[X3 - XTM] Pytania nooba o ....
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
-
Apropse...tych tarcz dlaczego można je kupić wraz ze stakiem a nie można ich dostać solo na stacji..piszę o 125 MJ Military(czy jak się tam zwą)lub 125 MJ Pirackie - http://prawo-autorskie.edu.pl/prawa-osobiste.html ?
Last edited by hanss on Thu, 10. Apr 14, 15:28, edited 1 time in total.
-
-
Ktoś z was używał statku "Włócznia" ? jak go oceniacie ? w boju 
co do osłon chyba jest jakaś róznica między zwykłymi a wojskowymi
znalazłem miejsce gdzie sprzedaja 10Gj zwykłe i wojskowe, wojskowe są chyba o 400k droższe...
Zapomniałem zapytać czy jest spolszczenie osobne do Bala GI bo ja mam po angliesku to
instaluje zawsze patcha 1.0 > 2.0.2
i prawie wszystko albo i wszystko było PL oprócz właśnie tej misji i niektórych info w BBS...
A i czy da się jakoś wyświetlać literki z ogonkami ? bo ja mam w miejscu ą,ś,ć itp znaki zapytania
Dzięki

co do osłon chyba jest jakaś róznica między zwykłymi a wojskowymi

znalazłem miejsce gdzie sprzedaja 10Gj zwykłe i wojskowe, wojskowe są chyba o 400k droższe...
Zapomniałem zapytać czy jest spolszczenie osobne do Bala GI bo ja mam po angliesku to

instaluje zawsze patcha 1.0 > 2.0.2

A i czy da się jakoś wyświetlać literki z ogonkami ? bo ja mam w miejscu ą,ś,ć itp znaki zapytania

Dzięki
-
A wątek o spolszczeniach czytałeś?!?!?!Remx wrote: Zapomniałem zapytać czy jest spolszczenie osobne do Bala GI bo ja mam po angliesku to![]()
Śmiem wątpić....
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
XTC+XRM | Albion Prelude
-
Pierwsze dwa przyklejone tematy. Nie będę dawał linków bo wystarcz podnieść wzrok o 3 cm.
Co do osłon tej jest teoria:
Lecisz Eclipse. Wylatują Khaaki. Myślisz "Phhiii a co mi zrobi jeden klaster?". Lecisz na nich, patrzysz jak wybuchają i zapędziłeś się. Staranowałeś kilka M5 i twoje osłony nieco ucierpiały. Dojechali ci 2/5 tarczy. To niby nic ale zostały ci 3x 25mj.
2 sytuacja
Lecisz Eclipse. Wylatują Xenoni. Myślisz "Będę walił z dystansu, żeby się nie powtórzyła sytuacja up /\". Nagle wylatuje P i odpala swoje działa.Dostajesz. Chwile potem rozwalasz wszystko. P dojechał ci osłonę, ale jej nie zniszczył. Czekasz aż się zregeneruje i lecisz na piratów.
Morał z tego taki, że bardziej opłaca się mieć 125mj niż x5 25mj.
Więc radze 125mj.
A wojskowe albo się szybciej regenerują albo sprawdź czy mniejszej
objętości nie mają.
//edit
Czemu wy mówicie ciągle, że "Jak ci rozwalą 125mj to leżysz". Przecież nawet jak ją rozwalą to to samo co by rozwalili 5x125mj, albo i 125x 1mj. I tu i tu zostajesz nagi
Co do osłon tej jest teoria:
Lecisz Eclipse. Wylatują Khaaki. Myślisz "Phhiii a co mi zrobi jeden klaster?". Lecisz na nich, patrzysz jak wybuchają i zapędziłeś się. Staranowałeś kilka M5 i twoje osłony nieco ucierpiały. Dojechali ci 2/5 tarczy. To niby nic ale zostały ci 3x 25mj.
2 sytuacja
Lecisz Eclipse. Wylatują Xenoni. Myślisz "Będę walił z dystansu, żeby się nie powtórzyła sytuacja up /\". Nagle wylatuje P i odpala swoje działa.Dostajesz. Chwile potem rozwalasz wszystko. P dojechał ci osłonę, ale jej nie zniszczył. Czekasz aż się zregeneruje i lecisz na piratów.
Morał z tego taki, że bardziej opłaca się mieć 125mj niż x5 25mj.
Więc radze 125mj.
A wojskowe albo się szybciej regenerują albo sprawdź czy mniejszej
objętości nie mają.
//edit
Czemu wy mówicie ciągle, że "Jak ci rozwalą 125mj to leżysz". Przecież nawet jak ją rozwalą to to samo co by rozwalili 5x125mj, albo i 125x 1mj. I tu i tu zostajesz nagi

