Liczebność polskiej społeczności forum X2:)

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Sauron11
x3tc

Liczebność polskiej społeczności forum X2:)

Post by Sauron11 »

Z oficjalnych informacji wynika, że do dnia dzisiejszego na forum EGOSOFTu swoją X2-The Threat PL ver.1.3 zarejestrowały

542 osoby

Czy to dużo?
W skali rynku legalnych gier w naszym kraju - chyba tak.
W skali niskiej aktywności na forum - zdumiewająco dużo :wink:
W skali ogólnej liczby uzytkowników forum Egosoftu - zatrważająco mało :(

Ogólnie jest dobrze ale mogłoby być lepiej.
Do wszystkich "martwych" użytkowników forum - piszcie, komentujcie, zgłaszajcie uwagi, odpowiadajcie innym. Słowem, niech się więcej dzieje (dobrego) :D
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Neiklot
x3ap

Post by Neiklot »

Dobra, to ja piszę :P. Tak swoją drogą, to myślałem, że jest nas więcej :(. Ale cóż... i tak jest nieźle ^^. Mało osób często kupuje grę, która nie przyciąga nas agresywnymi reklamami, a do tego space-sim... Często też jest w tych grach tak, że im mniej osób je kupi, tym jest lepsza ^^.

Ja też wzywam wszystkich użytkowników, by pisali duuuuuuużo postów, ale nie spamowali, nowe tematy zakładali i innym pomagali... Może będziemy mieli w końcu więcej ludzi na forum... Ja sądzę, że pozostałych kilka tysięcy ludzi, którzy kupili tę grę po prostu nie ma dostępu do internetu :(, bądź nigdy nie słyszeli o tym forum (co, jak uważam, jest w świecie X-owców niemożliwe ^^).

- Pozdro
- Neiklot
[ external image ]
----------------------
Konflikt Splicki jeszcze trwa!
Vill
x2

Post by Vill »

Poza tym jest jeszcze możliwość, że część ludzi po prostu zignorowala forum, a inna część przegląda je bez rejestracji, czy aktywnego udziału.
Temporalily suspended in a time lapse...
Black-Templar
x2

Post by Black-Templar »

Większości nie chce się pisać bo wszystko o co mogliby się zapytać już pewnie jest tu napisane :lol: .
In the grim darkness of the far future, there is only war...
Neiklot
x3ap

Post by Neiklot »

Taak! Vill dobrze mówi :D. Ja osobiście od razu po przyjściu paczuszki z X2 wszedłem do neta się zarejestrować... Od razu przejrzałem całe forum, kiedy liczyło sobie "tylko" 11 stron :P. Po kilku godzinach czytania aż mnie bolały oczy. Apeluję więc do wszystkich użytkowników, aby brali udział w dyskusjach, byleby nie tak dobie ot, po prostu: kazali, to napisałem... Tak być nie może! Niektórzy użytkownicy ujawniają się dopiero po dłuugim czasie od rejestracji... Może niedługo w ten sposób dogonimy Włochów... Bo sądzę, że Angoli by się nie dało, choćbyśmy pisali dzień i noc na przykład tematy i posty z treścią: "zzzzzzz" :P. I nie dalibyśmy rady też dlatego, że nasi wspaniali moderatorzy by na to nie zezwolili :roll:. Zresztą, po co doganiać jakiekolwiek forum? Chodzi przecież o to, żeby dzielić się wrażeniami z gry i dopomagać innym, prawda? A może źle mówię...

- Pozdro
- Neiklot
[ external image ]
----------------------
Wou
x4

Post by Wou »

Po prostu skończyły sie tematy :(. Po takim czasie spędzonym nad grą nie ma żadnych pytań czy niejasności. Aktualnie "żyją" tylko topiki OT albo o modach. I pewnie aż do premiery X3 sytuacja sie utrzyma.

Ja też od czasu rejestracji, długo nic nie pisałem, a i teraz sporadycznie, bo wszystkie pytania jakie miałem już były zadane.

Aby wprowadzić troche ruchu na forum można by wywołać dyskusje OT na jakiś kontrowersyjny temat i kłócic się tygodniami. Ale czy to ma sens? To w końcu strona x-ów a nie chatroom.

Ps. Czy mamy robić coś takiego? http://www.egosoft.com/x2/forum/viewtopic.php?t=51940
Image
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

A wy się dziwicie że tak cienko stoimy postami?
Sau: Zastanawiam się przypatkiem czy nie zazdrościsz włochom tego że są podzieleni forumowo a my nie? Pozatym wiele osób odzywa się tutaj raz na milenium, a resztę czasu siedzą na forach innych językow!
Neiklot
x3ap

Post by Neiklot »

Wou -> NIGDY W ŻYCIU!! :P Sauron by Was udusił :P Albo lepiej: nasłał by na Was orków :D...

