"X3: Reunion" zamiast "X2: The Return"

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

sonen
x2

Post by sonen »

modele statków wypasione...ale ja sobie życze więcej grywalności i przestrzeni..

1. czyli infrastruktura na planetach, tychże rozbudowa i eksploracja...czyli fajnie by było mieć kopalnie na planetch a nie w kosmosie :wink:

2. możliwość gry na stacjach w trybie FTP :wink:

to moje pobozne życzenia... :roll:
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

A ja bym chciał tak jak we Frontierku - wlatujesz do jakiegoś systemu planetarnego, na skanerze masz wykaz planet, podstawowe dane na ich temat + oczywiście możliwość lądowania na nich. W ogóle we Frontierze jest to zrobione tak, że nie ma sektorów, zamiast tego są nazwy gwiazd i je wybiera się jako punkty odniesienia podczas skoków. Eh, trzeba poczekać na Elite4...
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Black-Templar
x2

Post by Black-Templar »

Ech tak patrzę na te screeny i już jestem pewien , że gierkę kupię mimo sprzętu poniżej wymagań minimalnych :D . Ostatnio komputer mnie zaskakuje i odpalam na nim gierki które niepowinny się nawet uruchamiać. X3 też mi się nie oprze! :twisted:
In the grim darkness of the far future, there is only war...
sonen
x2

Post by sonen »

bardzo przepraszam....

podajcie mi linki jak instalować (opis) Terradine i Top Gun

nie chce mi sie przewalac wszystkich stron forum...

czy ktos juz instalował Terradine 1.7?
fOX_a
x4

Post by fOX_a »

Instalujesz grę.
Instalujesz Patcha 1.4 i bonus packa.
Wypakowujesz terradine do katalogu z X2 [masz już ładnie podzielone wszystko]
Włączasz X2 i na ekranie startowym wybierasz MODY [czy jak to się zwie] to ten ekran z którego naciskasz star gry.
Wybierasz Moda.
Grasz.
Aby grać na mapie terradine wybierz "graz własnymi ustawieniami galaktyki" i terradine.

To wszysko [w top gun tak samo tylko że bez własnej mapy]
Turel
x2

Post by Turel »

Nowe screeny: widać parę nowych statków w tym wreszcie coś DUŻEGO
http://www.pcgames.de/external/browser/ ... 545&page=1
Grafika kopie w czaszkę...
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Qrcze, wszyscy czekamy zacierając łapki na X3, a tu niespodzianka - dziś dołączył do nas nowy kolega...! Nie sądziłem, że kogoś jeszcze skusi X2.
Reel Mixer
x2

Post by Reel Mixer »

Nowy newsletter z Egosoftu.
Ktoś z was jest w Devnecie? Można się załapać na betatesty :shock: , pod jakimis warunkami.
[ external image ] X3 - gram legalnie.
[ external image ]
Błękitny Grom znów na posterunku :).
Vill
x2

Post by Vill »

Zaraza, jak ja bym chcial sie na betatest zalapać. Kurde, musialem sobie wziać konferencje do tlumaczenia :headbang:

Poza tym nie mam pojęcia jak niby miałbym zassać 1GB danych z netu skoro go nawet w domu nie mam :gruebel: :doh:
Temporalily suspended in a time lapse...
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Reel Mixer wrote:Ktoś z was jest w Devnecie? Można się załapać na betatesty :shock: , pod jakimis warunkami.
RM niestety się nie załapiesz, masz tylko poziom 1 :roll: .
Za to załapać się może Vill, bo ma poziom 5 i umowę podpisaną z Egosoftem (tzw. Non-Disclosure Agreement, w skrócie NDA).
Aby zostać beta-testerem trzeba nie tylko mieć poziom od piatego wzwyż (czyli podpisać NDA z Ego), ale i super znać angielski bo wszelkie uwagi i komentarze są tylko w tym języku i trzeba na bieżąco czytać spostrzeżenia innych testerów.
W tym wątku poniżej są szczegóły (po angielsku :) ):
http://www.egosoft.com/x2/forum/viewtopic.php?t=88945
Ja w testach wersji ANG nie będę uczestniczył bo raczej nie znajdę aż tyle czasu wolnego aby codziennie przekopywać się przez tony uwag produkowanych przez innych testerów :wink: . Prawdopodobnie będę testował z Marcybiskupem wersję PL dla TopWare.
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Vill
x2

Post by Vill »

Aaaaaaa, więc jednak TopWare będzie wydawało X3. Dla mnie to nowość, dopiero wrocilem do kraju. Niestety nici z betatestu, musilbym mieć stały dostęp do netu :(
Temporalily suspended in a time lapse...
BQB
x2

Post by BQB »

X3 Reunion jest to kontynuacja znakomitej serii gier, których akcja toczy się w rozległych obszarach przestrzeni kosmicznej.
Do przedstawienia całego wszechświata X3 wykorzystano zupełnie nowy "silnik", który w pełni wykorzystuje możliwości DirectX 9, dzięki czemu gra jest pełna realistycznych efektów świetlnych, a wszelkie obiekty w grze są ponad 10 razy lepiej przedstawione niż w poprzedniej części gry. Wystarczy tylko spojrzeć na screeny oraz trailer.

