[X3] Statki

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Akrablak

Post by Akrablak »

A co powiecie o Eclipse???? bo widziałem ja tylko ze ma 1x125 na osłonach ale uzbrojenie niczego sobie????
boto
x3tc

Post by boto »

ja tam wole LX'y :P
lucas788
x4

Post by lucas788 »

Witam wszystkich
gram już w x3 jakiś czas (wcześniej w x2). Niedawno udało mi sie przejąc LX'a. Moim zdaniem to czołg z dopalaczem, lata się nim genialnie. 3x WMP alfa na dziobie + 3 LDI beta i 2 WMP beta na wieżyczkach. właśnie nim starciem K xenonów :) w swojej drugiej bitwie na którą zgłosiłem sie na ochotnika.

Post by Deleted User »

Gratuluję, bo walka m3+ kontra M1 i M2 to prawdziwy majstersztyk.

Osobiście wole M7, ale jeśli chodzi o M3 również LX.

M3 ze stajni argońskiej jest jakieś takie za opływowe :)
Może i jest dobrze uzbrojone ale... jakoś mi się nie podoba.
lucas788
x4

Post by lucas788 »

pojedynek z K to był pikuś w porównaniu ze starciem mojej mamby z LX'em.
Do K podchodziłem jak już miał zbite osłony tak do ok 1/4 wcześniej zająłem się jego obstawą. Gdy już był sam to napęd boczny i lslalom pomiędzy białymi punktami:) Powracając do LX'a - wyleciałem z bramy w Ghinn,s Escape prosto w objęcia P oraz M. Kilka serii w wmp i po M'kach. Zająłem sie P i zanim dotarły do niego L i LX został odesłany na drugi świat. niewiele myśląc w dwie L'ki poszły po dwa szerszenie oraz kilka serii. został LX i byłem już w zasięgu jego działek. Szerszeni już niestety nie miałem, poszły moskity i ciągła seria z czterech wmp. Długo sobie nie postrzelałem gdyż energii szybko brakło i w tym momencie czerwona ramka zmieniła kolor na niebieski. Kadłub 47% naprawa sporo kosztowała ale się opłacało. Naprawdę LX to wspaniały ciężki myśliwiec, wygląda super. Jedyny minus to trochę mało typów uzbrojenia obsługuje.
Adrian_Wir
x3tc

Post by Adrian_Wir »

Wie ktoś może gdzie mógłbym kupić Chimerę? Latałem po różnych Splickich dokach, szukałem też mapą by Scorp ale nie mogłem nigdzie znaleźć.
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

To zależy jaką grę masz. Chimera jest dostępna z patchem 2.0.02 Bala Gi. I dopiero po wykonaniu misji Bala Gi. Natomiast w grze z XTM, Chimera jest dostępna od początku gry, nawet bez wykonania misji Bala Gi.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Eclipsem strąciłem borońską Płaszczkę. Duże to bydle jest ale jak sie lata przy kadłubie to w ogóle nie strzelała do mnie.... WMP alfa za cieńka na zbijanie osłon to dołożyłem 4x miotacz materii... Poszło ok 30 paczek amunicji ale Płaszczka do piachu....
Bydle latało po jednej z misji o obronie sektora w Merceneries guild, ale sporo kasy wpadło po zakończeniu.
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
Adrian_Wir
x3tc

Post by Adrian_Wir »

To zależy jaką grę masz. Chimera jest dostępna z patchem 2.0.02 Bala Gi. I dopiero po wykonaniu misji Bala Gi. Natomiast w grze z XTM, Chimera jest dostępna od początku gry, nawet bez wykonania misji Bala Gi.

Mam X3 + patch 2.0.02 + BP + XTM ale w stoczniach nie ma. Chyba będę musiał czekać na ukończenie Bala Gi. Dzięki.
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Nie koniecznie, zależy jak długo grasz. Może jeszcze nie wyprodukowali, ja chyba też nie miałem od początku gry tylko po pewnym czasie się pojawiła, ale na pewno przed zrobieniem misji Bala Gi. Zobacz czy masz Eclipsa u Argonów w Argon Prime, albo pirackiego Eclipsa w stoczni piratów.
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
sirepox

Post by sirepox »

Z Eclipse temat był już wyjaśniany ... misję BalaGi trzeba dostać - wtedy wskakuje do stoczni argonów
X3:REUNION 2.0.02 + BP
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

No toż pisałem że jak ma się XTM-a to nie trzeba misji Bala Gi robić by mieć Eclipsa i inne M3+ Splitów i Paranidów dostępne w stoczniach. Przynajmniej ja miałem je dostępne dużo wcześniej niż ruszyłem z misją Bala Gi.
[ external image ]
Adrian_Wir
x3tc

Post by Adrian_Wir »

Eclipsy nie mam ani u Argonów ani u piratów. Więc pozostaje poczekać. Może to i dobrze, bo i tak musiałbym jeszcze nad reputacją popracować.
Dzięki Yacek.

