnych.
Prędzej, żeby opchnąć coś czego nikt nie chciał kupować :roll: .
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
galthar
x3tc

Post by galthar »

Ja również mogę podpisać.
Stary opis:P4 2,4 GHz czasami @2700MHz;1024 DDR 400MHz, ale ze względu na FSB 533MHz chodzą na 333MHz; ATI HIS PLATINIUM RADEON 9800 128MB,czasem taktuje na PRO;WinXP PRO SP2
Nowy:
C2DUO E6750;HD 3870 512MB;2GB DDR2 800MHz

Notebook: Toshiba A300-20P: C2D T6400; 2GHz, 4 GB DDR 2 800MHz;HD3650 512MB
Sorkvild
x3tc

Post by Sorkvild »

Niezbyt im sie spieszy z tym wydaniem
Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
We want the Boron back!
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Ja mogę Wam dać radę (ze względu na przejścia i doświadczenie już w tej kwestii), że wszelkie petycje do oficjalnego wydawcy gry (kochmedia, jak miewam) i producenta gry (egosoft), na nic się zdadzą... Szkoda Waszego czasu, ale jak lubicie go marnować :).
Zainteresowanych odsyłam do odpowiednich wątków.
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Dokładnie :). Największą karą, jaką gracz może nałożyć na obydwa podmioty, jest zbojkotowanie iksów i nie kupowanie TC ;).
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
danros
x3tc

Post by danros »

Egosoft raczej nie ponosi tutaj zadnej winy, to Cenega ociąga sie z wydaniem swojej "ginekologicznej" wersji TC :rofl:
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Tylko, że nie ma alternatywy...
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
jb24
x3tc

Post by jb24 »

jak to jest że możemy sobie już pobrać patch 2.0 w wersji PL a cenega jeszcze gry w wersji PL nie wydało czy egosoft samo sobie przetłumaczyło patcha ? czy zagraniczni wydawcy bardziej dbają o Nas niż nasi ??
mr.WHO
x4

Post by mr.WHO »

Jestem wkurzony. Taka parszywa pogoda, pograłbym w TC, a tu zonk.

Damn you Cenega! Już szybciej byłoby wydać wersję czysto angielską.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”