X3: Terran Conflict - PREMIERA 2009

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

hanss
x3tc

Post by hanss »

No to we mnie miałbyś klienta doskonałego....z reguły dużo szukam informacji o produkcie(instrukcja w pdf. http://serwistv.w.interia.pl/ też) zanim go kupię i nie zawracam d..... reklamacjami-spędziłem z przerwą na pracę i sen...dzień na walce z nową płytą główna i jak widać działa.
Last edited by hanss on Mon, 28. Jul 14, 14:56, edited 1 time in total.
deedol
x3tc

Post by deedol »

To co by nie było tak miło....
źródło to samo:
data wydania PL: 12 marca 2009

Ciekaw jestem ile jeszcze razy będa przekładać .....

Szlag mnie zaraz trafi .....

:(
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Nie ma się co gorączkować. Wszyscy wiemy, ile energii trzeba włożyć, żeby maksymalnie dopracować lokalizację taką jaką mają iksy. Opóźnienia sa tutaj jak najbardziej uzasadnione.
A jeśli gra miałaby już miec "fabrycznie" wersję 2.0 pl, tym bardziej warto byłoby czekać, a nie dostać niepełną i później samodzielnie ściągać z netu ten dodatek/patch :).
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Wolałbym mieć już w rękach X3TC i patche ściągać sobie samemu. Co my, jakaś Afryka, gdzie prędkość max na łączach to 54kb?
Dawno wyszliśmy z epoki kamienia łupanego (co nie znaczy, że doszliśmy do świata nowoczesnego, ale bez przesady, 1-2Mb to standard!), więc w czym problem, by udostępnić nam grę? Dla mnie to małe usprawiedliwienie.
Innym usprawiedliwieniem mogłaby być opcja przyjęcia przez recenzentów niedorobionego produktu (wersja zabugowana - aktualnie nie upatchowana do max), ale, przyznajmy szczerze, kto w Polsce w X gra, a lepiej!, kto w Polsce o X słyszał? 0.01% graczy? Pewnie i tak nie pójdzie do recenzji pism nasz ukochany symulator (sic!).

Przy okazji nasuwa się pytanie. Wiadomym jest, że do gry wychodzą co rusz, jakieś nowe patche. Wiadomym było, że ze względu na to, że tłumacze poprzednich wersji byli i są obecni na forum, to wiedzieli na bieżąco o zaistniałym fakcie i w miarę na bieżąco mogli się brać za tłumaczenie. Więc teraz, gdy, żaden użytkownik z forum nie jest zaangażowany w tłumaczenie, co będzie z ww. sytuacjami? Sami będziemy se musieli tłumaczyć patche? Bo jakoś wydaje mi się, że dystrybutor poprzestanie tylko i wyłącznie na wydaniu gry...
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
hanss
x3tc

Post by hanss »

Poza tym co napisał Mani to przecież miały być dostępne dwie wersje..polska i angielska to co to za problem puścić gołą ang. do której ludzie pościągają sobie patche...a potem wersję polską już zpachowaną-lubię na tyle tą gre że pewnie kupiłbym obie.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Uno: hanss, przecież jak chcesz mieć angielską wersję, to możesz sobie kupić przez Egoshop, tyle że drożej bo nie za PLN :wink: . Nie widzę sensu wydawania wersji tylko angielskiej przez polskie wydawnictwo, by za chwilę wydawać osobno wersję polską. Razem wydawane to co innego :).

Due: w wielu domach jest jeszcze niewesoła sytuacja, jeśli o łącza chodzi i proszę mi tu z jakąś Afryką i trzecim światem nie wyjeżdżać :twisted: , bo u mnie jest ok. 60 kb/sek i wiem, że więcej nie będę miał, bo tu łącza telefoniczne na dużo więcej nie pozwalają, kablówka nie dochodzi, a inne opcje są za drogie :P. To że ktoś może sobie ściągać bez ograniczeń, jakby mieszkał w Londynie, nie znaczy, że wszyscy inni mają tak samo ;).

Rike: Myślę, że jest duża szansa, że gierka nie będzie miała dużo bugów, w sensie lokalizacji. A w sensie technicznym, jeśli byłaby w wersji 2.0, to tez bugów byłoby mniej niż w 1.4, bo u Ego testy wciąż trwają. Tym bardziej, że wróble na płocie ćwierkają o jakiejś super optymalizacji :). Podanie przez recenzentów informacji, że gierka jest lepiej zoptymalizowana i lepiej grywalna niż podstawka angielska - marzenie wydawcy, bo usprawiedliwia czekanie :wink: .

Fake: Patche do Konfliktu Terrańskiego... myślę, że zanim zacznie się gdybanie o ewentualnej niechęci dystrybutora do tego i owego, co szybko zwykle prowadzi do podniesienia głosów wiecznych malkontentów przeciwko "złemu wydawcy", należałoby wysłać maila i zwyczajnie o to zapytać. Prawdopodobnie nie będzie zainteresowany dodatkami, bo to się zwyczajnie (moim zdaniem) nie kalkuluje, ale gdyby np. sprzedaż TC okazała się w PL strzałem w dziesiątkę, możliwe, że firma chciałaby zainwestować w patche PL, widząc ogromne zainteresowanie ich produktem :roll: .
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
piotr11
x4

Post by piotr11 »

Odnośnie premiery.