Last edited by Dine on Sun, 23. Dec 07, 15:36, edited 3 times in total.
-
-
Dine: Nie bardzo rozumiem te przykłady.
Do pierwszego:
Gdy latam 5 x 25MJ i stracę trochę osłon (2/5) to zostaje mi tak jakby 5 x 15MJ ale przecież one też się regenerują więc mogę poczekać tak jak w przykładzie 2. Osłony mogą zostać zniszczone dopiero podczas uszkodzenia kadłuba. A to oznacza że wcześniej tracę całe 5 x 25 = 125MJ. I nawet jeżeli zostały 2 zniszczone to nadal, tak jak napisałeś, mam 3 x 25MJ, które się zregenerują. Gdybym miał jedną 125 to wyszłoby prawie na to samo. Straciłbym osłonę, uszkodził ją i... tu podobieństwo sytuacji się kończy. W tym wypadku mogę spisywać testament.
Do przykładu drugiego:
Jak wyżej. Osłony 5 x 25MJ też się zregenerują. Więc jeżeli dostaniesz ale nie stracisz osłon całkowicie to na jedno wychodzi czy 5 x 25 czy 1 x 125. Inaczej jest jak dostaniesz i stracisz
Morał z tego taki, że lepiej mieć 5 x 25
Jedyną zaletą tego że masz 1 x 125 jest mniejsze prawdopodobieństwo tego że przy zniszczeniu któregoś komponentu będzie to osłona. Proste rachunki, jeżeli jeszcze ktoś pamięta
EDIT: literówki
EDIT2: Do EDIT u Dine(2 posty wyżej): Ale jak ci zbiją osłonę 1 x 125MJ i ją zniszczą to zostajesz całkiem nagi. Jak ci zbiją 5 x 25MJ i zniszczą jedną osłonę, pozostałe 4 x 25MJ się zregenerują.
Do pierwszego:
Gdy latam 5 x 25MJ i stracę trochę osłon (2/5) to zostaje mi tak jakby 5 x 15MJ ale przecież one też się regenerują więc mogę poczekać tak jak w przykładzie 2. Osłony mogą zostać zniszczone dopiero podczas uszkodzenia kadłuba. A to oznacza że wcześniej tracę całe 5 x 25 = 125MJ. I nawet jeżeli zostały 2 zniszczone to nadal, tak jak napisałeś, mam 3 x 25MJ, które się zregenerują. Gdybym miał jedną 125 to wyszłoby prawie na to samo. Straciłbym osłonę, uszkodził ją i... tu podobieństwo sytuacji się kończy. W tym wypadku mogę spisywać testament.
Do przykładu drugiego:
Jak wyżej. Osłony 5 x 25MJ też się zregenerują. Więc jeżeli dostaniesz ale nie stracisz osłon całkowicie to na jedno wychodzi czy 5 x 25 czy 1 x 125. Inaczej jest jak dostaniesz i stracisz

Morał z tego taki, że lepiej mieć 5 x 25

Jedyną zaletą tego że masz 1 x 125 jest mniejsze prawdopodobieństwo tego że przy zniszczeniu któregoś komponentu będzie to osłona. Proste rachunki, jeżeli jeszcze ktoś pamięta

EDIT: literówki
EDIT2: Do EDIT u Dine(2 posty wyżej): Ale jak ci zbiją osłonę 1 x 125MJ i ją zniszczą to zostajesz całkiem nagi. Jak ci zbiją 5 x 25MJ i zniszczą jedną osłonę, pozostałe 4 x 25MJ się zregenerują.
Last edited by Adrian_Wir on Sun, 23. Dec 07, 16:26, edited 2 times in total.
-
-
-
Ok potestuje sam... 
Mam jeszcze jedne pytanko na które znalazłem odpowiedz chyba
ale po angielsku
w rezultacie nic nie kumam 
A chodzi o Pantifixa tego M7
Dzięki za szybką odpowiedź...

