[X3 - XTM] Pytania nooba o ....

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Remx

Post by Remx »

eh i znów mam problem jak konfigurowac te ustrojstwo weapons_changer czy jakos tak ustawiam sobie w konsoli aby odpalaao sie za pomoca shif+1 wciska i nic :(
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Musisz skonfigurować min. trzy klawisze: klawisz startowy sekwencji programowania, klawisz wyboru 1 grupy broni, klawisz końcowy sekwencji programowania. Potem naciskasz klawisz startowy programowania, klawisz wyboru 1 grupy broni, wkładasz do slotów broń dla 1 grupy broni, klawisz końcowy programowania. Analogicznie dla 2 grupy broni, tylko wcześniej przypisz klawisz dla 2 grupy broni. Jak już zaprogramujesz wszystkie potrzebne ci grupy broni to potem zmiana ich następuję tylko poprzez klawisz przypisany odpowiedniej grupie. I taka mała uwaga: jeśli chcesz aby zmieniając grupy zmieniały ci się ikonki broni to każdą grupę zapisz sobie na innym standardowym zgrupowaniu, czyli 1 grupa broni zapisana na 1, druga grupa broni zapisana na standardowej 2 itp. Za zmianę ikon broni odpowiada właśnie to normalnie dostępne w grze grupowanie, więc jeśli ono się zmienia wraz ze zmianą grup Weapons Change to i ikony broni się zmieniają.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Remx

Post by Remx »

Dzięki za podpowiedz :)
myslalem ze te grupy co mowisz w klawiszologi to do shipow hehe

no i zapomnialem jeszcze zapytac o skrypt ktory daje nam ze satelity zawansowane oszczegaja nas o wrogach :(

nie wiem jak to uruchomic :(
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

A tego nie używam, więc nie wiem jak ci pomóc.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Remx

Post by Remx »

nie wiem czyzby jakies skrypty nie chcą działać z innymi albo z moja wersją gry
bo ani wepons changer nie ma opcji ani system ostrzeżeń przed przeciwnikiem

mam tylko bindownia -grupy GHK, wepons changer, camuflage, shield booster, dopalacz i jeszcze ze 2 jakies piedołt coś Yaki i xtended costam...

eh...

EDIT:

Już wiem co nie takz Wepons Changer na Forum jest zamieszczony stary skrypt ktory nie działa z 202 i XTM ale pobrałem nowszy i jest ok ...

http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=155977

Pozdrawiam

Return to “Polskie / Polish X-Forum”