P.S. Ma może ktoś dobrą taktykę na 3 x LX? Bo docelowo to właśnie tym statkiem chciałem latać i spotkałem 3, które wraz z P atakowały stacje handlową. Niestety, jednej LX nie udaje mi się odciągnąć, a 3 na mojego Sokoła to dla mnie trochę za dużo :( (co do taktyki: po zaatakowaniu LX wszystkie leciały na mnie, tylko P został i dalej tłukł stacje, więc nim nie trzeba się przejmować :) )
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

LX to zacny statek, bardzo go lubię, ale dwa razy, aby zdobyć swojego pierwszego LX-a musiałem wcześniej rozwalić 18 takich statków. Ciężko je zdobyć. Jak to to polecałbym piracką wersję Kea, też dobry statek, bardzo byłem z niej zadowolony i z niej przesiadłem się do LX-a. Powiedziałbym że nawet ciut lepsza niż Eclipse i Chimera lub Meduza, co prawda ma słabsze staty, ale można, jak uda się zdobyć, zainstalować kyony, a wtedy wypas.
[ external image ]
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Ja np. LX-y to Novą Ścigaczem jadłem na śniadanie.
Wszystko zależy od umiejętności bitewnych. Musisz po prostu próbować, szkolić się zabijając łatwiejszych wrogów i z czasem zwiększać sobie poprzeczkę, aż dojdziesz do LX-a i powiem ci, że są nawet większe statki niż LX, które napotkasz na swojej ścieżce wojennej :>, które na pewno da się także pokonać :).

Co do dostępności Eclipsa, docelowo, jest on dostępny w stoczni w Argon Prime. Podleć tam i zobacz, czy maja go na stanie (w ogóle zobacz, czy jest w spisie statków, jeżeli jest w spisie, a nie ma go dostępnego, to znaczy, że musisz poczekać trochę, aż go "doprodukują").
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
_RA
x4

Post by _RA »

aby zdobyć swojego pierwszego LX-a musiałem wcześniej rozwalić 18 takich statków.
Zgadzam się mi też dopiero po 18 zestrzelonym LX pierwszy się poddał. Czyżby zbieg okoliczności?? Dziwne.
Nie przepadam za Xenońskimi statkami, z wyglądu mi się nie podobają ją. Ja bez problemu walczę Elitę i też dobrze się walczy. Bardzo polubiłem ten statek :).
WoyTass
x3tc

Post by WoyTass »

LX-em latałem przed XTM-em i mam bardzo pozytywne zdanie o tym statku. Ale co się namordowałem, żeby go zdobyć... Teraz jakoś nie mogę go dopaść mimo że kilka by się już na rozkładzie znalazło. To samo z Elitami. Tymi to chyba jacyś Elita-rni piraci latają bo walczą aż do śmierci...
A Eclipsę jeśli już to tylko piracką. Może i jest słabsza od Argońskiej (kadłub, osłony czy generatory) ale jej prędkość pozwala wyrwać z większości niebezpiecznych sytuacji.
sirepox

Post by sirepox »

_RA wrote:Zgadzam się mi też dopiero po 18 zestrzelonym LX pierwszy się poddał. Czyżby zbieg okoliczności?? Dziwne.
Raczej zbieg okoliczności bo ja zdobyłem walcząc z 5. Przyznam się, że BARDZO mi na nim zależało więc chyba 5 razy podchodziłem do tego konwoju. Raz wyskoczył zostawiając 50 % kadłuba ale nie udało mi się przetrwać bo 2 pozostałe LX i 3 x L dobrały mi się do skóry. Ale zachęceony tym przypadkiem podszedłem jeszcze raz do konwoju zmieniając troche taktykę i udało się - przejąłem LX z 3 % kadłuba ;)
Wogóle jednak mnie to nie zraziło - naprawa kosztowała tylko 4,8 bańki.
Dodam, że gram bez XTM, a latałem stateczkiem NOVA.

LX to bardzo mocna maszyna. Ma jedną wadę: walka z pirackimi sokołami, myszołowami, błotniakami i nova jest dla LX bajecznie łatwa ... zbyt łatwa. Więc trzeba podejmować większe wyzwania.
X3:REUNION 2.0.02 + BP

Return to “Polskie / Polish X-Forum”