przecież tu chodzi raczej o "zasade", a nie o samo latanie nad planetami (choć byłoby to bardzo interesujące, zwłaszcza takie walki z wpływem ziemi...), bo trudno uwierzyć, że cały handel i produkcja odbywa się na stacjach...
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
Tez uznałem za błąd gry to, że brama czasami jest ulokowana tak, że statek skacze w nadprzestrzeń przyspieszając wprost na planetęflymar wrote:Chyba po prostu brama znajduje się w atmosferze.
Ale przecież to nadprzestrzeń, więc nie ma znaczenia, co jest fizycznie między bramami. Jest bezpośrednie połączenie via robacza dziura. Jak można łatwo zaobserwować na klasycznym przykładzie z kartką papieru - na kartce może być cokolwiek - jest ona złożona i obiekt nie porusza sie po jej powierzchni.Sauron11 wrote:ale to byłoby dziwne tak skakać w naprzestrzeni.
Wibtracja chyba raczej jest w podstawie, ale nie o tym. Opcje X3 zawieraja ustawienia siły FF, więc teoretycznie powinna działać. Czy masz włączony FF w ustawieniach urządzeń sterujących (menu startowe).ajuszkiewicz wrote:Mam joy który jako force fed ma vibrację w rączce. Latałem w X2 i działało.
W X3 niestety nie.![]()