Już teraz zapraszamy na oficjalną stronę gry, która już w grudniu otworzy przed Wami świat jakiego jeszcze nie widzieliście.
Czyżby już w grudniu miała być? Oj znając Egosoft, to będzie w grudniu, ale nie tego roku tfu tfu puk :headbang: puk
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Hehe, a tłumaczenie kiedy...? ;)
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Patrząc optymistycznie jest spora szansa na grudzień. Skoro wersja beta juz jest gotowa do testów, a TW 10.08.05 rozpoczęło lokalizację, to chyba nie jest źle :)
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
BQB
x2

Post by BQB »

Sau, znów będziesz poprawiał błędy tłumaczy?
Reel Mixer
x2

Post by Reel Mixer »

Napisałem pokrótce, ale oczywiście skumałem tekst z newslettera, znaczenie tego L5-cośtam :P też. Ha, nie wnikałem w te poziomy, ale z pewnością się zgadza, że mam 1 :D . Nie mógłbym być dobrym betatesterem dla X3 i nie chodzi o kwestie językowe. Nie mam tak analitycznego podejścia do X2, jakie powinno się mieć, bo przecież nie tylko o model lotu i walki chodzi, ale też o sprawdzenie zachowania ekonomii w grze. Może się mylę, ale nasi forumowi skrypterzy by się nadawali? Ktoś, kto grzebał w bebechach X2.
Mnie albo się coś podoba, albo nie - przynajmniej w przypadku X2. Wcale nie planowałem tej gry, ale w CDA tak pisali o niej w recenzji...dali też demo...no i jak zobaczyłem kosmos i przestrzenie w grze, to już tylko strzałka do sklepu :) . I tym jest X2...niesamowite czasem wrażenia. Nawet walkę praktykowałem niedawno i szło nieźle :) , choć opisywane czyszczenie sektorów Xenonow nadal brzmi stresująco :D .
Co do X3...nie oglądam już nawet screenów, bo chcę poczekać na pełną wersję lub demo. Na podstawie trailera mogę wysnuć jedynie obawę, czy zbytnia komplikacja w budowie statków nie popsuje wrażenia. Nagromadzenie ozdób i szczegółów kadłuba może doprowadzić do wrażenia nijakości. Ale najlepiej poczekać do czegoś grywalnego, aby na widoku zewnetrznym przy pomocy obrotu kamery i przybliżenia sformułować opinie. Mam jeszcze nadzieję, że sektory nie będą dużo większe, wiecie ile trwają teraz podróże transportowcami bez napędu skokowego. Ponadto nie widziałem na trailerze świateł dokowania.
Otwarte betatesty to dobra decyzja. Niszowość X-universe chroni nas chyba przed kupnem bubla, a i wydawca wersji PL wydaje się być znacznie lepszy.
[ external image ] X3 - gram legalnie.
[ external image ]
Błękitny Grom znów na posterunku :).
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Reel Mixer wrote:Nie mógłbym być dobrym betatesterem dla X3 i nie chodzi o kwestie językowe. Nie mam tak analitycznego podejścia do X2, jakie powinno się mieć, bo przecież nie tylko o model lotu i walki chodzi, ale też o sprawdzenie zachowania ekonomii w grze.
Beta-testerzy sami określają którymi konkretnymi zadaniami chcą się zająć, aby nie testować wszystkiego naraz ale jeden wybrany przez siebie element gry, np. tylko lot, tylko walkę czy tylko ekonomię. Potem grupują się w zespół i w swoim gronie zajmują tylko tym.
Myślę, że dlatego właśnie może to robić każdy gracz mający przynajmniej l.5. bo takie testowanie nie jest za bardzo skomplikowane, nie trzeba obejmować i kontrolować całości problemów z X3 a tylko wybrany fragment.

BQB: jak jakieś znajdziemy, to będziemy z Marcym tępić bezlitośnie :twisted:
sonen
x2

Post by sonen »

jest nowy screen - bedzie można tworzyc własne budynki??? :!:
Fenek
x2

Post by Fenek »

Oczywiście chodzi o ten:
http://www.egosoft.com/games/x3/screens ... en_044.jpg

Nie liczyłbym na to, grafik ze mnie żaden, ale to jest okienko jakiegoś programu graficznego i pokazują jak w bólach powstaje stacja. Stawiam na piekarnie cahoon :P
X2 1.4 PL+Bonus pack+Burianek's Laser / Economy Rebalance
ergo
x3tc

Post by ergo »

To mi wygląda na 3D studio Max :)

Return to “Polskie / Polish X-Forum”