X3: Terran Conflict - PREMIERA 2009
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
-
A zmuszał cię ktoś? Nie, więc legalne.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
-
Jeśli 4 lutego to miesiąc temu
.
W sumie to może być istotna kwestia, za takie przekładanie terminu wysyłki dla opłaconego już towaru na Alledrogo dostaje się wszak siarczyste negatywy
.
W prawie na pewno jest jakiś zapis regulujący takie przypadki, gdyby go nie było, byłaby dobra pożywka dla nadużyć.

W sumie to może być istotna kwestia, za takie przekładanie terminu wysyłki dla opłaconego już towaru na Alledrogo dostaje się wszak siarczyste negatywy

W prawie na pewno jest jakiś zapis regulujący takie przypadki, gdyby go nie było, byłaby dobra pożywka dla nadużyć.
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
-
Ale ta młodzież w gorącej wodzie kąpana. Kiedyś człowiek wpłacał na malucha, a samochód odbierał po 10 latach. 

[ external image ]
[ external image ]
-
-
Nie, żebym chciał się narazić na złość pozostałych forumowiczów, ale może zdążę wymienić PC zanim X3:TC zostanie wydane przez nasza kochaną i ulubioną Cenege.
(planuje kupić nowego na nowy rok szkolny)
Hmm może w zwykłym RPG powiedziałbym, że polska wersja (napisy) są znacznie lepsze, ale X3 ani X2 nie miało znowu tylu tekstów (istotnych) by nie dało się grać z minimalną znajomością angielskiego. Jestem gotów stwierdzić nawet coś innego. Mając polską wersje miało się częściej problemy z cieszeniem się grą w pełni (wszystkie oficialne bonus packi, mody itd. = Readtexty. A grzebanie w Readtextach jest o wiele bardziej denerwujące i kłopotliwe niż zajrzenie do słownika.)
Niech się cenega postara i zamieści w instrukcji tak na wszelki wypadek, sposób na readtexty, jeżeli grę zainstaluje się po polsku.

Hmm może w zwykłym RPG powiedziałbym, że polska wersja (napisy) są znacznie lepsze, ale X3 ani X2 nie miało znowu tylu tekstów (istotnych) by nie dało się grać z minimalną znajomością angielskiego. Jestem gotów stwierdzić nawet coś innego. Mając polską wersje miało się częściej problemy z cieszeniem się grą w pełni (wszystkie oficialne bonus packi, mody itd. = Readtexty. A grzebanie w Readtextach jest o wiele bardziej denerwujące i kłopotliwe niż zajrzenie do słownika.)
Niech się cenega postara i zamieści w instrukcji tak na wszelki wypadek, sposób na readtexty, jeżeli grę zainstaluje się po polsku.

-
1. Gram w TC w wersji angielskiej i nie mam problemu. Inna sprawa że wiele rzeczy jest mi znana z X3.
2. Z readtextami nigdy nie miałem wielkich problemów, nauczyłem się sobie z nimi radzić i nie raz pomogłem tez innym z tym problemem.
3. Jeśli dobrze pamiętam to ty Urban grasz cały czas na czystym X3 więc tym bardziej nie masz co się martwić readtextami
2. Z readtextami nigdy nie miałem wielkich problemów, nauczyłem się sobie z nimi radzić i nie raz pomogłem tez innym z tym problemem.
3. Jeśli dobrze pamiętam to ty Urban grasz cały czas na czystym X3 więc tym bardziej nie masz co się martwić readtextami

[ external image ]
[ external image ]
-
O kurczę, to nawet Sau dało się do XTM przekonać, a Urban jeszcze jedzie na vanilia verision? Do instalacji Urban!
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
-
-
Ten 27 marca potwierdzili mi w mailu. Reszta na MamutHQ.
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
-
1. Tak w wersji angielskiej nie ma problemu to jasne.Yacek wrote:1. Gram w TC w wersji angielskiej i nie mam problemu. Inna sprawa że wiele rzeczy jest mi znana z X3.
2. Ja miałem problem przy instalacji bonus packów do mojej gorszej bo polskiej wersji. (a co! bonus packi się instaluje).
3. Właśnie, że mam co się martwić jeżeli będę chciał na nowo instalować grę PL to nawet bonus packa bez większych problemów nie mogę. Jakoś w tym gąszczu na forum pewnie bym znalazł odpowiedź, ale czy tak powinno być? Instaluje oficialny bonus pack a tu readtexty?
Ja jak ja. Jak będzie możliwość instaluje ang wersje, ale co z tymi co po ang. nie bardzo a na forum na przykład o XTMie przeczytają i ściągną a tu READTEXT.

