Liczebność polskiej społeczności forum X2:)

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Wg najnowszych danych liczba wszystkich kont z wybranym językiem polskim, zarówno kont zarejestrowanych jak i bez rejestracji X2 - wynosi 1090 szt. Raczej nie oznacza to pełną liczebność polskiej Społeczności X, bo część kont może być bezpańskich (utworzonych i porzuconych) ale to i tak ładna liczba :)
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

biorąc pod uwagę te trzytysiące z hakiem sprzedanych w Polsce egzemplarzy to naprawde fajnie.
ciekawe czy jest drugie tyle piratów :D
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
Vill
x2

Post by Vill »

A jak ci się wydaje? Piratów możesz pomnożyć przez trzy... niestety, bo 49 zł to naprawdę niewiele.
Temporalily suspended in a time lapse...
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Vill wrote:/CIACH/bo 49 zł to naprawdę niewiele.
Powtórzę to pewnie już z setny raz: ja kupiłem X2 za 39.90 PLN, w Media Markt. :D To naprawdę śmiesznie niskie pieniądze, jak za grę 'świeżą' (nową). No i ma się dostęp do pomocy qmpli z forum :D !
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Kajdorf
x4

Post by Kajdorf »

Co do liczebności osób na forum ja przybyłem z forum CDP, tam jestem zarejestrowany od samego poczatku pod tym samym nickiem, czyli od kwietnia 2002 (przed chwilą sprawdziłem ;P ) - powiem tak: na początku tam byłem bardzo aktywy, potem im bardziej sie forum rozbudowywało tym bardziej traciło klimat, obecnie mnie tam nic nie ciągnie. Tu mamy jedną gre, jeden temat i jeden klimat :twisted: jest tak jakby bardziej wyspecjalizowane, to pewnie też innych odstrasza, po drugie znam sporo graczy, ale nikgo nie znam kto by grał w "X" - no może będzie ze 2 osoby z CDP - teraz gra bez multi i dużej reklamy ma małe szanse na wybicie się, z drugiej strony jesli X3 ma być wydany z taką poltityką wydawczą jak X2 to się zastanawiam nad tym kto to wyda :( i kiedy będą ewentualne dodatki, bo przecież nie zawsze możemy polega na naszych obecnych specach od przeróbek, w końcu oni też będą chcieli pograć sobie spokojnie bez nerwów że goni ich jakaś tam poprawka patcha albo moda
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Kajdorf wrote:...nie znam kto by grał w "X" - no może będzie ze 2 osoby z CDP - teraz gra bez multi i dużej reklamy ma małe szanse na wybicie się...
Obawiam się, że "X" jest z natury swojej niszowe, żeby nie powiedzieć elitarne :P . Wydaje się, że Twórcy to rozumieją i nie czynią prób stworzenia gry "dla wszystkich". W przypadku tej gierki, jest dokładnie tak samo jak w kwestii produktów specjalistycznych, dajmy na to lancetów chirurgicznych, nikt nie reklamuje tego masowo np. w telewizorze. To byłoby wyrzucanie kasy w błoto, a fani i tak wiedzą o co chodzi i przebierają nogami w oczekiwaniu kolejnych odsłon :wink:

Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
BArt_X
x2

Post by BArt_X »

Mi się wydaje, że ilośc pirackich kopii X2 w Polsce nie będzie aż tak duża. StarForce 3 robi swoje. A do polskiej wersji nie ma cracka i innych dodatków (prędzej by się do angeilskiej znalazło) :)

Post by Deleted User »

OMG ! tylko 3 tysiące?!?! Toż to polaków jest prawie 40 mln , z czego 15/17 mln to młodzi , a jakieś 3 mln powinny mieć dobre kompy i nety wiec nie zaczajam jak może byc tak mało zwolenników X2. ehh Polska...
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Maniek wrote:OMG ! tylko 3 tysiące?!?! Toż to polaków jest prawie 40 mln , z czego 15/17 mln to młodzi , a jakieś 3 mln powinny mieć dobre kompy i nety wiec nie zaczajam jak może byc tak mało zwolenników X2. ehh Polska...
Ciekawy szacunek. Ja uważam, że jest nas sporo, stanowimy jedną z większych społeczności na forum Ego, a biorąc pod uwagę zamożność naszego społeczeństwa i fakt że, powiedzmy to bez fałszywej skromności, X-y sa raczej elitarną serią, myślę że możemy być dumni :)

Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
BQB
x2

Post by BQB »

Ja cały czas jestem dumny, a jak poraz pierwszy założyłem koszulkę do pracy, to wzbudzałem zainteresowanie - wtedy uśmiechałem się w duchu i cieszyłem się ogromnie, że byłem na zlocie, a jeszcze bardziej jestem dumny, że dzięki moim naciskom zlot się odbył :roll:

Dobra kończę, bo jeszcze w narcyzm wpadnę :lol:

Return to “Polskie / Polish X-Forum”