[X3] Statki
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
[X3] Statki
Witam zna ktoś stronę gdzie można przejrzeć wszystkie statki bronie towar do handlowania itp.
i tak parę pytań bo mam ochotę kupić tą grę:
1 mam kompa celerom 4 3.0 1GB ram ati x1950pro ma szanse że pójdzie
2 czy w grze jest fizyka np. havok
3 czy gra jest podobna do freelance
4 czy można od początku gry latać gdzie się podoba przestrzeń otwarta
5 ile jest na oko statków wojskowych i handlowych
6 czy da się rozbić o planetę lub na niej wylądować
z góry dziękuje....
Edit S11: w temacie należy dopisać o jaką grę chodzi, tym razem dopisałem to co mi się wydaje po przeczytaniu w/w postów.
i tak parę pytań bo mam ochotę kupić tą grę:
1 mam kompa celerom 4 3.0 1GB ram ati x1950pro ma szanse że pójdzie
2 czy w grze jest fizyka np. havok
3 czy gra jest podobna do freelance
4 czy można od początku gry latać gdzie się podoba przestrzeń otwarta
5 ile jest na oko statków wojskowych i handlowych
6 czy da się rozbić o planetę lub na niej wylądować
z góry dziękuje....
Edit S11: w temacie należy dopisać o jaką grę chodzi, tym razem dopisałem to co mi się wydaje po przeczytaniu w/w postów.
-
Stron jest mnostwo - ja np lubie XUDB i Rogueys Site ale jest dziesiatki innych
poszukaj na forum
1. Szansa jest - duza
2. Fizyka jest
3. Dla jednych jest dla innych nie - sprawa gustu
4. Tak
5. na "oko" to powyzej 60 (co najmniej 11 dla kazdej z glownych ras)
6. NIc mi nie wiadomo o udanych ladowaniach. Spalasz sie przy wejsciu w atmosfere
7. WARTO ZAINSTALOWAC - polecam te gierke

1. Szansa jest - duza

2. Fizyka jest

3. Dla jednych jest dla innych nie - sprawa gustu

4. Tak
5. na "oko" to powyzej 60 (co najmniej 11 dla kazdej z glownych ras)

6. NIc mi nie wiadomo o udanych ladowaniach. Spalasz sie przy wejsciu w atmosfere
7. WARTO ZAINSTALOWAC - polecam te gierke

-
Lol 
To może od początku:
1. Powinna ci odpalić z dużym zapasem.
2. Jest fizyka, ale po co w tej grze Havok ?
Havoka nie ma w tej grze i wątpie, by się chyba kiedyś pojawił w tego typu grach
CHyba, że wyjdzie jakaś specjalna wersja do space-simów w 2020 roku 
3. Według mnie ma więcej różnic niż podobieństw
4. Tak, możesz zalecieć od razu na drugi koniec kosmosu, ale, jednak warto mieć napęd skokowy i $ na zakup paliwa
5. Na oko to jest nawet więcej niż 60, ja bym obstawiał, że może być nawet koło 100. Trzeba zauważyć, że są różne odmiany tych samych statków. Np samej Novy, to ja chyba widziałem z 4 różne rodzaje
6. Nie można lądować
7. Podpinam się pod ppkt koniczynki, warto i to jeszcze za tak niską cenę

To może od początku:
1. Powinna ci odpalić z dużym zapasem.
2. Jest fizyka, ale po co w tej grze Havok ?

3. Według mnie ma więcej różnic niż podobieństw

4. Tak, możesz zalecieć od razu na drugi koniec kosmosu, ale, jednak warto mieć napęd skokowy i $ na zakup paliwa

5. Na oko to jest nawet więcej niż 60, ja bym obstawiał, że może być nawet koło 100. Trzeba zauważyć, że są różne odmiany tych samych statków. Np samej Novy, to ja chyba widziałem z 4 różne rodzaje

6. Nie można lądować
7. Podpinam się pod ppkt koniczynki, warto i to jeszcze za tak niską cenę

http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
-
Ad. 5. Z tej pomocnej tabeli wynika, że jest statków bodaj 145 szt. 
Btw. w opisach Harrier w wersji polskiej to Błotniak.
Nie doszukałem się też w spisie Teladiańskiego M6

Btw. w opisach Harrier w wersji polskiej to Błotniak.
Nie doszukałem się też w spisie Teladiańskiego M6