Z tym problem, że ci co już się znają na Xach i interesują się modami/skryptami to sobie poradzą z potworami READTEXTami, a co z nowymi którzy się wkręcą i będą chcieli rozwinąć swoją grę? Najpierw pewnie parę godzin nerwów a później kto umie język ten reinstalka na angielską.
No ale cóż można poczekać premiery by to jak gra PL będzie traktować kolejne oficjalne bonusy.
PS. XTMa nie zainstaluje bo i tak nie mam czasu by grać w Xa ostatnimi czasy i pewnie by wydajność znacznie spadła, choć już teraz w niektórych sektorach jest pokaz slajdów.
-
1. Napisałem: "Gram w TC w wersji angielskiej i nie mam problemu" w tym sensie że nie mam problemu ze zrozumieniem o co chodzi w grze, a nie że nie mam problemu z readtextami. Choć to drugie też jest prawdą.
2. Jeśli po instalacji BonusPacka zainstalujesz spolszczenie do niego dostępne choćby na Mamucie, to też nie będziesz miał problemów z raedtextami w tym przypadku.
3. Jak radzić sobie z readtextami masz opisane w FAQ#12, więc też nie musisz przekopywać forum, aby znaleźć rozwiązanie.
Robisz waść z igły widły.
2. Jeśli po instalacji BonusPacka zainstalujesz spolszczenie do niego dostępne choćby na Mamucie, to też nie będziesz miał problemów z raedtextami w tym przypadku.
3. Jak radzić sobie z readtextami masz opisane w FAQ#12, więc też nie musisz przekopywać forum, aby znaleźć rozwiązanie.
Robisz waść z igły widły.
[ external image ]
[ external image ]
-
FAQ uwzględnia TC i jego lokalizacje?
Jak ja miałem problemy nie było FAQ
Nie było też spolszczenia. (trzeba było zamienić tam jakieś nazwy pliku) Poza tym dlaczego trzeba szukać spolszczenia osobno skoro to jest oficialny bonus pack. (no teraz to w sumie dzięki fanom jest luksus)Jasne tylko chwila szukania, ale jednak dziwne. To tak jak z niektórymi patchami w pewnych grach.
Yacek ty to możesz też bagatelizować, ja sobie też z tym poradziłem wcześniej, ale jak sądzisz ilu ludzi może mieć znów problemy?. Nie chce się kłócić, ale zwrócić po prostu uwagę na dziwne podejście do lokalizacji która utrudnia dalszą zabawę. (choć to też pewnie wina Ego że tak zaprojektowała pliki z napisami itd.)
Jak ja miałem problemy nie było FAQ
Nie było też spolszczenia. (trzeba było zamienić tam jakieś nazwy pliku) Poza tym dlaczego trzeba szukać spolszczenia osobno skoro to jest oficialny bonus pack. (no teraz to w sumie dzięki fanom jest luksus)Jasne tylko chwila szukania, ale jednak dziwne. To tak jak z niektórymi patchami w pewnych grach.
Yacek ty to możesz też bagatelizować, ja sobie też z tym poradziłem wcześniej, ale jak sądzisz ilu ludzi może mieć znów problemy?. Nie chce się kłócić, ale zwrócić po prostu uwagę na dziwne podejście do lokalizacji która utrudnia dalszą zabawę. (choć to też pewnie wina Ego że tak zaprojektowała pliki z napisami itd.)
-
A masz lokalizację PL TC? Jeszcze nie, będzie lokalizacja, znajdą się wersje PL skryptów (część już jest przygotowana, czeka na testy w wersji PL TC i jazda na Mamuta), będzie aktualizacja w FAQ. Zresztą jak zobaczysz do FAQ to część tekstów jest już pozmieniana, dopisana odnośnie TC.
Do tego co ma TC do BonusPacka do X3, wyjdzie taki do TC to zobaczymy czy będzie z polską lokalizacją, czy nie i wtedy ewentualnie będziemy się martwić.
A co problemów z readtextami, ostatnio jakoś cicho na ten temat na forum, części pomogło w rozwiązaniu problemu FAQ, ci co nie mogli sobie nadal poradzić zgłaszali się do mnie na PM lub Skype i już nie mają problemu.
Tak więc śmiało reinstaluj, będziesz miał readtexty pisz, pomogę.
Do tego co ma TC do BonusPacka do X3, wyjdzie taki do TC to zobaczymy czy będzie z polską lokalizacją, czy nie i wtedy ewentualnie będziemy się martwić.
A co problemów z readtextami, ostatnio jakoś cicho na ten temat na forum, części pomogło w rozwiązaniu problemu FAQ, ci co nie mogli sobie nadal poradzić zgłaszali się do mnie na PM lub Skype i już nie mają problemu.
Tak więc śmiało reinstaluj, będziesz miał readtexty pisz, pomogę.
[ external image ]
[ external image ]
-
Mam wrażenie, że się minęliśmy w tym co piszemy. Głównie miałem na myśli to, że może przy późniejszej dacie premiery już nie będzie takich problemów jak w X3:R. ehhh nie zagłębiam się w dalszą dyskusje. Problemów nie ma, nie było i nie będzie...., a jak są to dzięki FANOM nawet OFICJALNE bonus packi nie straszne, za co mogę być tylko wdzięczny. ( za nieoficjalne skrypty/mody zresztą też.)
-
-
Albo starego maila dostałeś, albo w konia cię robią: http://www.cenega.pl/katalog_gier.php?Typ=zapowiedzi
Data wydania ustalona na 27 marzec.
Data wydania ustalona na 27 marzec.
[ external image ]
[ external image ]
-
-
To po co pytasz? Trochę wiary trzeba mieć w sercu 

[ external image ]
[ external image ]
-