Dziś zatelefonowałem do polskiego wydawcy i powiedziano mi że gra bedzie wysłana do końca lutego.
Nie wiem skad pewna strona o grach wzieła datę 12 marca.

Ponadto nie wiem czy jest legalnie robic preorder 1,5 miecha wcześniej i pobierać pieniądze.

Pozdrawiam szanownych graczy starszych i młodszych :D

Piotr11
rolnik_pl
x3tc

Post by rolnik_pl »

Wielkie dzięki za otuchę, jeszcze tylko pozostało 10 dni wyczekiwania plus czas dotarcia przesyłki. :wink:
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

To i tak dobrze jeśli to prawda. W USA w wersji 2.0 wyjdzie dopiero 7 kwietnia :)
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

piotr11: pamiętasz dane osoby, z którą rozmawiałeś u wydawcy? Pomogłoby to ustalić kto ma rację :).
Data 12 marca pokrywa się gładko z datą, którą ja dostałem z działu PR Cenegi. Byłoby dziwne, gdyby dział PR sobie a informator w telefonie sobie, gadali jak im się zachce :).
PR wyjaśniał, że data 12 marca podyktowana jest potrzebą maksymalnego dopracowania wydania.
Może chodzi o to, że preordery zostaną wysłane do końca lutego, a pozostałe wersje sklepowe 12 marca...
piotr11
x4

Post by piotr11 »

Z mojej winy wkradł sie bład rzeczowy chodziło mi o sklep cenegi a nie bezpośrednio polskiego wydawcę. Przepraszam za zamieszanie.

Jak składalem zamówienie widniała data luty 2009. Opłaciłem zamówienie z góry + kurier. Jeżeli nazwijmy to tak "sklep firmowy" nie dotrzyma tego terminu po prostu bede czuł sie oszukany.
Pozdrawiam

Piotr
sirke
x3tc

Post by sirke »

.
Last edited by sirke on Wed, 14. Jul 10, 11:42, edited 1 time in total.
Xeroeth
x4

Post by Xeroeth »

Ja już miałem dość czekania, kupiłem przez Ebay i nie żałuje. Musiałem się tylko namęczyć żeby wyszukać nowe wersje starych skryptów pod TC .... (jakieś 8 miechów od czasu kiedy ostatnio grałem w X3:R)
Podoba mi się styl Terranów ale mały wybór uzbrojenia i totalnie zbugowany sektor "Aldrin" to chyba najpoważniejsze mankamenty tej frakcji ....
||MOBO: ASUS X99-A II||CPU:I7-6800k||GPU:EVGA 3080FTW3||RAM: G.SKILL TRIDENT Z 64GB||PSU:EVGA SUPERNOVA 1000W P2||
||DISPLAYS:SAMSUNG G9 & IYAMA PROLITE XU2390||LCS:2xHWL BLACK ICE SR2 480 & LAING D5||SYSTEM:WIN 11||
Kriss99

Post by Kriss99 »

Właśnie dostałem maila od sklepu Cenegi, że cena X3:TC została podniesiona. Zamówienia do 20.02 idą po starej cenie. Nowa cena to 79,90 w pre-orderze, normalnie 99.90 :o
czyżby przeliczyli się z popytem na ten tytuł?
X3:TC PL 2.5
rolnik_pl
x3tc

Post by rolnik_pl »

Ich pech, nasz zysk :P ja zakupiłem 12.02 więc czekam za paczką . Oby tylko to nastąpiło jak najszybciej . :roll:
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Lol, no to ja poczekam do wakacji, kiedy cena spadnie w okolice 50zł...
Przez takie zagrywki cenowe, to na pewno "się przeliczą".

Szczęść im Boże!
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Nie wiem czy zauważyliście, ale ostatnio złoty sporo stracił na wartości, więc nie zwalajcie winy na Cenegę ze podnosi cenę gry.
Na pocieszenie powiem że ja za swoją wersje TC dałem ponad 120 PLN, ale nie żałuję.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
macca44
x4

Post by macca44 »

na allegro dalej jest preorder cenegi, 49 PLN:) i 98 sztuk ze 100 dostępnych;) do południa w środę aukcja trwa;)

zakupione;)
hanss
x3tc

Post by hanss »

W Timsofcie ze zniżką marketingowa 56zł.
Last edited by hanss on Fri, 9. Nov 12, 14:36, edited 1 time in total.
tomala tm
x3tc

Post by tomala tm »

Mam takie pytanie czy do polskiej wersji będzie załączony steam tzn czy będzie wymagany przy instalacji?

Return to “Polskie / Polish X-Forum”