I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
-
A na tej stronie statków jest 219 (oprócz Xtd 0.7) :
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=176917
Strona bardzo długo się ładuje wiec najlepiej ściągnąć cały plik
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=176917
Strona bardzo długo się ładuje wiec najlepiej ściągnąć cały plik
-
-
-
i jeszcze kilka spraw zamówiłem grę i czekam i w między czasie czytałem kilka recenzji i z tego co się dowiedziałem klawiszologia jest dość skomplikowana i mam pytanie
1jest jakiś tutorial w grze aby to opanować
2podobno niektóre statki są bardzo duże czy je też można pilotować
3jak mam duży statek i montuje w wszystkich miejscach działka to strzelają wszystkie na raz
4w freelancerze pamiętam jak strzelało się do wrogów to pojawiała się taka pomoc celowanie przed celem czy tu też tak jest
5jak zabije się wrogi statek to on pozostawia jakąś broń i inne jak zabrać w lecieć w nią to chyba nie wypada
1jest jakiś tutorial w grze aby to opanować
2podobno niektóre statki są bardzo duże czy je też można pilotować
3jak mam duży statek i montuje w wszystkich miejscach działka to strzelają wszystkie na raz
4w freelancerze pamiętam jak strzelało się do wrogów to pojawiała się taka pomoc celowanie przed celem czy tu też tak jest
5jak zabije się wrogi statek to on pozostawia jakąś broń i inne jak zabrać w lecieć w nią to chyba nie wypada
-
Nie ma potrzeby. przez 99% czasu gry kożysta się z ułamka tych klawiszyreni18 wrote: 1jest jakiś tutorial w grze aby to opanować

Większość z nich tak.reni18 wrote: 2podobno niektóre statki są bardzo duże czy je też można pilotować
działka są zgrupowane w baterie, przypisane do konkretnych wieżyczek, i gdy już strzelają, to całą baterią. Baterii jest 6, a w skład każdej wchodzi maks 8 działek, ale statki różnią się od siebie ich liczebnością.reni18 wrote: 3jak mam duży statek i montuje w wszystkich miejscach działka to
"Poprawka", bo tak toto sie nazywa, jest standardem w większości space simowreni18 wrote: 4w freelancerze pamiętam jak strzelało się do wrogów to pojawiała się taka pomoc celowanie przed celem czy tu też tak jest

Oby pozbierać to, co pozostało po kolesiu, wystarczy nacisnąć "O". Wyłączają się wtedy niestety osłony statku, ale za to wlatując w towar (oile mamy na statku miejsce), ten automatycznie znajdzie się w naszej ładowni.reni18 wrote: 5jak zabije się wrogi statek to on pozostawia jakąś broń i inne jak zabrać w lecieć w nią to chyba nie wypada
cholera, chyba muszę odkurzyć X3, i podlizać się do odysa

Reni18: jakbyś szukał informacji o X3, to dużo rzeczy znajdziesz po polsku tutaj:
http://xudb.eu.org
-
-
Misiu przeczytaj wpierw instrukcję proszę. Tam takie podstawowe rzeczy są napisane.
-
-
-
-
Ja tam za Smoczusiem przepadam
.
Tylko, że on jest dla doświadczonych pilotów, jeżeli naprawdę umiesz walczyć, to praktycznie nic nie stanie mu na drodze.
Natomiast dla tych ludzi, którzy wolą jeździć volvo, to radziłbym Rybołowa. Tego kafara nic nie ruszy, no ale stety, niestety jest wolny jak żółw
.
Choć widziałem gdzieś na aukcjach (
) w BBS, że można kupić Rybołowa Strażnika ? Tylko, że nie mam pojęcia, jakie to to ma parametry 

Tylko, że on jest dla doświadczonych pilotów, jeżeli naprawdę umiesz walczyć, to praktycznie nic nie stanie mu na drodze.
Natomiast dla tych ludzi, którzy wolą jeździć volvo, to radziłbym Rybołowa. Tego kafara nic nie ruszy, no ale stety, niestety jest wolny jak żółw

Choć widziałem gdzieś na aukcjach (

-
Smoczek rządzi. naprawdę rewelacyjne bombowce mozna z nich robić (8xPDF A
), i do zwalczania myśliwców są dobre 
Zasada wybierania statków jest prosta: Kupujesz maszynę Argońską, grasz grasz grasz, a potem stwierdzasz co bardziej by ci się w niej przydało, i kupujesz opdowiednik innej rasy.
W moim przykładzie: Latałem Novą, ale uznałem, że coś szybszego bardziej pasuje do mojego stylu walki, i przerzuciłem się na SPlicką mambę strażnik, która ma ciutkę słabsze osłony, ale jest szybsza.

Zasada wybierania statków jest prosta: Kupujesz maszynę Argońską, grasz grasz grasz, a potem stwierdzasz co bardziej by ci się w niej przydało, i kupujesz opdowiednik innej rasy.
W moim przykładzie: Latałem Novą, ale uznałem, że coś szybszego bardziej pasuje do mojego stylu walki, i przerzuciłem się na SPlicką mambę strażnik, która ma ciutkę słabsze osłony, ale jest szybsza.
-
A propos statków, to, czy u was widnieje coś innego w statystykach w pozycji : ulubiony statek niż Pogromca ? Takie trochę betoniaste, ale latałem novą na pewno więcej niż tym Pogromcą, którego się dostaje na początku gry, a statystyka dalej mi go pokazuje
Może jakiś bug w X3 ?

Może jakiś bug w X3 ?