[X3] Problem z bazami pirackimi.

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

SoBeK
x3tc

Post by SoBeK »

_RA no i wlasnie dlatego wspomnialem o habitach :)
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Ale co ma wspólnego habitat do habitu? Jeśli tobie jedno z drugim się kojarzy to nie wiem co o tym sądzić. :-)
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
SoBeK
x3tc

Post by SoBeK »

Nic - ale zbieznosc nazw jest na tyle duza, ze wielu ludziom sie to moze kojarzyc. Z reszta wpisz nawet w wyszukiwarce, a zobaczysz co masz na pierwszym miejscu. Moze powrocmy do tematu bo zaczynamy offtopowac :)
Adrian_Wir
x3tc

Post by Adrian_Wir »

To odświeżę temat.

Jak dotąd handlowałem z Piratami, i było wszystko w porządku. Ceny były normalne, Gwiezdna Wódka po 1252 kr., muchy ponad 4000 kr. W międzyczasie ustrzeliłem transportowca przypisanego do habitatu w Brennon's Triumph, i piraci się wściekli (byli zaznaczeni na czerwono, otwierali ogień). Podczas zwiedzania sektorów wleciałem do Red Gamble (XTM mod) i w tamtej bazie piratów ceny były inne. GW po 728 kr., muchy po ok. 3000 kr., niewolnicy też taniej... W BBS zareklamowali się hakerzy (ci co się włamują do systemów stacji i zmieniają jej nastawienie do gracza). Chcąc sprawdzić czy ich usługi działają także na bazy piratów, zgodziłem się i za 120k kr. udało im się zmienić nastawienie habitatu w Brennon's Triumph. I wszystko byłoby dobrze gdyby nie to, że odtąd w tej bazie (w Brennon's Triumph) ceny także były niskie :(

Nie pamiętam jak dokładnie brzmiała ranga ustawiona mi w tym habitacie (mówili to hakerzy zdając raport), ale była to najniższa wymagana do tego, aby móc zadokować.

W związku z tym chciałem zapytać czy:
1. piraci także mają jakąś hierarchię (rangi) ?
I zakładając, że ad1:="tak", czy:
2. ceny w habitatach pirackich są zależne od rangi ?
3. jak można ją (rangę) zwiększyć?

Tak na marginesie, inne stacje pirackie (oprócz tych dwóch) ceny mają normalne.

Mam zainstalowane (jakby ktoś potrzebował): X3 + patch 2.0.02 + BP + XTM
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Też mam taki Habitat z cenami odbiegającymi od normy, oczywiście w innym sektorze. Hakerzy pewnie hakując ten drugi habitat wzorowali się na swoim i dlatego masz w tamtym teraz takie same ceny.
Też wydaje mi się że piraci mają swoją hierarchię, gram jako Wróg Publiczny i od początku gry, tylko część piratów jest do mnie wrogo nastawiona, procent tych wrogo nastawionych rośnie w miarę moich zmian w reputacjach u innych ras, oraz ilości zniszczonych "czerwonych" piratów. Ponadto ci "czerwoni" latają coraz lepszymi statkami. Na początku były to tylko M4-5, później pojawiły się Sokoły, teraz większość "czerwonych" ma statki typu Elite, Kea, Eclipse, BlastClew. Czesem pojawi się Carrack i Reaver. Oczywiście ja też zmieniałem statki na coraz większe, obecnie latam Jachtem i to pewnie też ma wpływ na rodzaj statków piratów, choć ktoś, kiedyś, mówił mi że to jakim statkiem latam nie ma wpływu na rodzaje statków wrogów.
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Mani_
x2

Post by Mani_ »

A ceny w tych habitatach przypadkiem nie są tak niskie, dlatego, że ich magazyny są wypełnione danym towarem po brzegi?
Cena w X3, właśnie od tego zależy, im więcej towaru, tym niższa cena, im towaru mniej, tym cena rośnie odpowiednio.
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
bufi
x4

Post by bufi »

Mani_ wrote:A ceny w tych habitatach przypadkiem nie są tak niskie, dlatego, że ich magazyny są wypełnione danym towarem po brzegi?
Cena w X3, właśnie od tego zależy, im więcej towaru, tym niższa cena, im towaru mniej, tym cena rośnie odpowiednio.
Generalnie w X3 stacje handlowe, doki, stocznie i bazy pirackie mają ceny stałe, bez względu na ilość towarów w magazynach.

Tylko kilka baz pirackich i stacji handlowych ma ceny nielegalnych towarów wyższe(max) reszta
ma ceny średnie.

Pozdrawiam
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

bufi dobrze prawi
[ external image ]

Return to “Polskie / Polish X-Forum”