Mam jeszcze jedne pytanko na które znalazłem odpowiedz chyba

A chodzi o Pantifixa tego M7
Spoiler
Show
z Bali Gi, jak cholerstwo przez brame przepchnąć
? bo jak zrozumiałem to chyba tak muszę ?? znaczy holownikiem oczywiście ale ciągne go za sobą, sam przechodze a on zostaje w poprzednim sektorze

Dzięki za szybką odpowiedź...
-
Potrzebujesz modu który umożliwia przeciąganie holowanych obiektów przez bramy.
Nigdy nie miałem misji Bala Gi więc nie powiem ci co tam trzeba robić.
Jeśli masz problemy z angielskim to wejdź tu.
//edit
hmmm.... jeśli się mylę to przepraszam.
//edit
hmmm.... jeśli się mylę to przepraszam.
Last edited by Dine on Sun, 23. Dec 07, 19:47, edited 1 time in total.
-
-
Remix: poczekaj trochę, jacht sam przeleci za tobą przez bramę i połączy się na powrót z twoim Promieniem holowniczym. Przez trzy bramy z nim na holu przeleciałem i żadnego problemu nie było.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
-
-
Dine: Głupoty piszesz. Trzeba promieniem holującym holować jacht przez brame (najlepiej dać autopilota z dokowaniem do stoczni) Twój statek przeleci przez bramę, następnie się zatrzyma i poczeka na yach. Promień się odnowi i dalej polecą....Dine wrote:Potrzebujesz modu który umożliwia przeciąganie holowanych obiektów przez bramy.
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
XTC+XRM | Albion Prelude
XTC+XRM | Albion Prelude
-
uff jest ok jak automat to automat
recznie coś nie chciało 
a z drugiej strony nie sądzicie że ten quest niszczy grę ?
coś tak dobrego i w takich ilościach za free
Zbierałem kase juz uzbierałem 40m no i co mi teraz z niej jak mam już bardzo dobry statek
czy może się mylę ? i jest to zaledwie coś w stylu "Włóczni" Borów...
Pozdrawiam

a z drugiej strony nie sądzicie że ten quest niszczy grę ?
coś tak dobrego i w takich ilościach za free

Zbierałem kase juz uzbierałem 40m no i co mi teraz z niej jak mam już bardzo dobry statek

czy może się mylę ? i jest to zaledwie coś w stylu "Włóczni" Borów...
Pozdrawiam
-
Kasa to rzecz drugorzędna, teraz będziesz mógł poszaleć. Ale i tak masz lepiej. Z zainstalowanym XTM sektor Maelstorm jest pełen pirackich statków i już nie jest tak łatwo wyrwac statek....
XTC+XRM | Albion Prelude
XTC+XRM | Albion Prelude
-
Wczoraj zmierzyłem się z M1
oczywiście on wygrał bo miał eskortę z około 6-9 shipów M3 i M3+ ale w 3 podejsciach 1 raz rozwaliłem bez problemu M1 a padłem od M3+
bo shield się skonczył hehe
zmieniłem broń na fale myśląc ze rozwali ona te małe M3 za jednym zamachem i się przeliczyłem
2 razy wtopiłem
dziś to nie wiem czy jeszcze potestuje z racji wigili ale kto tam wie noc jeszcze długa 
a teraz w pracy jestem eh
Jeszcze sobie poczytam czym zwalczać małe shipy a czym większe albo taki mix
Pozdrawiam i życzę...
WESOŁYCH ŚWIĄT
i wyskakujących pilotów z full kadłubów

zmieniłem broń na fale myśląc ze rozwali ona te małe M3 za jednym zamachem i się przeliczyłem

a teraz w pracy jestem eh

Jeszcze sobie poczytam czym zwalczać małe shipy a czym większe albo taki mix

Pozdrawiam i życzę...
WESOŁYCH ŚWIĄT

-
Ja wszystko jak leci biorę M7Remx wrote: Jeszcze sobie poczytam czym zwalczać małe shipy a czym większe albo taki mix
chociaż mam problemy z M5 bo ciężko trafić

dołączam się do życzeń i dodaje dużo K i J zostawiających PDF gamma i PEW betaRemx wrote:Pozdrawiam i życzę...
WESOŁYCH ŚWIĄT

i GORĄCYCH LASEK W ŚWIĘTA:) szczególnie na sylwku
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
MY BEST FRIEND GOOGLE
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
MY BEST FRIEND GOOGLE