- Pozdro
- Neiklot
[ external image ]
----------------------
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

rafio wrote:...Sau: Zastanawiam się przypatkiem czy nie zazdrościsz włochom tego że są podzieleni forumowo a my nie?..
Jestem pewien, że nie zazdrości! miałby przecież więcej roboty :D
Z drugiej strony gdyby na to forum wpadły hordy rozwydrzonych... no, w każdym razie, czy byłoby to jeszcze TO forum?

Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
Indoctrine
x3tc

Post by Indoctrine »

Hm, to że tak mało osób się udziela to trochę wina naszego społeczeństwa.

Bardziej popularne są albo serwisy fanowskie danej gry, lub też multiserwisy, gdzie na daną grę przypada raptem po kilka wątków.

A na razie ceirpliwie czekajmy na kolejną część gry, wracając co jakiś czas do poprzedniczek :)
:boron: W następnym wcieleniu będę Borońską Księżniczką :P :boron:
Porucznik ekspedycji karnej przeciwko Splitom.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Wou wrote:Ps. Czy mamy robić coś takiego? http://www.egosoft.com/x2/forum/viewtopic.php?t=51940
Zdecydowanie uważam, że nie potrzebujemy dodatkowego forum off-topic, żeby gadać o tego rodzaju bzdurach :) .
Dziwię się, że Ego zezwala na zapychanie miejsca na serwie takimi śmieciami :wink:
W mojej opinii nadal nie jest nam potrzebne rozdzielanie forum na mniejsze.
I pewnie, że nie zazdroszczę Włochom ... :roll:
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Usul
x2

Post by Usul »

To może być problem, bo przy tak małej sprzedaży, może się okazać że żaden wydawca się X3 nie zainteresuje, że o lokalizacji i przyjaznej cenie nie wspomnę.

Z drugiej strony, jak na gre bez multi to i tak dużo, jak na nasze warunki.

WYDAWCO DROGI :!: JA QPIE X3, MOŻESZ MNIE DOLICZYĆ PRZY SZACOWANIU ZYSKÓW Z TEGO TYTUŁU.
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Luzik!

Nie ma się czym przejmować. Jak się nie znajdzie chętny to sami wydamy! Jestem pewien, że TA społeczność jest do tego zdolna. W końcu tłumaczenie i tak NASI bedą robić :wink:

Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

542 osoby. Niby mało, ale wyobraźcie sobie zlot z 542 uczestnikami :o .
Poza tym, to jest liczba osób ZAREJESTROWANYCH na tym forum... Swoją drogą, ciekawe, czy można uzyskać dane (może od PLAYa?) na temat liczby oficjalnie sprzedanych legalnych egzemplarzy gry X2 w Polsce. Pozdros!

EDIT: Drobne poprawki. ;)
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Stalovy wrote:Swoją drogą, ciekawe, czy można uzyskać dane (może od PLAYa?) na temat liczby oficjalnie sprzedanych legalnych egzemplarzy gry X2 w Polsce.
Z pół roku temu ta liczba wynosiła orientacyjnie jakieś trzy tysie legalnych X2_PL :)

Hmm.. zlot na 542 osoby nie może się udać. Skąd wytrzasnąć tyle kompów w jednym miejscu? :wink:
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Sau wrote:Hmm.. zlot na 542 osoby nie może się udać. Skąd wytrzasnąć tyle kompów w jednym miejscu? :wink:
Zlot - myślę, że by się udał - pamiętam copy-party "Intel Outside" (3 bądź 4) w Stodole w Wa-wie: było nas około 1000 luda. Prawie każdy miał własną Amisię :D (mam gdzieś nawet zdjęcie z tego CP) i kopiował co mógł, hehe. :wink:
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Oki, jeśli zdobędziesz sponsorów z Intela lub Microsoftu, to może uda się i na 2000 osób :wink:
Byłem raz na Intel_Outside w Wawce (budynek w Alejach Jerozolimskich naprzeciwko Muzeum Wojska Polskiego) i było całkiem fajnie. Nie wiem ile kaski musiało to kosztować ale na pewno niemało. :roll:
Do dziś pamiętam przede wszystkim tańce w kombinezonach laborantów Intela :D

Przy samodzielnej organizacji podstawowym ograniczeniem dla udanego zlotu jest moim zdaniem zapewnienie kameralności imprezy. Zbyt duża ilość osób moze rozbić zlot :twisted:
Vill
x2

Post by Vill »

Musielibyśny zająć nielichy kawałek targów E3 :wink:
Temporalily suspended in a time lapse...
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

Właśnie dodałem sobie noą zakładkę do mojego firefoxa, coby mi się odrazu uruchamiała przy starcie (zgadnijcie jaki adres zawiera)

co tak będę za każdym razem klikał w "ulubione" :D :D
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

A jaki to adres :?: :?: Xudatabse :lol:
Nie no już wiem! Nasze Forum!
Świetny pomysł. Też tak uczyniłem.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”